123 456 7890

Jussi Vasaran iskemä maali ottelun loppupuolella, toi SJK:lle voiton Jouppilanvuoren tekonurmella yli kahden tuhannen katsojan edessä. Helpolla voitto ei tullut, sillä RoPS teki juuri sitä mitä ennakkoon arveltiinkin – prässäsi ylhäältä, rikkoi ja piti pelin katkonaisena. SJK ei saanut peliään avattua. Lopulta kuitenkin Mehmet Hetemaj syötti vaihdosta tulleelle Toni Lehtiselle, joka jatkoi pallon hienosti laidassa viilettäneelle Tucolle. Tuco leikkasi sisään maalinedustalle ja syötti taaksepäin Vasaralle. Maali oli komea. Voitto tiesi SJK:lle sitä, että se nousee HJK:n ja FC Interin kanssa tasapisteisiin sarjan kärkeen. Pelit jatkuvat jo ensi torstaina paikallisottelulla Pietarsaaren Jaron vieraana.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

SJK – RoPS 1-0 (0-0)

1-0 78 min Jussi Vasara

SJK pääsi hätyyttelemään RoPSin maalia jo parinkymmenen sekunnin pelin jälkeen, kun Cedric Gogouan pitkä avaus tavoitti Jussi Vasaran oikeasta laidasta. Vasara pelasi takaviistoon Akseli Pelvakselle, jonka kosketus ei kuitenkaan ollut aivan optimaalinen ja tilanne kuivui kasaan. Ensimmäinen puoliaika oli varsin rikkonainen, mikä oli hyvä vierasjoukkue RoPSin kannalta. Peli oli aikamoista kamppailua ja vääntöä ilman hienouksia. Maalipaikkoja ei muutamia erikoistilanteita lukuun ottamatta juurikaan syntynyt.

Ensimmäisen puoliajan lopulla molemmat joukkueet saivat yhden kohtuullisen maalipaikan. Jussi Vasara pääsi laukomaan hyvältä etäisyydeltä, mutta RoPS:n puolustus onnistui blokkaamaan laukauksen. Lisäajalla Mika Mäkitalon kulmapotku tuotti ongelmia SJK:n puolustukselle. Michael Ibiyomi puski pallon takatolpalta maalin eteen Simo Roihalla, mutta Mihkel Aksalu torjui Roihan puskun komeasti. Jatkotilanteesta Aleksandr Kokko pääsi vielä laukomaan, mutta SJK:n puolustus hoiti pallon lopulta väljemmille vesille.

Toisen puoliajan alussa Jussi Vasara syötti hyvin linjan taakse Akseli Pelvakselle, joka ajautui kuitenkin liian pieneen kulmaan ja RoPS-vahti Ville Iiskola onnistui torjumaan. 58. minuutilla RoPS oli erittäin lähellä johtomaalia. Antti Okkonen antoi rajaheiton boksiin ja Johannes Laaksosen pusku epäonnistui, mutta Richard Dorman sai purettua pallon maaliviivalta.

Pikkuhiljaa SJK sai luotua enemmän painetta RoPSin puolustukseen ja maalipaikkojakin syntyi. Johannes Laaksonen nousi hyvin keskeltä ja syötti Akseli Pelvakselle. Pelvaksen laukaus meni kuitenkin ohi. 67. minuutilla Tuco keskitti oikealta laidalta boksiin ja pallo jäi pyörimään maalinedustalle. Toni Lehtinen pääsi laukomaan, mutta pallo vieri vain hiukan tolpan väärältä puolelta. Lehtinen sai uuden tilaisuuden kymmenisen minuuttia myöhemmin. Akseli Pelvas jatkoi Pavle Milosavljevicin syötön Toni Lehtiselle, joka pääsi läpiajoon. Lehtinen zippasi pallon yli Iiskolan, mutta samalla ohi maalin.

79. minuutilla Toni Lehtinen antoi hyvän syötön oikeaan laitaan Tucolle, joka voitti Juha Pirisen kaksintaistelussa. Tuco eteni boksiin ja syötti takaviistoon Jussi Vasaralle, joka laukoi pallon voimalla läheltä ylös eikä Ville Iiskolalla ollut mahdollisuuksia torjua. Lisäajalla Mihkel Aksalun pitkä avaus tavoitti Tucon, jonka kova laukaus kolahti ylärimaan.

Hyvä peli meiltä. Tämä oli kasvojen pesu edellisestä ottelusta. Puolustuksellisesti peli oli tosi hyvin kasassa. Muutama hyvä paikka oli, olisi voinut kääntyä meillekin. Kun jatkaa näin, niin varmasti tulee pisteitä. Muutettiin hiukan systeemiä torstain pelistä. Viime pelissä meni kaikki pieleen, ei todellakaan olla niin huonoja, sanoi RoPSin maalivahti Ville Iiskola.

RoPS osasi rikkoa hyvin meidän pelaamista. Yleensä ensimmäinen voitto tulee juuri tällaisella pelillä. Pitää pään kylmänä ja odottaa, että se paikka tulee. Tällä kertaa se tuli mulle ja oli hyvä saada kotidebyytissä heti onnistuminen. Loistava fiilis, tästä on hyvä jatkaa torstaihin. Tunnin pelin jälkeen ruvettiin saamaan syöttöjä omille ja RoPS joutui vähän vetäytymään. Voitot tuovat itseluottamusta pallolliseen peliin, sanoi voittomaalin tehnyt Jussi Vasara.

Julkisuudessa on ollut paljon kirjoittelua meidän joukkueesta. Meidän piti osoittaa, että olemme joukkue. Tiesimme jo helmikuussa, että sarjan alku on tiukka, kun pelaamme HJK:ta ja SJK:ta vastaan. Heti tuli kovimmat joukkueet vastaan. Tänään tavoitteena oli näyttää kaikille, että olemme vahva joukkue. Siinä onnistuimme hyvin. Pelillisesti halusimme estää SJK:n pelinpyörittämisen. Kenttäpelissä olimme vahvempia. Haastavin juttu oli surkea kenttä. SJK rikkoi hyvin vahvasti meidän peliä. Meidän ilme oli hyvä ja teimme tästä hyvän pelin. Tästä tulee RoPSille erittäin hyvä kesä, sanoi RoPSin päävalmentaja Juha Malinen.

RoPS onnistui tavoitteessaan. Olemme tienneet talvesta asti, että RoPS on kova joukkue. Tekivät meille pelin vaikeaksi. Olosuhteet olivat kauheat, kaikki näkivät, miksi on tärkeää saada tänne stadion. Ensimmäisellä jaksolla jouduimme pelaamaan vastatuuleen. RoPS esti meidän pelinrakentelun ja he saivat riistoja ja löivät painetta meidän maalille. Tiedettiin, että tilaa syntyy toisella puoliajalla. Tunnin kohdalla saatiin syöttöpelimme kuntoon ja olimme vaarallisempia. Lopussa pelasimme ammattimaisesti. Tärkeät kolme pistettä, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Pavle Milosavljevic, Cedric Gogoua, Henri Aalto, Johannes Laaksonen, Mehmet Hetemaj, Jussi Vasara (83′ Marco Matrone), Akseli Pelvas, Bahrudin Atajic (62′ Toni Lehtinen) ja Tuco.

Kuvat Marko Tuominiemi / MyShot, luvaton käyttö kielletty.

SJK kohtaa seuraavaksi Pietarsaaressa isäntäjoukkue FF Jaron. Ottelu pelataan torstaina 23.4. klo 18.30. SJK Kannattajat järjestävät otteluun bussikuljetuksen. Lisätietoa tulossa maanantaina.

Ottelukooste – Materiaali on ISTV:n kuvaamaa:

Ottelun lehdistötilaisuus: