123 456 7890

SJK otti voiton FC Interistä Seinäjoen Keskuskentällä pelattuaan ehjän 90-minuuttisen, aivan kuten päävalmentaja Simo Valakari toivoi jo ennen ottelua. Ensimmäinen puoliaika oli maaliton, mutta SJK hallitsi silti ottelun tapahtumia. Toisella jaksolla SJK viimein osui ja osujana oli sama mies joka lopetti maalinteon Keskuskentällä viime kauden päätteeksi – Roope Riski oli maalintekijä ja maalin jälkeen tunnelma ja juhlinta oli sen mukaista. SJK:lla oli ottelussa muutenkin paikkoja enemmän kuin vierailijoilla ja voittoluvut olisivat voineet olla suuremmatkin. Mutta kolme pistettä oli se mitä tästä lähdettiin hakemaan ja se myös saatiin. Aurinkoisella Keskuskentällä hehkuttiin vielä pitkään ottelun päättymisen jälkeenkin, kun kannattajat juhlivat yhdessä pelaajien kanssa. Tästä on hyvä jatkaa ensi maanantaina FC Lahtea vastaan vieraskentälle.

Kuvat Marko Tuominiemi, luvaton käyttö kielletty.

SJK – FC Inter 1-0 (0-0)
1-0 75 min Roope Riski

Johannes Laaksonen laukoi seitsemännellä minuutilla boksin rajalta tulisen vedon, mutta se meni hieman ohi maalin. Laaksonen laukoi ottelussa ahkerasti. 38. minuutilla Tucoa rikottiin vapaapotkun arvoisesti ja Laaksonen pääsi kokeilemaan 25 metristä, mutta veto viuhui ohi maalin.

39. minuutilla Kennedy Ugoala syötti maalille Juho Salmiselle, jonka ohjaukseen SJK-puolustus kuitenkin pääsi väliin. Ensimmäinen puoliaika oli SJK:n hallintaa, mutta varsinaiset maalipaikat olivat vähissä.

52. minuutilla SJK pääsi hyvään vastahyökkäykseen. Roope Riski syötti ja Jarkko Hurme laukoi, mutta Interin Ari Nyman liukui tilanteen kulmapotkuksi. Muutama minuutti tämän jälkeen Teemu Penninkangas keskitti vasemmalta erinomaiseen paikkaan Roope Riskille, jonka haltuunotto ei kuitenkaan onnistunut kunnolla, eikä hän saanut kunnon laukausta aikaiseksi.

Vapauttava ja odotettu maali nähtiin 75. minuutilla. Teemu Penninkangas keskitti, pallo otti pienen kimmokkeen ja tuli pilkun kohdalle Roope Riskille. Riski laukoi kauden toisen liigamaalinsa ja Penninkangas merkkautti samalla kauden toisen syöttöpisteensä.

Lopussa Inter haki tasoitusta, mutta SJK puolusti hyvin, eikä päästänyt Interiä vaarallisiin maalipaikkoihin.

Aikalailla meidän matsi. Ei päästy vielä 1. puoliajalla paikoille. Tiedettiin, että paikkoja aukeaa. Ehjä 90-minuuttinen meiltä, siinä on ollut ongelmia, pelimme on usein hajonnut toisella puoliajalla, nyt niin ei käynyt. Lopussa tuli vielä palkinto. Mietin, ettei ole väliä, kuka tekee maalin, kunhan voitetaan. Mutta kyllä tämä tuntuu vielä paremmalta, sanoi voittomaalin tehnyt Roope Riski.

Ansaittu voitto. Olemmeko olleet huolissamme? Olemme olleet huolissamme pelaamisesta, en tuloksesta. Tämä oli hyvä todiste kaikille. Tämän päivän peli näytti, mikä on SJK:n tapa pelata jalkapalloa. Emme ole alkukaudesta antaneet itsellemme mahdollisuutta voittoon, kun emme ole tehneet meidän juttuja. Tänään koko joukkue halusi tehdä juttuja SJK:n tavalla, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Aika tasaista vääntöä se oli. Kumpikaan ei maalipaikoilla juhlinut. SJK:lla taisi olla yksi maalipaikka maalin lisäksi, meillä oli aika hiljaista, sanoi FC Interin Joni Aho.

– Tasainen peli. Puolustimme ihan hyvin. Muutamat pelaajat tulivat vasta loukkaantumisten jälkeen takaisin, mutta se ei ole tekosyy. Parempaan olisi pitänyt pystyä, sanoi FC Interin päävalmentaja Job Dragtsma.

SJK kohtaa maanantaina 9.5. vieraskentällä FC Lahden. Seuraava kotipeli on lauantaina 14.5. kun Helsingin IFK saapuu Seinäjoen Keskuskentälle. Tervetuloa kannustamaan SJK:ta voittoihin!

SJK:Mihkel Aksalu MV, El-Hadji Kane, Henri Aalto, Matej Hradecky, Johannes Laaksonen (87› Youness Rahimi), Jussi Vasara, Ariel Tuco Ngueukam, Roope Riski, Matti Klinga, Teemu Penninkangas ja Jarkko Hurme.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

Lehdistötilaisuus videolla:

Ottelun videokooste: