123 456 7890

SJK nappasi maukkaan päänahan, voittamalla Espanjan leirillä pelatussa harjoitusottelussa islantilaisen FH:n. Maansa toiseksi viime kaudella sijoittunut FH kaatoi viime viikolla Norjan mestari Molden, joten vastustajan taso oli kova. SJK oli ottelussa varsinkin ensimmäisellä puoliajalla hyvällä pelipäällä ja iski kahdesti ensimmäisen 20 minuutin aikana. Pelissä kuumeni myös tunteetkin hieman, kun molemmat halusivat voittaa ottelun. Kaiken kaikkiaan mukaan saatiin paljon hyviä asioita ja SJK voi jatkaa leiriään hyvissä tunnelmissa. Tänään varmistui, että SJK ei kohtaakaan torstaina paikallista Marbella FC:tä, vaan Espanjan toiselle sarjatasolle nousemassa olevan Real Balomp�dica Linensen.

SJK – FH 2-0 (2-0)
1-0 18 min Ariel Tuco Ngueukam
2-0 20 min Pavle Milosavljevic

Islantilainen FH aloitti ottelun parilla puolittaisella hyökkäyksellä, mutta nopeasti SJK otti pelin hallintaansa ja kun syötöt alkoivat osumaan kohdilleen, tuli pian tulostakin.

SJK sai ensimmäisen maalinsa, kun SJK pakotti FH:n puolustajan virheeseen ja riskisyötön nappasi Jussi Vasara. Vasara näki maalinedustalla vapaana Tucon, jolla oli helppo työ laittaa pallo maaliin. Heti maalin jälkeen pääsi SJK koittamaan pariinkin otteeseen maalintekoa, mutta lisää tuli vasta näistä seuranneista kulmapotkuista. Bahrudin Atajic antamaan kulmaa ja hänen keskityksestä pallo tulee vapaana olleelle Pavle Milosavljevicille. SJK kapteeni ja toppari puskee pallon varmasti verkkoon jo toistamiseen ensimmäisen 20 minuutin aikana.

Puolentunnin pelin jälkeen oli FH:lla kahdesti paikka maalintekoon, mutta ensimmäisessä tilanteessa hyvä maalineteen tullut keskitys meni koko kaluston edestä ja takatolpalla jatkamassa ollut FH hyökkääjä jatkoi pallon päätyverkkoon. Toisella kertaa FH pääsi murtautumaan puolustuksen eteen ja laukomaan, mutta pallo kolahti etutolppaan ja siitä takaisin kentälle. Nämä olivatkin islantilaisten ainoat kunnon maalipaikat ottelussa.

Ensimmäinen puoliaika mentiin loppuun SJK:n komennossa ja toiselle puoliajalle tuli huomattavasti aggressiivisempi FH.

Koko ottelun varsin fyysisesti pelanneet islantilaiset tulivat entistä kovempaa tilanteisiin ja tuomarilinja tämän myös salli. Pariin otteeseen tilanteissa kolisteltiin ja tunteetkin hieman kuumenivat, mutta kovuudesta huolimatta peli pysyi varsin rehtinä ja SJK:kin pystyi vastaamaan samalla mitalla.

SJK:lla oli vielä muutamia paikkoja lisämaaleihinkin, mutta tällä kertaa tyydyttiin pitämään vastustaja kurissa ja poissa maalipaikoilta.

Ensimmäinen kolmekymmentä minuuttia oli meiltä vahvaa pelaamista. Kehitystä pitää kuitenkin edelleen tapahtua pelin tappamisesssa. Silti meillä pysyi peli hyvin kontrollissa loppuun asti, eikä missään vaiheessa tullut omaan päähän minkäänlaista hätää. Tästä on hyvä jatkaa taas eteenpäin, päättää SJK päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

Se oli meille hyvä voitto. Tykkään varsinkin kun voitetaan siten ettei päästetä maalia, joten tämä oli hyvä tulos. Myös maali tietenkin maistui itselle sekä joukkueelle, kommentoi SJK:n puolustaja ja ottelussa maalin iskenyt Pavle Milosavljevic.

Ensimmäisellä puoliajalla me pelasimme loistavasti suunnitelman mukaan. Toisella puoliajalla vastustaja hieman muutti pelitapaansa, mutta kaikki tekivät edelleen hyvää työtä ja puolustimme erinomaisesti, analysoi SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu.

SJK jatkaa leiriä Espanjassa ja kohtaa torstaina 19.3. klo 17.00 Suomen aikaa espanjalaisen RB Linensen. Ottelu pelataan Marbella Football Centerissä.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Pavle Milosavljevic, Zeljko Savic, Teemu Penninkangas, Johannes Laaksonen, Jussi Vasara (60› Juho Lähde), Wayne Brown (80› Timo Tahvanainen), Akseli Pelvas, Bahrudin Atajic (70› Marco Matrone) ja Tuco (60› Toni Lehtinen).

Ottelun videokooste ja videohaastattelut: