123 456 7890

SJK tuhlasi paikkansa ja RoPS pelasi vahvemmin, vieden pisteet 3-2 voitolla Suomen Cupin karsintaottelussa. SJK olisi voinut mennä jo ensimmäisen 4 minuutin jälkeen johtoon rangaistuspotkusta, mutta RoPS-maalivahti Damjan Shishkovski nappasi vedon alakulmasta. Vain muutama minuutti sen jälkeen RoPS meni vielä johtoon kulmapotkusta ja varsin aneemisesti pelin aloittanut SJK joutui heti takamatkalle. RoPS oli matkassa nuorella joukkueella, mutta se ei pelissä näkynyt, vaan RoPS piti palloa ja SJK ei ennen loppurynnistystä saanut kunnolla peliään liikkeelle. Loppurynnistyksen aikana Obed Malolo joutui rikkomaan keskialueella ja sai toisen keltaisen sekä ulosajon punakortin myötä. SJK omaa cupissa vielä saumat jatkoon, sillä SJK kohtaa KPV:n ensi perjantaina ja voitolla jatkopaikka olisi mahdollinen, mutta se vaatii myös sopivia tuloksia muiden otteluista. SJK – KPV pelataan perjantaina 22.2. klo 19:00 Wallsport Areenassa. Ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

3-2 88 min Joona Lautamaja

SJK oli vaikeuksissa ottelun alussa, mutta silti ensimmäinen maalipaikka tuli SJK:lle. SJK:lle tuomittiin neljännellä minuutilla rangaistuspotku käsivirheen takia. Rangaistuspotku oli SJK:n tämän talven kolmas, ja tällä kerralla yrittäjänä oli Moshtagh Yaghoubi, mutta tulos oli sama kuin edellisilläkin yrityksillä, ei maalia.

RoPS pelasi alkuminuuttien aikana pallon pari kertaa linjan taakse, mutta molemmat liputettiin paitsioiksi. Ottelun avausmaali nähtiin 11. minuutilla, kun SJK:n puolustus ei saanut purettua RoPS:n kulmapotkua, ja Atte Sihvonen vei nimellisen kotijoukkueen johtoon.

Aiemmissa otteluissa hyvin toiminut prässi ei tuottanut tänään tulosta, vaan RoPS pystyi kerta toisensa jälkeen purkamaan prässin. SJK:n keskikenttä on toiminut hyvin muutamallakin eri variaatiolla talven otteluissa, mutta tänään peli oli varsin tukkoista etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Siitä huolimatta SJK pystyi luomaan joitain maalipaikkoja. 18. minuutilla Moshtagh Yaghoubin pitkä syöttö tavoitti Denys Oliinykin, jonka laukauksen Damjan Shishkovski torjui kulmapotkuksi.

SJK tasoitti ottelun 38. minuutilla. Boris Kadio pysäytti RoPS:n hyökkäyksen ja käynnisti SJK:n hyökkäyksen. Sergei Eremenko ja Dani Hatakka edistivät hyökkäystä, Hatakka syötti boksiin Eremenkolle, joka keskitti Boris Kadiolle. Kadio viimeisteli vastahyökkäyksen laukomalla ensimmäisen maalinsa SJK-paidassa.

Peli näytti jo menevän tasatilanteessa tauolle, mutta RoPS:n Sergio Llamas oli toista mieltä. Llamas laukoi hyvän kaukolaukauksen, Mihkel Aksalu sai kätensä väliin, mutta pallo painui siitä huolimatta maaliin.

SJK:lla oli toisen puoliajan alussa paikkoja tasoitukseen, mutta tulosta ei tullut. Jere Streng sai kuin varkain maalipaikan 47. minuutilla, mutta hänen vetonsa meni ohi maalin. Vähän myöhemmin SJK sai kulmapotkun, ja Denys Oliinyk oli lähellä survoa pallon maaliin lähietäisyydeltä, mutta RoPS:n johto pysyi. 53. minuutilla Jesse Sarajärvi laukoi boksin ulkopuolelta, mutta veto suuntautui yli maalin.

RoPS:n johto kasvoi 67. minuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta. Niklas Jokelainen laukoi pallon maaliin hämmentävän ja sekavan tilanteen päätteeksi. RoPS oli vähän myöhemmin lähellä jo neljättä maalia, mutta laukaus kolahti tolppaan.

SJK:n kiriä vaikeutti entisestään Obed Malolon ulosajo 81. minuutilla. Alivoimaisena SJK kuitenkin heräsi peliin ja taisteluun pisteistä. Eilen Seinäjoelle saapunut Dion Acoff tuli kentälle 70. minuutilla, eikä hänen nopeutensa ainakaan jäänyt keneltäkään huomaamatta. Acoff ehti lopussa hankkia SJK:lle pari erikoistilannetta, ja toi uudenlaisen vaaran hyökkäyspeliin.

Myös Maximo Tolosen sisääntulo oli pirteä, ja hän alusti SJK:n kavennusmaalin 88. minuutilla. Tolonen keskitti Joona Lautamajalle, joka laukoi ensimmäisen maalinsa SJK:n edustusjoukkueessa komeasti ilmasta. SJK:lla oli vielä yksi erinomainen maalipaikka ottelun lisäajalla. Hurjasti raatanut ja haastanut Denys Oliinyk harhautteli RoPS-puolustuksen solmuun ja syötti Strengille, jonka laukauksen RoPS-kapteeni Lucas Lingman pelasti maaliviivalta.

Nousujohteisesti sujunut talvikausi ei tänään jatkunut, mutta SJK osoitti taistelevansa loppuun asti. Lopun taisteluilmettä olisi tosin kaivattu myös ensimmäisellä puoliajalla. Ja vaikka se hassulta kuulostaakin, SJK:lla on edelleen mahdollisuus edetä lohkosta jatkoon, mutta enää se ei ole omissa käsissä.

Me saimme pilkun pelin alussa ja siitä olisi pitänyt tehdä. Sitten RoPS otti sen jälkeen pelin hallintaansa. Me olimme ihan unessa. Olimme huonoja hyökkäyksessä ja puolustuksessa. Me saimme kyllä hyökkäyksiä, mutta viimeisistä syötöistä puuttui laatua. Ne menivät kyllä boksiin, mutta ei oikeaan osoitteeseen. Olemme puhuneet tästä harjoituksissa ja tulemme jatkossakin tekemään tämän kanssa töitä. Sitten me päästimme vielä kaksi maalia. Toinen erikoistilanteesta ja toinen kaukolaukauksella. Laukaus oli hieno, mutta tuskin kukaan odotti, että annamme itse pallon vastustajalle tuommoisessa paikassa, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko ottelun päätytyä.

Toisella jaksolla,me vähän suoraviivaistimme peliämme ja olimme agressiivisempia. Me onnistuimme painamaan pelin heidän päähänsä. Ja vaikka Obed Malolo ajettiin ulos, me edelleen saimme paineen toiseen päähän. Meillä oli erinomainen paikka tehdä maali. Toki heilläkin oli hyvä vastahyökkäys. Ja siinä oli vielä Jere Strengilläkin paikka, kolmesta metristä. Mutta silti, emme olleet tarpeeksi hyviä. Me emme saaneet syöttöjä perille ja tämä ei ole mielestäni pelaajiemme taso. Meillä on siis työtä edessämme. Meidän pitää liikkua enemmän ja antaa laadukkaampia syöttöjä. Meidän pitää myös laukoa enemmän. Nyt me koitimme tuoda pallon joka kerta viiteen metriin ja tehdä siitä. Meidän täytyy uskaltaa laukoa kaukaa enemmän. Tämä peli ei ratkennut vastustajan hyvään puolustukseen, arvioi Eremenko.

Tämä oli hyvin kummallinen peli. Ja minulla on suuri pettymys ottelusta. Meillä riittää vielä töitä. Positiivisina asioina, Mosa pelasi tärkeitä minuutteja. Hänestä näkee, että hän ei ole vielä fyysisesti kunnossa, mutta hän on pääsemässä sinne. Uusi hankinta Dion Acoff, näytti meille jotain mitä hän voi tuoda peliin. Positiivista on myös se, että Ville Tikkanen pystyi pelaamaan täyden puoliajan pitkästä aikaa, kaikkien pikkuloukkaantumistensa jälkeen. Hän on tulossa nyt takaisin, jatkoi Eremenko lopuksi.

SJK sai siinä alussa pilkun, kun he oikeastaan ensimmäistä kertaa koskivat palloon. Emme mekään sen jälkeen luoneet pahemmin paikkoja, mutta noin yleisilmeiltään, varsinkin kun ottaa huomioon mitä vaikeuksia meillä on ollut ja millaisella joukkueella olimme matkassa, olimme mielestäni parempi joukkue. Oikeastaan siihen asti kunnes pääsimme ylivoimalle. Siinä lopussa viimeisen neljän minuutin aikana, oli meidän nuorella joukkueella pieni paniikki. Mutta kokonaisuutena erittäin vahva suoritus ja hieno tulos. Ei meillä montaa yli 20-vuotiasta tässä joukkueessa ollut, niin siihen nähden vahvoja suorituksia monelta. Tästä on hyvä jatkaa, sanoi kotijoukkueena tässä ottelussa olleen RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela ottelun jälkeen.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero (46’ Ville Tikkanen), Dani Hatakka (46’ Joona Lautamaja), Moshtagh Yaghoubi (70’ Dion Acoff), Sergei Eremenko, Jere Streng, Joonas Sundman, Boris Kadio, Jesse Sarajärvi (76’ Maximo Tolonen), Denys Oliinyk ja Mehmet Hetemaj (58’ Obed Malolo (81 min toinen keltainen)).

Seuraava peli on kotiottelu Suomen Cupin karsintalohkossa, kun SJK isännöi Wallsport Areenassa pelattavassa Pohjanmaan derbyssä Kokkolan Pallo-Veikkoja. Ottelu alkaa perjantaina 22.2. klo 19:00 ja ennakkoliput ovat myynnissä SJK Shopissa sekä SJK:n verkkokaupassa. Kausikortit käyvät otteluun. Voitolla voisi jatkopaikka cupissa olla vielä mahdollinen, mutta se riippuu myös muista otteluista.

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook -sivuilla