123 456 7890

SJK:n akatemian SJK U17 joukkueen pelaajat, matkustavat tänään keskiviikkona Ruotsiin, Skellefteå:n Northern Elite Trophy -karsintaturnaukseen. Sarjoihin on ilmoittauduttu kahdella joukkueella, vuonna 2001 ja 2002 syntyneillä, eli SJK U17 ja SJK U16. Turnaukseen osallistuu Ruotsin, Suomen ja Norjan pohjoisen nuorisoakatemiat. Suomesta on mukana tässä turnauksessa SJK:n lisäksi OLS ja FF Jaro. Turnaus alkaa torstaina ja se loppuu sunnuntaina sijoitusotteluilla.

SJK U16 pelaa turnauksen C-lohkossa, jossa heidän kanssaan on isäntäjoukkue Skellefteå FF ja Kubikenborgs IF.

SJK U17 puolestaan pelaa turnauksen A-lohkossa, jossa heidän kanssaan on Umeå FC, Östersunds FK ja Alviks IK.

Alkulohkot pelataan torstaina ja perjantaina. Sijoitusottelut lauantaina sekä finaalit sunnuntaina. Kaikki ottelut on Skellefteå:n Electrolux Home Arenalla, joka on Ruotsin 1.divisioona Norrassa pelaavan isäntäjoukkue Skellefteå FF:n kotistadion. Siellä on tekonurmi, vastaava kuin Seinäjoella. Peliaika on 2 x 30 minuuttia kaikissa otteluissa. Turnauksen parhaiten sijoittuneet joukkueet pääsevät lokakuussa 2018 pelattavaan finaaliturnaukseen.

Tarkemman otteluohjelman ja lisäinfon turnauksesta saa Northern Elite Trophyn -verkkosivuilta, jotka löytyy tästä linkistä.

Northern Elite Trophy on viime vuonna aloitettu uusi yhteistyöhanke Pohjoismaiden pohjoisten nuorisoakatemioiden kesken. Se on sarja karsintaturnauksia, joita pelataan Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Suomessa järjestelyistä on vastannut viime talvena Vaasa IFK ja turnaus pelattiin viime joulukuussa. Suomesta hankkeessa on mukana nyt turnaukseen lähtevien kolmen joukkueen lisäksi Wasa Fotboll Akademi sekä RoPS. Ruotsista Skellefteå FF, Östersunds FK, GIF Sundsvall, Gefle IF, Degerfors IF, Sandvikens IF, Dalkurd FF, Umeå FC, IFK Luleå ja Bodens BK. Norjasta mukana on FK BodöGlimt ja Tromsö IL. Nyt pelattava turnaus Ruotsissa, on kolmas karsintaturnaus, sillä toinen pelattaiin Vaasan jälkeen Norjassa tammi-helmikuun vaihteessa. Finaaliturnaus pelataan Ruotsissa Östersundissa lokakuussa 2018.

B-nuorten Ykkönen, jossa SJK U17 pelaa, palaa sarjatauolta elokuun 11. päivä. SJK U17 voitti kevään alkukierrokset ja sai siten syksyn jatkopeleihin kolme lähtöpistettä. Tarkempi otteluohjelma on tulossa SJK:n sivuille lähipäivinä. Syksyn peleissä SJK:n kanssa pelaa OLS, OTV, JJK, Norvalla FF, JJK/2, Tervarit, WJK, VPS, KPV, JIPPO ja TP-47. Sarjan parhaat joukkueet pääsevät talvella pelattavaan SM-karsintasarjaan.