123 456 7890

SJK ja HJK pelasivat erittäin viihdyttävän 0-0 tasapelin Seinäjoen OmaSp Stadionilla. SJK:n kova prässi ylhäältä, oli myrkkyä HJK:n pelinrakentelulle ja SJK oli ottelussa lähempänä maalintekoa. Ottelu oli taatusti maalittomuudesta huolimatta hyvää viihdettä paikalle saapuneelle yleisölle ja tunnelma oli jälleen komea. Seuraavan kerran tätä herkkua on tarjolla jo neljän päivän päästä maanantaina, kun SJK isännöi OmaSp Stadionilla Tampereen Ilvestä klo 18:30. Ottelun ennakoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

SJK – HJK 0-0

SJK:n prässi toimi hyvin läpi ottelun ja se aiheutti HJK:lle ongelmia. Muutaman kerran HJK pystyi purkamaan prässin hyvin ja silloin SJK:n puolustuksella oli kiire. Niin kävi onneksi melko harvoin. Ensimmäisellä puoliajalla maalipaikkojen luominen oli SJK:lle vaikeaa, vaikka lupaavia hyökkäyksiä olikin muutama. Keskitykset ja pystysyötöt eivät kuitenkaan löytäneet oikeaa osoitetta.

Ensimmäisen puoliajan parhaat paikat olivat vierasjoukkue HJK:lla. Faith Friday Obilor jäi aivan liian vapaaksi kulmapotkun jälkitilanteessa ja toppari pääsi laukomaan pilkun kohdalta, mutta SJK:n onneksi veto meni ohi maalin.

Myös Evans Mensahilla oli ensimmäisen puoliajan loppuminuuteilla hyvä vetopaikka boksissa, mutta SJK:n puolustus pystyi blokkaamaan kudin.

Toisella puoliajalla SJK oli suuren osan ajasta kuskin paikalla. Prässi toimi vielä ensimmäistäkin puoliaikaa paremmin ja HJK sortui useaan syöttövirheeseen.

SJK:n ensimmäinen huippupaikka tuli Serge Atakayille 53. minuutilla. Moshtagh Yaghoubin laukaus kimposi Obilorin jalasta erinomaiseen paikkaan Atakayille. Atakayin laukaus suuntautui päin hyvin reagoinutta ja vastaan tullutta Maksim Rudakovia. Atakayi pääsi kokeilemaan vielä toisenkin kerran, mutta tällä kerralla kuti viuhui yli maalin.

SJK:lla on hyökkäyksessä erittäin nopeita pelaajia. Dion Acoffin ja Serge Atakayin prässi aiheutti suuria ongelmia Maksim Rudakoville 54. minuutilla, mutta HJK selvisi kuin selvisikin tilanteesta ilman takaiskua.

Molemmilla joukkueilla oli vaarallisia erikoistilanteita. HJK:n kulmapotku reilun tunnin kohdalla otti kimmokkeen aivan maalin edessä, mutta Jesse Öst oli tilanteessa hyvin hereillä. Moshtagh Yaghoubi sen sijaan pakotti Rudakovin tökkäämään hänen kulmapotkunsa yli maalin.

Vaihdosta kentälle tullut Jeremiah Streng pääsi vartti ennen loppua vetopaikkaan boksin rajalta Yaghoubin esityöstä. Laukaus olikin hyvä, mutta Rudakov torjui sen kulmapotkuksi.

Molemmilla joukkueilla oli hyvä tilanne vielä ottelu lisäajallakin. Ensin HJK:n Nikolai Alho keskitti maalin eteen Marco Buenolle, mutta Boris Kadio häiritsi niin, ettei tuore HJK-kärki ei saanut jatkettua palloa maaliin. Vielä sen jälkeen Denys Oliinyk sai hankittua kotijoukkueelle vapaapotkun. Moshtagh Yaghoubi antoi vapaapotkun takatolpalle Mehmet Hetemaj’lle, joka ei kuitenkaan pystynyt suuntaamaan puskuaan kunnolla.

Viime vuosien HJK-ottelut eivät ole tarjonneet SJK:n kannattajille aihetta iloon. Tämän päivän ottelun käsikirjoitus oli kuitenkin täysin erilainen viime vuosiin verrattuna. Etenkin toisella puoliajalla SJK vei peliä ja loi maalipaikkoja. HJK sen sijaan vaikutti melko aseettomalta OmaSp Stadionin upeassa tunnelmassa.

Yksi piste on tietenkin enemmän kuin ei mitään, mutta se on samalla vähemmän kuin kolme ja me olimme tässä ottelussa hakemassa kolmea pistettä. Tärkeintä oli kuitenkin pitää nolla omissa. Puolustimme ja prässäsimme organisoidusti. Me pystymme juoksemaan, mutta pojat pelasivat älykkäästi, lepäsivät kun piti ja prässäsivät kovaa kun piti. Emme mielestäni antaneet HJK:lle pahemmin tilaa tänään. Lisäksi meillä oli pari todella hyvää maalipaikkaa. Atakayilla oli paikka ja Strengillä oli todella hyvä tilanne, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Olemme edelleen HJK:n takana, mutta heillä on yksi peli enemmän pelattuna. Mielestäni me tänään hävisimme kaksi pitettä, emme voittaneet yhtä. Pelaajani tekivät kuitenkin erinomaista työtä tänään. Nyt palauttelemme, paikkaamme haavat, ja menemme kohti seuraavaa ottelua, jatkoi Eremenko.

Ei minulle oikein hyvät fiilikset tästä jäänyt, kun pelasimme aika huonon toisen puoliajan. Se oli meiltä sekava. Me ei saatu peliä samalla tavalla kontrolliin kuin ensimmäisellä puoliajalla. Sillä puoliajalla oli pitkiä jaksoja, joissa pystyimme kontrolloimaan peliä pallon kanssa ja saatiin luotua niistä muutamia erittäin hyviä maalipaikkoja sekä hyökkäyksiä. Toinen puoliaika oli meiltä rikkonainen ja siinä oli taas pitkiä jaksoja, joissa SJK oli parempi, sanoi HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa.

0-0 vieraspelissä SJK:ta vastaan, ei ole mikään katastrofitulos missään mielessä. Pariin peliin emme ole kuitenkaan tehneet maaleja se on se mitä meidän pitää vain tehdä määrätietoisesti töitä sen asian eteen. Toisaalta meitä vastaan ei ole myöskään tehty maaleja, joten olemme olleet aika solidi siinä asiassa, jatkoi Lehkosuo.

SJK: Jesse Öst MV, Dani Hatakka, Moshtagh Yaghoubi, Sergei Eremenko (75’ Jude Arthur), Denys Oliinyk, Trevor Elhi, Boris Kadio, Serge Atakayi (80’ Jesse Sarajärvi), José Nadson, Mehmet Hetemaj ja Dion Acoff (64´Jeremiah Streng).

SJK kohtaa seuraavassa ottelussa Ilveksen ja ottelu pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla maanantaina 22.4. klo 18:30. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

Kuvia tulossa SJK:n Facebook-sivuille….