123 456 7890

SJK on aloittanut heinäkuussa alkavan Eurokampanjansa suunnittelun ja valmistelun jo marraskuussa 2014 ja sen jälkeen otteluiden järjestelyista vastaavat henkilöt ovat tavanneet toisiaan säännöllisesti, valmistellen asioita kesää varten.

Se että vielä ei ole tiedossa kuka tulee vastustujaksi, tai pelataanko ensin kotona vaiko vieraissa, tuo omat haasteensa koko projektiin ja sen markkinointiin.

Tässä vaiheessa kun on tiedossa että pelaamme varmuudella kotona joko 2. tai 9. päivä heinäkuuta, voimme vain muistuttaa näistä päivistä markkinnoinnissamme. Noina päivinä kannattaa SJK kannattajien ottaa itselleen vapaata, sanoa kotona perheelle että silloin olemme joko matkalla ulkomailla tai lähdemme isolla joukolla kotipeliin Helsinkiin. Samalla voimme muistuttaa omia yritysvieraitamme, että he muistuttavat etukäteen myös omia asiakkaitaan ja he pystyvät kutsumaan asiakkaansa näinä päivinä paikalle. Juhannuksen jälkeen maanantaina kun saamme tietää vastustajan ja kotipelipäivän, potkaisemme ison markkinoinnin käyntiin, kertoo SJK.n markkinointijohtaja Teemu Virtanen Euro-otteluin markkinoinnin haasteista.

SJK tulee tiedottamaan arvontojen tuloksesta heti tuoreeltaan 22.kesäkuuta pelattavassa SJK – VPS Veikkausliigaottelussa. Lipunmyynti pystytään aloittamaan joidenkin katsomonosioen kohdalla jo ennen arvontojakin ja esimerkiksi Sonera Stadiumin aitiot ja muut VIP-tilat alkavat olla ennakkoon jo varattuina yritysvieraita varten.

Ottelun virallinen lipunmyyntikanava ulkopuolisille tulee olemaan Lippupalvelu, mutta omille kannattajille varattu Sonera Stadiumin eteläpääty tulee myyntiin SJK:n oman verkkokaupan kautta.
Lipunmyynnistä ja -hinnoista tiedotetaan lisää jo ensi viikon kuluessa.

Pyrimme saamaan lippukaupoista auki ne paketit joiden myynnin voimme jo nyt aloittaa ja varmistaa että ne ohjautuvat sitten sille oikealle päivälle kun se viimein selviää. Täytyy muistaa että pelaamme nyt ensimmäistä kertaa europelejä ja tämä tulee olemaan iso juttu meille, mutta myös katsojille ja yhteistyökumppaneille. Vierapelireissuista tulee myös varmasti huikeita elämyksiä, Virtanen uskoo ja toivoo samalla paljon yleisöä otteluihin.

SJK:n kohdalla Europelien kotiottelut pelataan Helsingissä Sonera Stadiumilla, sillä Seinäjoella ei vielä ole UEFA:n vaatimukset täyttävää areenaa. Järjestelyistä vastaavat henkilöt ovat käyneet jo pariin kertaan tutustumassa Helsingissä Sonera Stadiumin olosuhteisiin ja sen avainhenkilöihin.

Projekti käynnistettiin viime vuoden marraskuussa, kun olimme seuraamassa HJK – FC Kööpenhamina Eurooppa-liigan lohkovaiheen ottelua. Silloin meillä oli paikalla niin sanottu iskuryhmä, joka pääsi tutustumaan ottelun järjestelyihin aivan juurta jaksaen ottelupalavereista lähtien. Silloin saimme esimakua Sonera Stadiumin järjestelyihin. Saimme silloin hyvin pohjatietoa kaikkeen, kertoo SJK:n Europrojektia vetävä hallituksen jäsen Markku Vesala.

Siitä olemme lähteneet, että heillä on siellä olemassa oleva organisaatio yhteistyökumppaneineen ja valmis toimintamalli. Meidän olisi aika vaikea sitä alkaa itse täältä käsin toteuttaamaan. Tietenkin myös uskotaan ja toivotaan että pelaamme siellä useamman ottelun. On helpompaa että hyödynnämme heidän tietotaitoaan, heidän tiloissaan, Vesala jatkaa.

Europelien aikataulut:
22.06. arvotaan 1. ja 2. kierros Sveitsin Nyonissa
Ensimmäinen kierros: 02.07. ja 09.07.
Mahdollinen toinen kierros: 16.07. ja 23.07.
Kolmannen kierroksen arvonnat: 17.07.
Mahdollinen kolmas kierros: 30.07. ja 06.08.
Neljännen kierroksen arvonta on 7. Elokuuta.

Pelipäivät kannattaa laittaa tarkasti ylös.

Kotipeleihin omalla junalla – vieraspeleihin omalla koneelle

Suuria kysymyksiä talven aikana on ollut muun muassa miten saadaan Seinäjoen väki paikanpäälle Helsinkiin ja kuinka tapahtumaa markkinoidaan muille kuin SJK kannattajille. Paljon riippuu myös vastustajista ja maasta minne vierasotteluita lähdetään pelaamaan.

Meillä on oma juna varattuna, joka mahdollistaa 400 hengen liikuttamisen. Haasteena on miten saamme herätettyä pääkaupunkiseudulla asuvat pohjalaiset mukaan ja muu siellä asuva väki. Itse tunnen Etelä-Pohjanmaan hyvin, mutta Helsinki tuo taas omat haasteensa. Tässä vaiheessa myös muut seurat, HJK ja HIFK, ovat lupautuneet olemaan apuna. Meillä tulee olemaan lehtimainontaakin pääkaupunkiseudulla, mutta sosiaalinen media on kuitenkin tässä ensi vaiheessa tärkeä kanava, kertoo SJK:n markkinointijohtaja Teemu Virtanen.

Kotipeleihin SJK kannattajat saadaan paikanpäälle omalla junalla, joka kulkee omien aikataulujen mukaan Seinäjoelta Helsinkiin ja takaisin. Bussilla paikanpäälle matkustava SJK:n joukkue majoittuu Helsinkiin jo pari päivää ennen otteluita. Vierasotteluihin joukkue ja yhtiestyökumppanit puolestaan lähtevät omalla lentokoneella, joka lähtee suoraan Seinäjoen Rengonharjulta. Kannattajille järjestetään vierasotteluihin omat ryhmämatkansa hotellimajoituksineen.

SJK junaan liput tulevat myyntiin jo ennakkoon ja lippupaketeissa on mukana pääsyliput peliin. Näistä tiedotetaan lisää ensi viikkolla.

SJK matkustaa kaikkiin Europeleihinsä omalla lentokoneella suoraan Seinäjoelta.

Vastustajat tulevat sijoitetuista joukkueista

Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa historiansa ja koko Seinäjoen jalkapallohistorian ensimmäistä kertaa jalkapallon Euro-otteluita tänä kesänä. Kilpailu johon SJK osallistuu, on Eurooppa-liigaa (UEFA Europa League). Ottelujen vastustajat arvotaan kesäkuun 22. päivä Sveitsin Nyonissa, eli vasta silloin tiedetään kuka tulee varmuudella vastaan ja päästäänkö aloittamaan pelit vieraskentällä vaiko kotona.

22. kesäkuuta arvotaan samalla kertaa sekä ensimmäisen että toisen kierroksen otteluparit. Pelit pelataan kaksiosaisina ottelupareina, joissa yhteistuloksella parempi joukkue etenee seuraavalle kierrokselle. Koska SJK:lla ei ole aiempaa historiaa Euroopassa, eikä Suomen ns. UEFA:n maapisteetkään ole tarpeeksi suuret, on SJK arvonnoissa sijoittamaton joukkue. Vastustaja tulee sijoitettujen korista ja jos tämän vuoden arvonta menee edellisten vuosien tapaan, on ensimmäisen kierroksen pelit myös painotettu maantieteellisesti. UEFA ei ole vielä vahvistanut arvontatapaansa. Jos arvonta kuitenkin suoritetaan edellisvuosien malliin, voidaan jo nyt päätellä mahdollisten vastustajien nimiä sijoitettujen korista.

Oletetusti ensimmäisellä kierroksella olevat sijoitetut joukkueet Pohjois-Euroopasta (SJK:n mahdolliset ensimmäisen kierroksen vastustajat):
– West Ham (Englanti)

– AIK (Ruotsi)

– IFK Götebrog (Ruotsi)

– IF Elfsborg (Ruotsi)

– Rosenborg BK (Norja)

– Strömgodset IF (Norja)

– Go Ahead Eagles (Hollanti)

– Randers FC (Tanska)

– Bröndby IF (Tanska)

– HB Torshavn (Färsaaret)

– KR Reykjavik (Islanti)

– FH Hafjnarfjördur (Islanti)

– Linfield FC (Pohjois-Irlanti)

– St. Johnstone FC (Skotlanti)
– Inverness (Skotlanti)

– Aberdeen FC (Skotlanti)

– St.Patrick›s Athletic FC (Irlanti)

– Shamrock Rovers FC (Irlanti)

– F91 Dudelange (Luxemburg)

– Differdange (Luxemburg)

Skotlannista Inverness pelaa vielä Cupin finaalissa ja voittaessaan sen, pääsee Inverness suoraan toiselle kierrokselle. West Ham varmisti tiistaina ottavansa Fair Play paikan vastaan. Randers FC Tanskasta ei ole vielä varmistunut.

Näillä näkymin muiden naapurimaiden joukkkueet eivät olisi sijoitettujen joukossa, joten ensimmäisellä kierroksella ei olisi siten Baltian maiden joukkueita tai Itä-Euroopan maita vastastassa. Varmuus näihin saadaan kuitenkin vasta kun UEFA tiedottaa arvontatavoista ennen 22. kesäkuuta.

Seinäjoki maailmankartalle tänä kesänä!