123 456 7890

Mehmet Hetemaj teki ensimmäisen Veikkausliigamaalinsa ja vei samalla SJK:n johtoon Pohjanmaan derbyn ensimmäisellä puoliajalla. SJK laukoi maalia kohti jälleen 12 kertaa, mutta lisämaaleja ei nähty ennen toisen puoliajan loppupuolta. Silloin VPS:n Loorents Hertsi lanasi Richie Dormanin boksissa punaisen arvoisesti, ja pallo vietiin pilkulle. Wayne Brown pääsi kaunistelemaan luvut 2-0:aan. Sää ei Pohjanmaan paikallikamppailua hellinyt, mutta silti paikalle oli tullut yli kaksituhatta katsojaa ja tunnelma oli derby-ottelun hengen mukainen, molempien seurojen kannattajien pitäen loistavasti tunnelmaa päätösvihellykseen saakka. SJK on sarjassa toisena, vain pisteen päässä HJK:sta, jolla on yksi peli enemmän pelattuna.

SJK – VPS 2-0 (1-0)
1-0 18 min Mehmet Hetemaj
2-0 69 min Wayne Brown rp.

10. minuutilla Timo Tahvanainen keskitti vasemmalta laidalta Akseli Pelvakselle. Pelvas laukoi pilkun tuntumasta, mutta Henri Sillanpää torjui. Vartin kohdalla Loorents Hertsi pääsi laukomaan vastapalloon 16-alueen rajalta, mutta Mihkel Aksalu torjui. 18. minuutilla Charles Bantanga rikkoi Toni Lehtistä boksin kulmalla. Richard Dorman antoi vapaapotkun, Jussi Vasara jatkoi pallon hiukan onnekkaasti Mehmet Hetemaj›lle, joka laukoi pallon ohi Henri Sillanpään.Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Wayne Brown laukoi kovan vedon kahdestakymmenestä metristä, mutta pallo meni hiukan yli maalin.

49. minuutilla Richard Dorman keskitti takatolpalle Tucolle erinomaisen maalipaikan, mutta Tucon kauden kolmas maali jäi vielä syntymättä. Ottelu ratkesi parikymmentä minuuttia ennen loppua. Henri Aalto keskitti takatolpalle Akseli Pelvakselle. Pelvas käänsi vielä maalin eteen Tucolle, mutta VPS-puolustus pääsi väliin. Pallo tuli vitosen viivalle Richard Dormanille, jonka laukauksen Ville Koskimaa blokkasi. Sen jälkeen Richard Dorman ja Loorents Hertsi taistelivat pallosta ja Hertsi joutui rikkomaan Dormania. Wayne Brown laukoi rangaistuspotkun varmasti maaliin.

SJK:lla oli vielä lisäajalla erinomainen paikka lisätä johtoa. Johannes Laaksonen rynnisti keskeltä VPS-puolustuksen läpi ja syötti Tucon läpiajoon. Tuco ei saanut harhautettua Sillanpäätä ja 2-0 jäi lopputulokseksi.

Tasainen peli ja kovaa vääntöä. Kummallakin oli omat hetkensä. SJK pääsi tekemään maalin jälleen erikoistilanteesta. Aloitettiin hyvä takaa-ajo. Toisella jaksaolla oli todella hyvä draivi päällä pilkkuun asti. Sen jälkeen oli vajaalla vaikea lähteä hakemaan tasoitusta, sanoi VPS:n kapteeni Ville Koskimaa.

Hallittiin ensimmäistä jaksoa, pystyttiin pitämään palloa melko hyvin. Luotiin jonkin verran ylivoimatilanteita laidoissa ja keskisektorissa. Saatiin erikoistilanteesta maali, mikä tuli pienen pompun kautta. Saatiin pelaamallakin muutama kohtuullisen hyvä paikka ja laukaus kohti maalia. Tuntui, että se oli meidän hallussa ja toisella maalilla olisimme voineet tappaa pelin. Ensimmäisen jakson lopulla ja etenkin toisen jakson ensimmäisen vartin aikana oltiin huonossa vireessä ja VPS sai hyvän paineen päälle. Meidän etäisyydet kasvoivat, tehtiin pallollisena virheitä, etäisyydet kakkospalloihin kasvoivat ja vähän reagoitiin huonosti. Huomasi, että VPS sisuuntui ja saivat kovan yrityksen päälle. Rankkari käänsi pelin uudelleen, sen jälkeen pidettiin palloa maltilla, eikä annettu enää mitään mahdollisuuksia, sanoi SJK:n Henri Aalto.

SJK aloitti vahvasti, vaikka oli pieni vastatuuli. Jouduttiin puolustuskannalle, mutta puolustettiin ihan tiiviisti ja fiksusti. Ei ollut mitään hätää, ajatuksena oli olla aktiivisempia ylöspäin. Se erikoistilannemaali muutti pelin kulkua. Ensimmäisen puoliajan lopulla päästiin paremmin peliin mukaan. Saatiin tilaa ja vähän peliä auki ja muutama hyökkäyskin. Pelin kulku muuttui toisella puoliajalla. Otimme kontrollin peliin ja saatiin SJK puolustuskannalle. Saatiin hyökkäyksiä, oltiin aktiivisia ja hyvin pelissä mukana siihen rankkariin asti. Senkin jälkeen pyrittiin haastamaan, mutta loppu oli jo vaikeaa. Vähän pystyttiin horjuttamaan vajaallakin. Pienet asiat ratkaisevat. Pelataan hyvin isossa kuvassa, mutta me tehdään pienet asiat huonosti. Menetettiin monta hyvää hyökkäystä huonoon ensimmäiseen kosketukseen tai huonoon haltuunottoon, sanoi VPS:n päävalmentaja Olli Huttunen.

Kokonaisuudessaan ehjä esitys ja ansaittu voitto. Aloitettiin tosi hyvin ja jatkettiin siitä, mihin maanantaina jäätiin. Olisi pitänyt pystyä jatkamaan sitä pelaamista. Tila oli vähän eri paikassa kuin maanantaina. Pitää pystyä tunnistamaan, missä se tila on ottelun aikana. Se parani ekan jakson aikana. Toisen jakson alussa Vepsu oli hyvä ja laittoivat meidät ahtaalle. Onneksi saatiin toinen maali, loppu oli kosmetiikkaa. Jätkät hoiti homman ammattimaisesti, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Kaikki ottelun palkitut löytyi kotijoukkueesta. Ottelun parhaana palkittiin kauden avausmaalinsa Veikkausliigassa iskenyt Mehmet Hetemaj, kaksi tähteä meni puolustuksen lukkona pelanneelle kapteeni Pavle Milosavljevicille ja yksi tähti Richie Dormanille.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Henri Aalto, Pavle Milosavljevic, Zeljko Savic, Timo Tahvanainen, Mehmet Hetemaj, Jussi Vasara (60› Johannes Laaksonen), Wayne Brown, Akseli Pelvas (82› Bahrudin Atajic), Richie Dorman ja Toni Lehtinen (46› Ariel Tuco Ngueukam).

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

Otteluruuhka ei helpota tämänkään ottelun jälkeen, sillä jo sunnuntaiksi SJK matkustaa Kotkaan, missä se kohtaa paikallisen KTP:n uusitun Arto Tolsa Areenan avausottelussa. Ottelu sunnuntaina 17.5. alkaa klo 17.00. Ensi viikolla pelataan jälleen kaksi kotiottelua, kun ensin Ilves saapuu Seinäjoelle keskiviikkona ja sunnuntaina pelataan kärkikamppailu SJK – HJK. Tervetuloa kannustamaan SJK:ta voittoon tulevissa kamppailuissa.