123 456 7890

Roope Riski iski SJK:lle toisen voiton putkeen, kun SJK isännöi Kuopion Palloseuraa sateisella Seinäjoen keskuskentällä. Maali oli komea ja esityön Roopelle teki loukkaantumisen jälkeen mukaan palannut Wayne Brown. SJK hallitsi pelin ensimmäistä puoliaikaa melko selvästi, toisella KuPS pääsi peliin paremmin mukaan. SJK kuitenkin kesti loppuun asti ja loi useita paikkoja ratkaista peli lopulllisesti. Voiton myötä SJK otti sarjassa edellä olevaa HJK-RoPS -kaksikkoa kolmella pisteellä kiinni ja ero on nyt toiseen sijaan kolme, ja kärkeen neljä pistettä. Ottelun loppujuhlintaa varjosti kuitenkin kävä sattuma neljänneltä peliminuutilta, kun normaalissa pelitilanteessa SJK:n laitapuolustaja Richie Dorman loukkaantui vakavasti. Mies kiidätettiin ottelusta ambulanssilla sairaalaan ja hänet leikataan jo huomisaamuna. Näillä näkymin Dormanin kausi loppui tähän. Koko SJK väen ajatukset ovat Richien luona tänään.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

SJK – KuPS 1-0 (1-0)
1-0 40 min Roope Riski

SJK aloitti ottelun hyvin ja loi tukun maalipaikkoja. Toisella minuutilla Roope Riski keskitti oikeasta laidasta Tucolle, jonka jatko meni hiukan ohi maalin. Ottelun ikävin tilanne nähtiin seuraavalla minuutilla. Richard Dorman loukkaantui pallotaistossa ja hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan. Sairaalassa selvisi, että erinomaista kautta pelanneen walesilaisen pohjeluu murtui tilanteessa.

Wayne Brown pääsi laukomaan Riskin ja Timo Tahvanaisen esityöstä hyvästä paikasta, mutta Tomi Maanoja torjui. Pian tämän jälkeen myös Roope Riski pääsi laukomaan boksissa, mutta laukaus meni ohi maalin.

Ottelun ainoa maali nähtiin 40. minuutilla. Johannes Laaksonen syötti Wayne Brownille, joka jatkoi taidokkaasti Roope Riskille boksiin. KuPS-vahti Tomi Maanoja tuli vastaan ja Riski zippasi pallon hallitusti hänen ylitseen.

Katsoin tänään koostetta viime KuPS-pelistä. Lopussa Juho Lähde pääsi tulemaan samoilta kohdilta ja hän heitti sellaisen zipin. Juholta sen opin ja pistin sitten samanlaisen, sanoi Roope Riski.

Irakli Sirbiladze pääsi laukomaan boksin rajalta Charles Traffordin pallonriiston jälkeen, mutta georgialaishyökkääjän laukaus meni ohi maalin. SJK:n toinen maali oli lisäajalla lähellä. Ensin Roope Riski ja Wayne Brown pääsivät yrittämään, mutta seurauksena oli vain kulmapotku. Lisäajan toisella minuutilla Riski sai pallon vasempaan laitaan ja laukoi pienestä kulmasta erinomaisen laukauksen, joka kolahti kuitenkin tolppaan.

Bahrudin Atajic harhautteli tiensä vetopaikkaan 49. minuutilla. KuPSin Toni Markic ehti kuitenkin blokkaamaan vedon kulmapotkuksi. Atajic keskitti Tucolle, joka pääsi puskemaan vapaasti. Pusku suuntautui kuitenkin yli maalin. Pari minuuttia tämän jälkeen Wayne Brownille pelattiin hienon syöttökuvion päätteeksi vetopaikka. Brown laukoi kovan kudin, jonka Tomi Maanoja torjui vain vaivoin.

Tristan Bowen tuotti ongelmia SJK:n puolutsukselle 58. minuutilla. Bowen laukoi kovan ja matalan laukauksen, jonka Mihkel Aksalu torjui eteensä. Henri Aalto oli ensimmäisenä paluupallossa ja pelasi sen KuPS-pelaajan kautta maalipotkuksi.

KuPSin pelaamisessa keskitykset ovat isossa roolissa. Tänään keskitysten laatu ei kuitenkaan ollut kovinkaan hyvällä tasolla, eikä target-hyökkääjä Sirbiladzelle saatu juuri pelattua palloja. SJK:n 2-0-maali oli lähellä 87. minuutilla. Tuco otti korkean pallon rinnalla haltuun, kääntyi ja syötti kolmen KuPS-pelaajan keskeltä viereensä Akseli Pelvakselle tyhjään tilaan. Tomi Maanoja tuli jälleen vastaan ja Pelvas zippasi pallon hänen ylitseen. Babacar Diallo pelasti kuitenkin lähes maaliviivalta.

Tiedettiin, että SJK on hyvä pitämään palloa. Alussa saivat tehdä sitä, mutta toisaalta me puolustettiin hyvin. Peli meni suunnitellusti ja oli kontrollissa. Sitten Roope teki hienon maalin ekan puoliajan loppuun. Me ei saatu käytettyä omia tilanteita hyväksi. Silloin tulos on yleensä tuo, sanoi KuPS:n Tuomas Rannankari.

Alotettiin peli ihan hyvin. Eka puoli tuntia oli hyvää peliä. Saatiin muutama paikka luotua ja maali ensimmäisen puoliajan loppuun. Oli erittäin tärkeää päästä johdossa toiselle puoliajalle. Toinen puoliaika ei ollut kovin viihdyttävä. Kaikista tärkein oli kuitenkin saada kolme pistettä, vaikka olikin vähän huonompi peli. Ei ollut helppo peli, KuPS teki sen meille vaikeaksi, sanoi Riski.

Ensimmäinen puoliaika meni karvan verran SJK:lle ja toinen karvan verran meille. Yleisesti ottaen tämä oli aika tasainen peli maalipaikkojen ja pallonhallinnan osalta. Erona se, että SJK pisti pallon verkkoon. Pelaajien asenteessa ja työmoraalissa oli kaikki kohdillaan. Vain maalinteko puuttui, sanoi KuPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki.

Pelit KuPSia vastaan ovat tiukkoja pelejä. Sellaisia viime ottelun kaltaisia 5-0-otteluita tapahtuu harvoin. Usein siitä kiinni, kumpi saa ensimmäisen maalin. Saatiin ensimmäinen maali. Ensimmäinen jakso oli täysin meidän kontrollissa. Syöteltiin hyvin ja yritettiin päästä väleihin. Kerran päästiin 10-alueelle ja tehtiin upea maali. Tiedettiin, että KuPS joutuu avaamaan peliä ja sai painetta. Jätkät puolustivat sen hyvin. Olisimme voineet ratkaista pelin, mutta peli säilyi jännänä loppuun asti. Dorman on jälleen tällä kaudella ollut yksi meidän runkopelaajista. Pelannut loistavaa kautta ja on yksi johtaja meidän joukkueessa. Saatiin sairaalasta puhelu, että pohjeluu on murtunut ja aamulla leikataan, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ottelun parhaana palkittiin Roope Riski. Kaksi tähteä meni maalivahti Mihkel Aksalulle ja yksi tähti vierasjoukkueen Tuomas Rannankarille.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman (4› Henri Aalto), Pavle Milosavljevic, Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen, Wayne Brown (67› Jussi Vasara), Ariel Tuco Ngueukam, Zeljko Savic, Roope Riski (78› Akseli Pelvas), Bahrudin Atajic ja Mehmet Hetemaj.

SJK pelaa seuraavan ottelunsa jo ensi sunnuntaina ja se on jälleen kotipeli. Eli sunnuntaina 30.8. klo 18.30 Seinäjoen Keskuskentällä, SJK vs. IFK Mariehamn. Tervetuloa kannustamaan SJK voittoon!

Ottelun lehdistötilaisuus videolla:

Ottelun videokooste: