123 456 7890

SJK matkusti jo tänään kohti Maarianhaminaa, missä se kohtaa torstaina 25.6. klo 18.30 alkavassa ottelussa isäntäjoukkue IFK:n Peli on molemmille viikon toinen, sillä molemmat olivat tositoimissa maanantaina. SJK nappasi voiton Pohjanmaan paikallisessa ja IFK Mariehamn tasasi pisteet FC Lahden vieraana maalittomalla tuloksella.

Sarjassa joukkueet ovat perätysten, SJK kolmantena ja IFK neljäntenä, kolmen pisteen päässä SJK:sta. Joukkueet kohtasivat jo muutama viikko sitten samassa paikassa ja tuolloin SJK haki vakuuttavalla 3-0 voitolla pisteet Maarianhaminasta. Tappio oli IFK:lle ensimmäinen kahteen vuoteen kotikentällään.

Maarianhaminassa on loistava kenttä. Viimeksi pystyimme eliminoimaan siellä heidän vahvuutensa ja käyttämään hyväksi omia vahvuuksiamme. Pyrimme tekemään saman jutun siellä nyt, sanoo SJK:n valmentaja Chris Cleaver.

SJK voitti myös maanantaina, kun se kohtasi Pohjanmaan derbyssä VPS:n.

Oli tärkeää HJK pelin jälkeen saada voittamisenfiilis joukkueeseen. Vähän klisee, mutta voittaminen on tapa. Ja se oli myös ainsaittu voitto eilen. Otimme HJK pelistä ne hyvät asiat mukaan ja tuotiin ne eiliseen peliin. Ja otamme taas hyvät asiat siitä mukaamme Maarianhaminaan, Cleaver pohtii.

Oli myös todella mukava nähdä Johnny Laaksonen taas parhaimmillaan eilen, sanoo Cleaver lopuksi.

Johannes Laaksonen oli elementissään maanantaina Keskuskentällä ja mies itsekin nautti pelaamisesta.

Ihan hyvä peli ja kun sai paljon onnistumisia, niin se teki itseluottamukselle hyvää. Muutenkin peli sujui koko joukkueelta hyvin. Kaikki sai onnistumisia ja nyt toimi meidän syöttöpeli hienosti, arvioi Laaksonen.

HJK pelissäkin peli toimi hyvin, mutta tulos ei ollut niin hyvä. Nyt jatkoimme siitä samasta ja se kääntyi nyt sitten näin päin, Laaksonen jatkaa.

Laaksonen odottaa tiukkaa peliä torstaina Maarianhaminassa.

Viimeksi voitettiin kolme nolla, mutta se ei kerro koko totuutta. Se peli oli aika pitkään 1-0 ja he painostivat. Mutta sitten saimme sen maalin ja se repesi. Kolmas maali oli vähän kaunistelua. Tiukka peli on tulossa. Heillä on hyviä ja vaarallisia yksilöitä. Varsinkin hyökkäyspäässä, joten pitää olla tarkkana, päättää Laaksonen.

Veikausliigan kärkipään kohtaaminen, IFK Mariehamn – SJK, torstaina 25.6. klo 18.30. Ottelu näkyy suorana ISTV:ltä.

Johannes Laaksonen pelasi loistavan ottelun VPS:ää vastaan maanantaina.

IFK Mariehamnin rinki on kapeamutta laadukas

Maarianhaminalaisten rinki on tällä hetkellä varsin kapea ja penkillä on viime peleissä ollut vajaamiehitys – niistäkin osa junioreita.

Sivussa on sen sijaan kokeneita pelaajia, kun Aleksei Kangaskolkka, Petteri Forsell, Albin Grandlund ja Tommy Wirtanen ova poissa rivistä. Amos Ekhalie on pelikiellossa. Duarte Tammilehto puolestaan palaa mukaan kärsittyään pelikieltonsa viime ottelussa.

SJK aiheutti IFK:lle sen kauden ensimmäisen kotitappion kesäkuun alussa ja sen jälkeen Maarianhamina kaatui myös KuPS:lle kotikentällään. Viidestä vimeisestä ottelustaan IFK on voittanut vain KTP:n vieraskentällä. Joukkue on kuitenkin täynnä taitoa ja se pystyy tarvittaessa yllättämään minkä tahansa joukkueen tässä sarjassa. Kärjessä Diego Assis ja Dever Orgill ovat vaarallisia ja vauhdikkaita joka ottelussa, kaksikko onkin tehnyt yhteensä kuusi maalia.

Aiempina kausina IFK oli tunnettu juuri joukkueena joka voittaa tai kaatuu suurinumeroisesti, mutta tällä kaudella päävalmentaja Pekka Lyyski on laittanut joukkueensa puolustuspelin kuntoon. Sen verkkoon on tehty tällä kaudella vain 12 maalia. Se on vain kaksi maalia enemmän kuin tiukasta puolustuksestaan tunnetulla SJK:lla. Yksi syy hyvään päästetttyjen maalien sarakkeeseen löytyy maalivahtien vireestä. IFK:lla on kaksi pelaavaa maalivahtia, Otso Virtanen ja Walter Viitala.

SJK on kuitenkin osoittautunut IFK:lle näillä kahdella Veikkausliigakaudella melkoiseksi möröksi, sillä viime kaudella SJK voitti IFK:n kahdesti ja pelasi kertaalleen tasan. Tällä kaudella SJK voitti ensimmäisen kamppailun. Maalisuhde neljästä kohtaamisesta on tyrmäävästi SJK:lle 11 – 2.

IFK Mariehamnin kapteeni ja puolustuksen lukko, on Jani Lyyski.

Vain Marco Matrone sivussa

SJK:n nuori puolustaja Teemu Penninkangas käväisi Seinäjoella viikonloppuna, mutta miehen lainasopimusta FC Jazzin kanssa päätettiin jatkaa Ykkösessä pelaavan kumppanuusseuran kanssa. FC Jazzilla on miehistössä vajausta ja pelaajan kehityksen kannalta on parempi että hän saa kovatasoisia otteluita ja paljon peliaikaa. Siten Penninkankaan lainasopimus jatkuu toistaiseksi.

Loukkaantumisen johdosta sivussa on vain Marco Matron. Loukkaantumisesta toipunut Jesse Sarajärvi, pelaa vielä tällä viikolla Kerho 07 Akatemian mukana, eikä matkusta Maarianhaminaan.

SJK sai viime ottelussa jälleen uuden maalintekijä tälle kaudelle, kun puolustaja Cedric Gogoua avasi maalitilinsä. Siten SJK:lla on yhteensä 11 maalintekijää. Eniten osumia on Akseli Pelvaksella, jolla niitä on kasassa viisi. Koko seuran kaikkien aikojen maalitykiksi noussut Toni Lehtinen on osunut neljästi ja Tuco kolmasti. Kahden maalin miehiä on kolme ja yhden maalin miehiä viisi.

Tällä hetkellä SJK:n joukkueessa on vain yksi pelaaja, joka on esiintynyt kaikissa pelatuissa otteluissa alusta loppuun ja se on maalivahti Mihkel Aksalu. Toisiksi eniten minuutteja on kerännyt Mehmet Hetemaj ja kolmantena tulee Akseli Pelvas. Ainoastaan tuo kolmikko on myös pelannut jokaisessa kauden ottelussa. Kierrätystä on siten nähty ja tullaan varmasti näkemään lähiviikojen aikana lisää, kun SJK aloittaa myös Eurooppa-liigan ottelunsa. Kaikki pelaajat ovat seurassa tärkeitä ja jokaisen tulee olla pelivalmiudessa kun komento kentälle käy. SJK:lla onneksi huolto pelaa loistavasti ja pelaajat ovat olleet myös hyvin terveinä.

Dominaattori Cedric Gogoua onnistui maalinteossa VPS:ää vastaan.

Ottelu näkyy myös ISTV:llä

Kaikki Veikkausliigaottelut näkyvät kokonaisuudessaan suorina ja selostettuina monikameralähetyksinä Ilta-Sanomien ISTV:ssä. Lähetyksiä voi katsella verkosta ympäri Suomen ja hintaa palvelulla on vain 9,90 / kuukausi.

Palvelun kautta otteluita voi katsella myös jälkikäteen ja kaikista peleistä tulee myös kentänlaitahaastattelut ja kohokohtakoosteet hidastuksineen.

ISTV:n pääset tilaamaan osoitteesta Ilta-Sanomat/Extra