123 456 7890

SJK:n ketsuppipullo aukesi ja se otti murskavoiton TPS:stä kotikentällään. Paikkoja tuli useita, mutta avausmaalia saatiin odottaa 23. minuutille. Lisää tuli vielä ennen taukoa ja toisen jakson alussa SJK varmisteli voiton parilla maalilla. Esitys oli kokonaisuudessaan mainio. Kentällä nähtiin myös pitkään kotiyleisön odottama Billy Ions, kun mies tuli kentälle reilun tunnin pelin jälkeen. Lisää pelaajia on mahdollisesti tulossa takaisin sairastuvalta vielä tämän tai lähiviikkojen aikana. Seuraava ottelu on jo ensi lauantaina, kun SJK kohtaa vieraskentällä PS Kemin. klo 18:30. Seinäjoella sitä katsotaan yhdessä OmaSp Stadionin Kisakatsomossa. Tervetuloa.

SJK – TPS 4-0 (2-0)
1-0 23 min Johannes Laaksonen
2-0 39 min Emile Paul Tendeng
3-0 51 min Aristote Mboma
4-0 62 min Emile Paul Tendeng

Ottelu alkoi TPS:n pienoisessa hallinnassa, mutta SJK sai hiljalleen paremmin otetta pelistä. Emile Paul Tendeng ja Johannes Laaksonen olivat kovassa iskussa ottelun alusta lähtien. SJK:n ensimmäinen maalipaikka tuli nimenomaan tuon kaksikon yhteispelistä. Tendeng syötti vasemmalta boksiin Johannes Laaksoselle, joka pääsi ohjaamaan lähietäisyydeltä, mutta laukaus jäi vähän heppoiseksi, ja Jonathan Viscosi pystyi torjumaan.

Johannes Laaksonen jatkoi kovaa maalivirettään 24. minuutilla, kun hän harhautteli tiensä boksiin, ja laukoi komeasti ja hallitusti pallon takakulmaan. Maali oli Laaksoselle jo kolmas Alexei Eremenkon valmennuksessa.

TPS:llä oli myös omat paikkansa, ja Mihkel Aksalu esitti upeita torjuntoja. TPS pääsi vastahyökkäykseen vasemman laidan kautta reilun puolen tunnin kohdalla. Onni Valakarille avautui loistava vetopaikka, mutta Aksalu venyi pallon eteen, ja torjui tilanteen kulmaksi. Kulmapotku olikin vaarallinen, mutta tilanne säilyi 1-0:ssa.

SJK siirtyi kahden maalin karkumatkalle ensimmäisen puoliajan lopulla. Tilanne näytti jo kuivuvan kasaan vasemmassa laidassa, mutta Emile Paul Tendeng pääsi nousemaan laidasta, pelasi hyvän seinän Aristote Mboman kanssa, ja laukoi pallon komeasti etukulmasta maaliin. Maali oli Tendengin ensimmäinen liigamaali SJK:ssa.

TPS sai vapaapotkun noin 20 metristä ensimmäisen puoliajan lopussa. Jani Virtasen vapaapotku oli erinomainen, mutta laukaus kolahti SJK:n onneksi ylärimaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisen puoliajan alussa. Juri Kinnunen keskitti pallon boksiin loistavaan paikkaan Mika Ääritalolle, mutta Mihkel Aksalu teki komean pelastuksen, ja SJK:n puolustus hoiti loput. SJK pääsi siitä vastahyökkäykseen, ja Tendengin syöttö vapautti Aristote Mboman puolittaiseen läpiajoon. Mboma sai boksissa jalkansa vapaaksi haaston jälkeen, ja laukoi komeasti takayläkulmaan. Maali oli Mbomalle kauden ensimmäinen Veikkausliigassa. Aksalun torjunnan ja Mboman maalin välillä ehti kulua aikaa vain 18 sekuntia.

SJK:n neljäs maali tuli reilun tunnin pelin jälkeen. Kakkosessa SJK U23:n riveissä kauden aloittanut Joona Lautamaja keskitti oikealta laidalta Emile Paul Tendengille, joka avasi ketsuppipullonsa TPS:ää vastaan oikein kunnolla ja puski ottelun toisen maalinsa.

OmaSp Stadionilla koettiin kauan odotettu hetki 68. minuutilla. Koko alkukauden missannut Billy Ions pääsi vihdoin tositoimiin Veikkausliigassa. Edellisestä ottelusta ehti kulua seitsemän ja puoli kuukautta. Ions hankki ensitöikseen SJK:lle kulmapotkun ja syötti pian sen jälkeen Jordan Mustoelle hyvän maalipaikan, mutta Mustoen kurotus nosti pallon yläilmoihin.

TPS pystyi vielä lopussa luomaan muutaman paikan. Joakim Latonen pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta Mihkel Aksalu torjui hienosti. Hetkeä myöhemmin Sami Rähmönen keskitti takatolpalle Oskari Jakoselle, mutta hänen puskunsa kolahti tolppaan.

– Olen tyytyväinen, 4-0 on hyvä tulos ja mielestäni kaikki maalit oli vielä kauniita. Ne eivät tulleet sattumalta, vaan olivat kombinaatioiden tulosta. Olisimme voineet tehdä lisääkin, mutta olen tyytyväinen neljään. Nolla omassa päässä, mutta minun täytyy sanoa että en ole tyytyväinen siihen miten he saivat monta paikkaa. Annoimme heille turhaan vaarallisia laukauksia, mutta Miku (Aksalu) oli fantastinen tänään. Yleisesti pelaajat pelasivat hyvin taktisesti, emmekä alkaneet puskea lopussa. Annoimme TPS:n pitää palloa, puolustimme ja luotimme lopussa taktisesti nopeisiin vastahyökkäyksiin. Me kontrolloimme hyvin pelin tempoa. Meillä on silti edelleen paljon työtä edessä, sillä mielestäni välillä luovuimme pallosta ihan liian helposti, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko ottelun jälkeen.

– Lähdettiin ehkä tähän otteluun vähän sellaisella yltiöhyökkäävällä ryhmällä ja halusin tuoda siihen sitä rohkeutta, millä me saataisiin meidän omaa hyökkäyspeliä parempaan suuntaan. Että uskallettaisiin enemmän pelata. Puolituntia ennen sitä ensimmäistä maalia olimme tosi hyvin mukana, saimme aikaiseksi asioita, mutta sitten se alkoi hajoamaan se meidän pelaaminen. Se että lopussa saimme vähän painetta aikaan, johtui varmaan enemmän siitä että SJK otti vähän jalkaa kaasulta. 4-0:ssa on helppo vähän pudotella, sanoi TPS:n päävalelmentaja Mika Laurikainen.

Lisää Eremenkon ja TPS:n päävalmentaja Mika Laurikaisen ajatuksia lehdistötilaisuuden videotaltioinnilla.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Anders Bååth, Reuben Ayarna, Johannes Laaksonen (68’ Jordan Mustoe), Joonas Sundman, Jesse Sarajärvi, Joona Lautamaja, Emile Paul Tendeng, Aristote Mboma (68’ Billy Ions) ja Mehmet Hetemaj (71’ Ville Tikkanen).

Seuraava kotiottelu on tiistaina 26.06. klo 18:30, kun SJK isännöi OmaSp Stadionilla Tampereen Ilvestä. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä arkisin klo 9-16 SJK Shopissa ja SJK:n verkkokaupassa. Sitä ennen SJK kohtaa ensi lauantaina 16.6. klo 18:30 PS Kemin vierasottelussa. Peliä katsotaan Seinäjoella yhdessä OmaSp Stadionin virallisessa Kisakatsomossa Carlsberg Sports Barissa. Sisäänpääsy on ilmainen. Tervetuloa.

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook-sivuilla.