123 456 7890

SJK Akatemian, ja SJK:n ghanalaisen yhteistyöseura Vision FC:n kautta tähdeksi Veikkausliigaan noussut Terry Yegbe, nauttii olostaan Seinäjoella.

Ghanalaisen Vision FC:n kautta Seinäjoelle ensin lainasopimuksella ja osto-optiolla tullut Terry Yegbe, ei varsinaisesti loistanut ensimmäisissä peleissä SJK Akatemiassa. Mutta kun hän kotiutui joukkueeseen ja uuteen maahan, alkoi hänen erityisominaisuutensa, kuten nopeus, rauhallisuus ja pelin lukutaito näkyä fyysisen koon lisäksi. SJK nostikin Yegben täksi kaudeksi edustusjoukkueeseen, ja ennen alkukesästä pelattuja Afrikan U23-mestaruuskisoja, SJK lunasti Yegben omakseen. Samalla tehtiin hänen kanssaan peräti 4,5 vuoden mittainen sopimus.

Jos vasta 22-vuotta tänä vuonna täyttänyt Yegbe ei lähde ennen sitä isolla siirtosummalla maailmalle, voisi Yegbe pelata Seinäjoella sopimuksen myötä peräti kauden 2027 loppuun asti.

Olen kyllä viihtynyt Seinäjoella hyvin. Tämä on hyvä ympäristö, ja kaikki ihmiset täällä ovat olleet minulle todella ystävällisiä. Kun tulin tänne viime vuonna, tiesin heti, että teen kaikkeni, ja tulen tekemään SJK:n kanssa vielä sopimuksen pidemmäksi aikaa, sanoo Terry Yegbe.

Totta kai aluksi oli hieman sopeutumisvaikeuksia, kuten säähän sopeutuminen, mutta olen nyt tottunut kaikkeen, Yegbe naurahtaa.

Olen myös todella kiitollinen valmentajilleni täällä, SJK Akatemiassa Brian Pagelle, joka uskoi minuun, ja nyt edustusjoukkueessa Joaquín Gómezille, joka antoi mahdollisuuden. Kiitän myös jumalaa kaikesta tästä. 

Tämä ensimmäinen kauteni edustusjoukkueen mukana on kyllä mennyt hyvin. Ja erityisesti itselläni on tunne, että olen onnistunut hyvin. Rakastan tätä kaikkea. Jopa silloinkin, kun häviämme, sillä se kuuluu jalkapalloon. Joskus sitä voittaa ja joskus häviää. Meillä on joka tapauksessa menossa mahtava kausi, ja meillä on täydet mahdollisuudet saavuttaa jotain kauden lopuksi, Yegbe toteaa.

Yegbe palkittiin Ilmattaren SJK:n kuukauden hyväntuulen pelaajana heinäkuussa. Palkintoa luovuttamassa SJK:n Heikki Leppänen.

Terry Yegbe on isoin esimerkki seuramme lähestymistavasta ja strategiasta, sekä siitä miten hyvin se toimii. Sen tarkoituksena on tuoda nuoria suomalaisia ja ulkomaisia talentteja seuraan, mahdollisimman pienellä riskillä, ja sitten meidän systeemissämme, hyvien valmentajien ja ihmisten auttamina, he voivat kasvaa pelaajina, ja nousta lopulta edustusjoukkueen pelaajiksi. Terry tuli seuraamme noin 18 kuukautta sitten, ja hänen kehittymisensä tuona aikana on ollut uskomatonta, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Aluksi ajattelimme, että hän voisi tulla edustusjoukkueen mukaan jossain vaiheessa tätä kautta, ja hän tuli mukaan joukkueen harjoituksiin pre-seasonilla. Hänellä oli takanaan hyvä loppukausi Akatemian mukana, ja hän itse päätti, että ei lähde viettämään lomiaankaan kotimaahan, vaan jäi tänne kehittämään itseään harjoituksissa. Ja se panostus todella osui hänen kohdallaan. 

Hän on pelannut koko kauden todella korkealla tasolla, ja säännöllisesti. Hän on erittäin hyvä valmennettava, ja kun häneen investoi apua ja aikaa, hän kehittyy todella nopeasti kaikessa. On ollut mahtava seurata hänen kehittymistään. 

Olemmekin erittäin tyytyväisiä, että pystyimme kiinnittää hänet tänne pysyvällä sopimuksella, pidemmäksi aikaa. Sillä Terryllä on todella paljon potentiaalia. Ja uskomme, että kun hän on siihen valmis, ja tulee vastaan juuri sopiva seura ja tilanne, annamme hänen siirtyä eteenpäin, korkeammalle tasolle urallaan. Hänen kehittymistahdillaan, vain taivas on rajana, minne hän voi päätyä. Hänellä on kaikki ominaisuudet olla huippupelaaja, kuvailee Gómez vielä.

Alkukauden esityksiensä perusteella, Yegbe nousi kotimaansa maajoukkuevalmentajien huomioon, ja hänet kutsuttiin mukaan Ghanan U23-maajoukkueeseen, eli Olympiajoukkueeseen. Ghana U23 osallistui Marokossa pelattuihin ikäluokan Afrikan mestaruuskilpailuihin. Terry Yegbe pelasi turnauksessa kaikissa otteluissa isot minuutit, ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön. Ghana jäi turnauksessa alkulohkoon, mutta kokemus oli Yegbelle positiivinen.

Se oli mahtava kokemus, ja on valtava kunnia edustaa omaa maataan maajoukkueessa. Se oli itselleni ensimmäinen kerta maajoukkueessa, ja nyt minut kenties tunnetaan siellä paremmin ja voin päästä jatkossakin mukaan. Turnaus ei mennyt meiltä hyvin, mutta se omalta kohdaltani se meni ihan hyvin. Emme selviytyneet jatkoon, mutta kokemuksena se oli joka tapauksessa mahtava, sanoo Terry Yegbe.  

Oma tavoitteeni on koko ajan kehittyä pelaajana, mennä eteenpäin, ja tulla aina paremmaksi pelaajaksi. Tulevaisuus sitten näyttää, minne päädyn. Juuri nyt oma fokukseni on kuitenkin täysin SJK:ssa ja tässä kaudessa. Tehdä kaikkeni tämän kauden eteen, ja katsoa mitä kauden lopussa saavutamme. 

Yegbestä puhuttaessa, on pakko nostaa esiin hänen todella pitkät rajaheittonsa. Niitä ihasteltiin myös maailmalla sen verran kovaa, että maailmankuulu rajaheittovalmentaja Thomas Grønnemark päätyi jopa Seinäjoelle pariksi päiväksi oppejaan jakamaan.

Itseasiassa en tiennyt edes itse osaavani heittää niin pitkälle, vaan se tapahtui viime kaudella Ykkösessä SJK Akatemian kanssa, kun olimme muistaakseni Jaroa vastaan häviöllä maalilla, ja halusimme painetta. Menin heittämään, sanoin, että hoidan homman ja käskin kaikki ylös. Laitoin kaikki voimani siihen heittoon, ja se lensikin todella pitkälle maalille asti, kertoo Yegbe.

Ghanassa en ollut koskaan heittänyt rajaheittoja. Löysin tämän kykyni vasta täällä, Yegbe jatkaa nauraen.

Grønnemark sitten opetti minulle heittojen tekniikkaa paremmaksi, miten saan heitot vielä pidemmäksi, ja se oli hyvä asia.

Yegbe harjoittelemassa rajaheittoa Thomas Grønnemarkin valvonnassa.

SJK:n Veikkausliigakausi on lähestymässä viimeistä rutistusta ylemmässä loppusarjassa, ja juuri nyt sarjataulukossa sijoitus on kolmantena, viiden pisteen päässä sarjakärki HJK:sta. Otteluita on pelaamatta yhteensä kuusi. Jos SJK ei sijoitu ylemmän loppusarjan jälkeen kahden parhaan joukkoon, jatkuu kausi vielä Eurolopputurnauksessa. Eli mitaleista ja europaikoista pelataan.

Haluan sanoa meidän kannattajillemme ja katsojille, että jatkakaa meidän tukemistamme kaikin tavoin. Niin kotipeleissä kuin vieraskentällä. Tulkaa peleihin, ja uskokaa meihin. Vaikka emme voittaisi mestaruutta, me haluamme selviytyä Eurooppaan. Se on meidän tavoitteemme ja se saavutetaan yhdessä, sanoo Terry Yegbe.

Olen varma, että saamme vähintään europaikan. Meillä on hyvä joukkue; olemme nuoria, nälkäisiä ja lahjakkaita pelaajia. Me tarvitsemme kuitenkin tukea, joten tulkaa paikalle kaikki. Me hoidamme homman kentällä, Yegbe päättää.

SJK matkustaa ensi sunnuntaina 3.9. klo 16:00 Valkeakosken Tehtaan-kentällä pelattavaan Veikkausliigan runkosarjan päätösotteluun FC Hakaa vastaan. Tuon jälkeen kausi jatkuu kuuden joukkueen ylemmässä loppusarjassa, ja SJK on jo varmistanut siihen kolme kotiottelua kolmannella sijallaan. Tarkempi otteluohjelma loppusarjoihin saadaan maanantaina 4.9. ja se tulee SJK:n kanaviin. Sunnuntaina paikalle Valkeakoskelle omin kyydein matkaavat SJK-kannattajat voivat ostaa vieraskannattajalippunsa tästä linkistä. Ja Tehtaan-kentällä SJK-väki sijoittuu päätykatsomoon, vieraskannattajien paikoille.