123 456 7890

SJK nappasi talvikauden ensimmäisen voiton, kun se kohtasi Liigacupin kotiottelussa Vaasan Palloseuran. Wallsport oli ääriään myöden täynnä ja molempien joukkueiden kannattajat nostivat tunnelmaa. VPS otti ottelussa paalupaikan, tekemällä ottelun avausosuman, mutta SJK tuli toisella puoliajalla kovaa ja sekä Tuco että uusi hankinta Roope Riski iskivät kertaalleen. Vaihdosta sisään tullut Alexei Eremenko oli myös pelin tähtenä, antamalla Riskille vapauttavan syötön voittomaaliin.

Kuvat Marko Tuominiemi, luvaton käyttö kielletty.

SJK – VPS 2-1 (0-1)
0-1 14 min Andre Clennon
1-1 56 min Tuco
2-1 63 min Roope Riski

Ensimmäinen puoliaika oli VPS:n hallintaa. Etenkin Loorents Hertsi tuotti SJK:lle jatkuvasti ongelmia. VPS siirtyi johtoon 12. minuutilla, kun Joonas Vahtera syötti ja Andre Clennon laukoi pallon lähietäisyydelta maaliin. SJK:n hyökkäyksistä harvat päätyivät boksiin asti. Kertaalleen Tuco vapautti Roope Riskin läpiajoon, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Henri Aalto joutui jättämään kentän 35. minuutilla ja tilalle tuli Liigacup-debyyttinsä tehnyt Arttu Aromaa. Jarkko Hurme siirtyi toppariksi ja Aromaa pelasi laitapuolustajana. Normaalisti keskuspuolustuksessa, tai keskikentän pohjalla pelaava Aromaa suoriutui iltapuhteestaan hyvin. SJK:n puolustuksessa pelasi myös testipelaaja Elhadji Kane Gana, jonka pelaaminen muistutti monien mielestä Cedric Gogouan pelaamista. Nuori toppari olikin yksi ensimmäisen puoliajan parhaista VPS:n Loorents Hertsin ja Nikko Boxallin ohella.

SJK tasoitti 56. minuutilla, kun Tucon tarkka ja matala laukaus ohitti Juuso Kevarin. Tuco tuli heti maalin jälkeen vaihtoon ja tilalle tuli Alexei Eremenko jr. Losan tulon myötä SJK otti pelin täydellisesti haltuunsa. Eikä mennyt kauaa, kun Eremenko tarjoili paikan Roope Riskille, joka vei SJK:n johtoon. Voi olla, että vastaavia maaleja nähdään jatkossakin.

Ottelun lopulla nähtiin toinenkin Liigacup-debyytti, kun Joonas Lepistö tuli kentälle Jesse Sarajärven tilalle. B-juniori-ikäinen Lepistö esiintyi hänkin edukseen. VPS:n kiri ei lähtenyt kunnolla käyntiin, lopussa Steven Morrissey pääsi laukomaan, mutta Mihkel Aksalu torjui.

Vepsu tuli tosi kovaa ekan puoli tuntia, oli tosi aktiivinen, voitti kakkospalloja ja sai ansaitun maalinkin. Meidän jätkiltä taas hieno nousu toisella jaksolla. Jaksettiin jauhaa omia juttuja ja sieltä ne maalitkin tuli. Lopulta ansaittu voitto. Henri Aallon nilkka vähän vääntyi, mutta Arttu Aromaa tuli hienosti sisään. Matej Hradecky katkoi hyvin hyökkäyksiä. Testipuolustaja ei ole aiemmin pelannut hallissa, se tuotti omat ongelmansa. Vahva esitys häneltä. Hän näytti olevansa urheilullinen, osaa syöttää hyvin. Erittäin hyvä persoona myös, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

SJK kohtaa seuraavaksi Liiigacupissa PS Kemin, joka vierailee Seinäjoen Wallsport Areenassa lauantaina 13.2. klo 14.15.

SJK:Mihkel Aksalu MV, Henri Aalto (35′ Arttu Aromaa), El Hadji Gana Kane, Timo Tahvanainen, Jarkko Hurme, Mehmet Hetemaj, Matej Hradecky, Ariel Tuco Ngueukam (57′ Alexei Eremenko), Jesse Sarajärvi (82′ Joonas Lepistö), Tarmo Kink (62′ Jussi Vasara) ja Roope Riski.

Ottelun videokooste:

Simo Valakarin kommentit pelin jälkeen: