123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex

SJK katkaisi lopullisesti heikon jaksonsa, ottamalla tärkeän 1-0 voiton OmaSp Stadionilla. Erityisesti SJK:n esitys oli sellainen, että voiton piti tulla. Ensimmäisellä puoliajalla SJK vyörytti hyökkäysiä ja jatkoi tauon jälkeen samalla linjalla. Lopulta puolustaja Cristhian Valencia vapautti SJK:n piinasta, puskemalla voittomaalin kulmapotkusta. SJK:n seuraava ottelu on ensi keskiviikkona 25.5. klo 18:00 OmaSp Stadionilla pelattava SJK Akatemia – SJK Suomen cupin 5.kierroksen ottelu. Otteluun pääsee sekä SJK:n että SJK Akatemian kausikorteilla, ja ennakkoliput myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Storessa. Veikkausliigassa SJK pelaa seuraavaksi ensi lauantaina 28.5., kun SJK matkustaa AC Oulun vieraaksi. Kokonaisuutena SJK:lla oli varsin mukava lauantai, sillä edustusjoukkueen lisäksi SJK Akatemia ja SJK U17 ottivat voitot. Kolmen pisteen lauantai.

SJK – IFK Mariehamn 1-0 (0-0)
1-0 80 min Cristhian Valencia

SJK aloitti ottelun hyvin ja jo 10 minuutin pelin jälkeen se oli saanut muutaman hyvän tilanteen. Näistä parhaat osui Denys Oliinykille, joka näytti olevan pelipäällä. Paras näistä oli 7 minuutin kohdalla, kun IFK Mariehamnin puolustaja Timi Lahti antoi pallon suoraan Oliinykille omassa boksissa. Veto kuitenkin yli maalin.

19.minuutin kohdalla Daniel Håkans riisti pallon IFK-päädyssä kulmalipun tuntumassa ja hän leikkasi sisään boksiin. Veto kuitenkin puolustajan kautta päädystä yli. Syntyneestä kulmasta Cristhian Valencia pääsi puskemaan takatolpalla, mutta pusku ohi maalin. Muutama minuutti tuosta, IFK Mariehamn sai ensimmäisen paikkansa, kun entinen SJK-pelaaja Robin Sid veti kuudentoista kaarelta. Veto meni puolisen metriä yli maalin.

Puolen tunnin jälkeen SJK:lla oli puoliajan paras tilanne, kun Nooa Laine keskitti maalin eteen, ja siellä Josepablo Monreal syöksyi puskuun. IFK-maalivahti Elmo Henriksson kuitenkin torjui. SJK pääsi hetken päästä uudelleen yrittämään maalin edestä, kun keskialueen vapaapotkusta Niko Markkula laittoi pallon takatolpalle. Sieltä Laine puski sen maalin eteen ja Oliinyk pääsi puskemaan. Pusku kuitenkin jälleen IFK-puolustajasta päädyn yli.

Viisi minuuttia ennen taukoa IFK Mariehamnin Jean-Christophe Coubronne pääsi vetämään boksin rajojen ulkopuolelta. Veto oli kova, mutta se meni metrin tai pari maalin ohi. Tauolle mentiin 0-0 tilanteessa, vaikka SJK oli dominoinut peliä melko suvereenisti.

Toisella jaksolla SJK aloitti jälleen hyvin. Monreal pelasi Oliinykin vauhtiin, mutta tämä kaadettiin. SJK laittoi vaparin hyvin takatolpalle, mutta se ehti käydä viivan väärällä puolella ennen jatkoa, ja tilanne kuivui kasaan.

Tunnin pelin kohdalla molemmat joukkueet saivat tilanteen. Ensin IFK Mariehamnin Eero Tamminen tuli päätyviivaa pitkin kohti maalia, mutta Markus Uusitalo tuli katkaisemaan hyvin. SJK sai siitä vastahyökkäyksen, ja paikan, kun Pablo Andrade keskitti maalille. Monreal pääsi puskemaan, mutta pallo meni hieman yli. SJK sai useampia tilanteita, ja yhdestä niistä IFK Mariehamnin Timi Lahti joutui kaatamaan täydessä vauhdissa olleen Daniel Håkansin, selviten keltaisella.

Kun peliä oli jäljellä 20 minuuttia, sai IFK Mariehamn hyvän paikan kulmatilanteesta. Ensimmäinen tilanne siivottiin, mutta pallo tuli nopeasti takaisin SJK:n boksiin, ja siellä Lahti pääsi puskemaan maalin edestä. Pusku meni vain hieman yli maalin.

Lopulta SJK rikkoi pelin kuparisen. Daniel Håkans lähetti kulmapotkun takatolpalle, ja sieltä puolustaja Cristhian Valencia puski pallon sisään. Ottelun lopussa IFK Mariehamn sai painetta SJK:n päätyyn, mutta SJK kesti ja otti tärkeän voiton.

Tämä oli selkeää edistystä esityksiimme. Emme ole pelanneet näin hyvin edellisissä otteluissa ja tämä oli kenties ehjin esityksemme. Mielestäni me dominoimme ottelussa pitkiä jaksoja. Ja kun meidän piti puolustaa, me puolustimme hyvin. Olimme kurinalaisia. Loimme vähintäänkin tarpeeksi maalipaikkoja ottelussa. Olen tyytyväinen, esitykseen ja edistykseen. Otimme tärkeät kolme pistettä, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez ottelun jälkeen.

SJK: Markus Uusitalo MV, Matias Vainionpää, Matej Hradecky, Cristhian Valencia, Niko Markkula (64’ Serge Atakayi), Pablo Andrade (78’ Diego Rojas), Nooa Laine, Alfie Bates (78’ Jake Dunwoody), Denys Oliinyk, Daniel Håkans ja Josepablo Monreal (73’ Samson Ebuka).