123 456 7890

FC Flora otti 1-0 voiton kotonaan SJK:sta UEFA Europa Conference Leaguen avausosassa, mutta tulos jätti vielä pelin täysin auki seuraavaan kohtaamiseen. Toinen osaottelu pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla torstaina 14.7. klo 19:00, ja näiden kahden ottelun yhteistuloksella parempi joukkue etenee toiselle kierrokselle Norjan Lillestrømia vastaan. Tässä välissä SJK pelaa kuitenkin vielä Veikkausliigaa, ja kohtaa ensi sunnuntaina OmaSp Stadionilla FC Hongan klo 16:00. Kaikkien otteluiden liput myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa. Täytetään OmaSp Stadion niin sunnuntaina kuin ensi torstaina!

FC Flora – SJK 1-0 (1-0)
1-0 21 min Martin Miller

Peliin oli matkannut hieno määrä kannattajia Seinäjoelta omiaan tukemaan.

SJK aloitti pelin hyvin ja hallitsi pelin ensimmäistä kymmenminuuttista. Sinä aikana saatiin pari kaukaa lähtenyttä sivuvaparia, joista yhdestä Pyry Hannola sai pallon hyvin takatolpalle, mutta jatko meni yli päädyn.

Kun peli eteni, alkoi FC Flora saamaan katkoja ja tilanteenvaihtoja, joista se loi vaaraa SJK-päätyyn. Varsinaisia vetoja ei tullut, mutta painetta SJK:n kuudentoista tuntumaan. 21. peliminuutilla pallo pelattiin SJK:n boksiin, lähelle maalia. Pallo näytti pomppaavan Flora pelaajan käden kautta Henrik Ojamaalle, joka nosti sen maalinedessä olleelle Martin Millerille. Miller ohjasi syötön päällään aivan takatolpan juureen ja maaliin.

Maalin jälkeen Flora sai pari hyvää tilannetta, joista Sergei Zenjov ja Rauno Alliku pääsi koittamaan vetoa, mutta joko SJK:n puolustus ehti blokkaamaan, tai vedot meni reippaasi yli tai ohi maalin. Kertaalleen Alliku pelattiin tilanteenvaihdosta SJK:n linjan taakse, mutta Ville Tikkanen ja Matej Hradecky ehtivät blokkaamaan.

Puoliajan loppuun SJK sai vielä tilanteen, mun ensin Pablo Andrade toi pallon aivan etutolpalle asti. Siitä SJK sai kulman, ja pienen paineen, mutta lopulta Flora purki tilanteen, ja tauolle mentiin 1-0 kotijoukkueen johdossa.

Toiselle puoliajalle SJK tuli jälleen vahvasti, ja sai pientä painetta. Kertaalleen pallo pelattiin Floran maalin eteen, missä Mehmet Hetemaj painoi sekä pallon että Flora maalivahdin maaliin, mutta luonnollisesti tilanteesta tuli kotijoukkueelle vapari. SJK:n kenties paras tilanne tuli 56. minuutilla, kun Nooa Laine ja Pyry Hannola pelasi parilla seinällä Pablo Andraden vapaaksi boksiin, mutta Andraden sijoitusyritys meni ohi maalin. Vähän tuon jälkeen Jake Jervis sai paikan, mutta Floran maalivahti torjui yläkulmaan suuntautuneen vedon. Myös Flora sai tilanteita, ja välillä pelissä mentiin kovaa päästä päähän.

68. minuutilla Kingsley Ofori oli pääsemässä laidasta karkuun, mutta häntä työnnettiin sivuun. Ofori kuitenkin pääsi karkuun, mutta tuomari näki hänen rikkoneen, ja Flora sai tilanteesta vaparin.

Vielä aivan pelin lopulla, SJK ja Flora molemmat saivat paikan. SJK:n tilanne tuli vapaapotkusta, hyvältä etäisyydeltä. Pallo saatiin siitä maalin eteen, mutta Flora ehti katkaisemaan. Ja kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa, sai Flora tilanteen vasemmalta laidalta, mutta Jesse Öst esitti hyvän torjunnan, ja peli päättyi 1-0 tulokseen. Tappio tietenkin harmittaa, mutta se jättää hyvän tilanteen kotiotteluun lähtiessä, kun maalilla mennään jatko-otteluun, ja kahdella jatkoon.

Mielestäni meidän tulee olla ylpeitä tästä esityksestä, tämän tasoista joukkuetta vastaan kuin Flora. Tietenkin pettynyt tuloksesta, kun emme voittaneet. Olimme kenties hieman naiiveja, varsinkin joissain hetkissä ensimmäisellä puoliajalla. Toisella jaksolla me korjasimme nämä ongelmat. Pari pelaajaa, joilla oli ongelmia ensimmäisellä jaksolla, paransi peliään toisella, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez ottelun jälkeen.

Kenties olisimme ansainneet tänään mukaan hieman enemmän, ja olen pettynyt tulokseen, mutta samalla uskon, että Flora joutuu kunnioittamaan seuraavaa kohtaamistamme. Siitä tulee vaikea peli heille, sillä he tietävät meidän olevan vastassa. Tulemme antamaan heille siitä kovan matsin, Gómez päätti.

SJK: Jesse Öst MV, Martti Haukioja, Ville Tikkanen, Matej Hradecky, Pablo Andrade, Kingsley Ofori (79’ Daniel Håkans), Mehmet Hetemaj (65’ Alfie Bates), Nooa Laine, Pyry Hannola, Jake Dunwoody ja Jake Jervis.