123 456 7890

Jere Koposen debyytti SJK maalilla ja vasta 17-vuotiaan Emil Lidmanin Veikkausliigadebyytti, olivat ainoat ilon aiheet SJK:n vierailessa Lahden Kisapuistossa. Rajusti pelaajistoaan tähän otteluun kierrättänyt SJK, hallitsi ottelua lähes alusta loppuun, mutta ei pystynyt käyttämään hallintaansa hyväkseen. Lahti sen sijaan pääsi kertaalleen murtautumaan puolustuslinjan taakse ja onnistui välittömästi. SJK yritti vielä lopussa sinnikkäästi tasoitusta, mutta aika loppui kesken ja pettymys oli päätösvihellyksen jälkeen suuri. Tällä hetkellä joukkuetta koitellaankin henkisesti melko kovaa, sillä se ei ole onnistunut maalinteossa pelitilanteesta kolmeen viimeiseen otteluun. Edellinen pelitilannemaali tuli VPS:ää vastaan kotikentällä ja sen jälkeen on pelattu 300 minuuttia ilman osumaa, poislukien Toni Lehtisen tekemä rangaistuspotkumaali Maarianhaminassa. Tappion myötä SJK tippui sarjataulukossa neljänneksi. Interin mennessä ohi paremmalla maalisuhteella.

FC Lahti – SJK 1-0 (0-0)

1-0 74 min Aristote Mboma

SJK:lla oli heti ottelun neljännellä minuutilla loistava maalintekopaikka, kun Tuco pelattiin linjan taakse täysin vapaaksi. Mies kuitenkin ajautui liian lähelle maalivahti Henrik Moisanderia ja nosti pallon suoraan hänen syliin.

Ensimäiset 20 minuuttia mentiin SJK:n kontrolloidessa, kunnes FC Lahtikin sai pari puolittaista paikkaa. Ensin Rafael leikkasi hyvin sisään oikelta, mutta kadotti pallon boksin sisällä. Vähän tämän jälkeen Xhevdet Gela pääsi kokeilemaan vetoa alueen ulkopuolelta, mutta se ei koskaan tullut puolustajamuurin läpi Jere Koposelle asti. SJK otti taas hallinnan ja puolen tunnin pelin jälkeen Tuco oli jälleen kokeilemassa maalintekoa. Tällä kertaa veto suoraan puolustajaan ja siitä irtopalloon ensimmäisenä ehtinyt Timo Tahvanainen pamautti pallon taivaan tuuliin.

Vain pari minuuttia edellisestä, Juho Lähde pelattiin vapaaksi linjan taa, mutta puolustaja tuli takaa ja ehti häiritsemään sen verran, että pallo meni päädystä yli. Puoliajalle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Tauolla SJK otti Akseli Pelvaksen pois ja sisään tuli vasta 17-vuotias Emil Lidman, joka sai siten Veikkausliigadebyyttinsä.

Lahti aloitti toisen puoliajan vahvemmin, mutta SJK sai kuitenkin parhaan maalintekopaikan, kun Tahvanainen nousi hienosti keskialueelta aivan rangaistusalueen rajalle ja syötti vieressä tulleelle Jussi Vasaralle hyvään vetopaikkaan. Vasaran veto kuitenkin muutti suuntaa puolustajasta ja meni vain päädystä yli.

Lopulta ottelun 74. peliminuutilla, Gela nappasi pallon vasemmalla laidalla. Hän voitti ensin kaksintaistelussa Johannes Laaksosen ja onnistui tyrkkäämään pallon vauhdissa olleelle Aristote Mbomalle. Mboma antoi pallon vieressä olevalle Leandro Alvesille ja tämä jatkoi suoraan seinällä linjan taakse. Mboma pääsi täysin vapaasti sijoittamaan pallon ohi Koposen ja taka-alakulmaan. 1-0 kotijoukkueelle.

Heti johto-osuman jälkeen SJK yritti vimmatusti tasoitusta ja pariin otteeseen Bahrudin Atajic kokeili kauempaa, mutta tuloksetta. Paikkoja tuli myös Lähteelle ja Laaksoselle, mutta maalissa joko Moisander torjui, tai uhrautuvasti pelanneet Lahden puolustajat onnistuivat purkamaan palloa väljemmille vesille. Ottelu päättyi SJK:n tappioon.

Tilastojen valossa SJK piti palloa koko ottelussa enemmän ja sillä oli enemmän maalintekoyrityksiä, mutta tälläkään kertaa vedot eivät suuntautuneet kohti maalia. SJK laukoi kaikkiaan 12 kertaa, mutta vain kolmasti veto suuntautui kohti maalia. Lahdella vetoja oli koko pelissä viisi, niistä yksi meni kohti maalia ja sisään.

Olimme pallollisesti parempia ja meillä oli paikkojakin. Pitäisi vaan laittaa paikoista sisään. Meidän pitää keskittyä ja olla kylmäpäisempiä. Ei olla todellakaan päästy siihen potentiaaliin mitä meillä on tällä joukkueella, kommentoi pettynyt Johannes Laaksonen ottelun jälkeen.

Tuntuu hyvältä tehdä maali ja voittaa pitkästä aikaa. Olen sopeutunut hyvin Lahteen. Mulla oli huonoa onnea aiemmin, mutta nyt on täällä lähtenyt hyvin käyntiin. Uskon että pystyn vielä parantamaan, kommentoi ensimmäisen maalinsa Lahdelle tehnyt Aristote Mboma ottelun jälkeen.

Ottelun parhaana palkittiin kotijoukkueen maalivahti Henrik Moisander. Kaksi tähteä meni maalintekijä Aristote Mbomalle ja yksi tähti SJK:n laitapuolustaja Timo Tahvanaiselle.

SJK: Jere Koponen MV, Pavle Milosavljevic, Juho Lähde (80› Toni Lehtinen), Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen, Jussi Vasara, Ariel Tuco Ngueukam, Akseli Pelvas (46› Emil Lidman), Bahrudin Atajic, Henri Aalto ja Cedric Gogoua.

Veikkausliigaa SJK pelaa jälleen ensi sunnuntaina, kun se isännöi Seinäjoen Keskuskentällä nousijajoukkue KTP:ta. Ottelu alkaa klo 18.30. Sitä ennen matkustetaan Lahdesta Helsinkiin ja tiistaina Islantiin, missä SJK pelaa Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen toisen osaottelun. SJK tarvitsee voiton selvitäkseen jatkoon.

Debyyttinsä SJK paidassa tehnyt Jere Koponen ei voinut mitään Mboman osumalle. Kuva Pasi Palo.