123 456 7890

Kauden 2012 ottelut on nyt pelattu ja Seinäjoen Jalkapallokerhon historiallinen ensimmäinen Ykkösen kausi oli onnistunut. SJK pääsi päättyneellä kaudella tavoitteeseensa kaikissa sarjoissa. Edustusjoukkueelle asetettiin ennakkoon tavoitteeksi sijat 1-3 ja SJK päätti kautensa olemalla Kaikkien Aikojen Ykköseksi tituleeratussa sarjassa toinen.

SJK Reservien tavoitteeksi asetettiin sarjanousu Kakkoseen ja joukkue myös sen saavutti voittamalla melko ylivoimaisesti oman Kolmosen lohkonsa. Veikkausliigaseura FF Jaron reservijoukkue JBK antoi kovan vastuksen, mutta eroa kakkoseksi sijoittuneisiin pietarsaarelaisiin syntyi loppujen lopuksi viisi pistettä. Reservit eteni myös Regions’ Cupin finaaliin, mutta hävisi sen jatko-ottelussa Turun Pallokerholle.

SJK A-juniorit pelaavat SM-karsintasarjaa myös ensi kaudella ja B-juniorit nousivat Ykköseen pienen piirisarjassa suoritetun harharetken jälkeen. C-juniorit pääsivät Kai Pahlman lopputurnaukseen ja sijoittuivat siellä sijalle 11.

Mikki osui useimmin

Koko seuran paras maalintekijä oli SJK Reservien Mikael Muurimäki, joka teki koko kaudella huikeat 29 maalia. Ykkösessä paras maalintekijä oli Toni Lehtinen 13 maalillaan ja vielä A-juniori-ikäinen Sami Viljanen tykitti koko kaudella eri sarjoissa yhteensä 15 maalia. Kaikki maalitykit ovat Seinäjoen omaa jalkapallotuotantoa.

Edustusjoukkueessa pelasi tällä kaudella muutenkin hyvin kaupungin omia kasvatteja, sillä jopa 11 seinäjokelaista pelaajaa oli mukana voittamassa Ykkösen hopeisia mitaleja. Kaiken kaikkiaan SJK käytti 25 pelaajaa kauden aikana. Reservien riveissä esiintyi kaudella 2012 peräti 46 eri pelaajaa.

Tulevaisuudessa SJK Reservien nousu Palloliiton alaisuudessa toimivaan Kakkoseen parantaa merkittävästi alueen omien lupausten kehittymistä huipputasolle ja tälläkin kaudella Kolmosessa lähes kaikki pelaajat olivat alueen omia pelimiehiä.

Katsojamäärissä jäätiin noin 1 150 katsojan keskiarvolla hieman tavoitteeksi asetetusta 1 500 katsojasta. Maininnan arvoista lienee kuitenkin tässä yhteydessä se, että koko kauden aikana ainoastaan pari ottelutapahtumaa osui aurinkoiselle säälle. Kaiken kaikkiaan kauden 13 kotipeliä keräsi katsojia yhteensä lähes 15 000.

Seuralle viisi vuotta täyteen

SJK täyttää 5. marraskuuta seurana viisi vuotta ja se viettää koko kauden päätösjuhlaansa Törnävä-salissa tiistaina 6.11. klo 18.00 alkaen. Paikalla on palkintojenjaon ja kahvittelun merkeissä koko seuraväki aina pikkujunnuista edustusjoukkueen pelaajiin ja valmentajista tukijoihin sekä kannattajiin.

Viiden vuoden aikana SJK on kasvanut noin 600 ihmisen seuraksi. Junioripelaajamäärät ovat kasvaneet 15 prosenttia ja juniorimääriltään SJK on piirin kolmanneksi suurin. Seinäjoen Jalkapallokerhon tavoitteena on pelata viimeistään vuonna 2015 Suomen korkeimmalla tasolla Veikkausliigassa ja olla alueen johtava jalkapalloseura.

Harrastajamääriltään sekä katsojamääriltään SJK on Seinäjoen alueen suurin urheiluseura sekä samalla kaikkein kiinnostavin seura. Katsojakeskiarvo voittaa selvästi alueen muiden joukkueurheilulajien vastaavat. Näkyvyydestä tehtiin myös tutkimusta kauden aikana ja SJK oli sen mukaan selvästi näkyvin urheiluseura alueella.

Seinäjoesta on kasvanut jalkapallokaupunki ja siitä kuuluu myös suuri kiitos kaikille kannattajille, tukijoille ja katsojille!

Tervetuloa viihtymään jatkossakin Seinäjoen Jalkapallokerhon parissa!