123 456 7890

SJK isännöi perjantaina 14.10. klo 18.30 FC Lahtea OmaSp Stadionilla. Ottelu pelataan komeassa iltavalaistuksessa ja pelissä SJK:lla on panoksena mestaruustaistelussa pysyminen.

Mikään ei toki vielä ratkea perjantaina, mutta voitolla SJK vankistaisi jälleen asemiaan tiukassa mestaruustaistossa. Sarjakautta on tämä mukaan lukien enää kolme ottelua jäljellä ja vielä neljällä joukkueella on täysin realistinen mahdollisuus nostaa Veikkausliigan mestaruusveistosta kauden päätteeksi. SJK on ennen loppurutistusta kolmantena kahden pisteen päässä IFK Mariehamnista ja pisteen päässä HJK:sta. Takana Ilves vaanii kintereillä pisteen päässä. SJK:lle etua tuo loppukauden ohjelma, kun muut kärkinelikosta pelaavat vielä toisiaan vastaan.

Seinäjoelle kylään tulevalle FC Lahdelle tarjoutuu herkullinen kiusaajan rooli, sillä käytännössä Lahti pelaa enää oman maineensa puolesta. Lahti on turvallisesti kahdeksantena, ilman pelkoa tippumisesta. Myös ero kärkikuusikkoon on jo liian suuri.

Näistä asetelmista perjantain pelistä on tulossa SJK:lle äärimmäisen tärkeä ja se tarvitsee koko Seinäjoen taakseen tukemaan. Tervetuloa kannustamaan perjantaina!

Maajoukkuetauon jälkeen kiva päästä Veikkausliigan loppuratkaisujen pariin. Tauko tuli meille erinomaiseen paikkaan, kun olimme pelanneet erittäin kovan syyskuun. Nyt pääsimme vähän freshaantumaan, sekä harjoittelemaan hyvin ja nyt olemme täydessä iskussa ennen loppuratkaisuja, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Todella tärkeä ottelu tietenkin tulossa. Ja voitolla pysytään mestaruustaistossa mukana. Mutta paljon riippuu myös muista joukkueista, kommentoi SJK:n keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen.

Lahti on vaarallinen joukkue ja meillä on ollut vaikeita pelejä heitä vastaan, varsinkin jos he saavat fiiliksen päälle. Ja kaikkihan meidät haluaisi voittaa, joten ihan sama missä kohtaa he ovat sarjataulukossa, aina ne kaikensa meitä vastaan lyö, arvelee Laaksonen lopuksi, pitäen SJK:ta silti suosikkina otteluun.

Kauden toiseksi viimeinen kotiottelu OmaSp Stadionilla perjantaina 14.10. klo 18.30. Portit ja palvelut aukeavat klo 17.00. Yleisöä odotetaan peliin paljon, joten kannatta olla ajoissa paikalla, jotta ehtii hyvin omille paikoille ennen ottelun alkua. Tapahtumatorilla on ennen ottelua näytillä ensimmäistä kertaa SJK:n omissa väreissä oleva uusi bussi, jolla joukkue matkustaa tulevaisuudessa vierasotteluihin. Pelin alussa kentällä esiintyy myös MC Kloppi, joka esittää Meidän Kerho -kappaleen livenä yleisölle.

Ottelun jälkeen stadionin toisessa kerroksessa sijaitsevassa Carlsberg Sports Barissa juhlitaan vielä ottelun jälkeen Oktoberfest -hengessä pitkälle yöhön. Yleisöä siellä viihdyttää bilebändi Telaketju ja tuosta tapahtumasta voit lukea lisää tämän ennakon alaosasta. Iltajuhliin on vapaa pääsy SJK – FC Lahti ottelulipun ostaneilla. Muille se on maksullinen.

Tervetuloa!

Johnny Laaksonen ja kumppanit perjantaina iltavalaistuksessa OmaSp Stadionilla

FC Lahti toistamiseen OmaSp Stadionille

Toni Korkeakunnaksen valmentama FC Lahti tulee vieraaksi OmaSp Stadionille jo toistamiseen tällä kaudella. Edellistä vierailua �Toke� tuskin haluaa hirveästi muistella, sillä SJK otti heinäkuussa pelatussa ottelussa komean 4-1-voiton. Lahtelaisten puolella muistelut osunee ennemmin kauden alkupuolella toukokuussa pelattuun kotiotteluun, jossa FC Lahti pöllytti SJK:n verkkoja 3-0-luvuin.

Lahti on ollut SJK:lle ärsyttävä vastustaja viime Veikkausliigakausilla, sillä kahdeksasta kohtaamisesta FC Lahti on voittanut kolme ja SJK vain yhden. Peräti neljä kertaa on pelattu tasan. Lisäksi Lahti on tiputtanut SJK:n kertaalleen Suomen Cupista kaudella 2014 ja tänä talvena Lahti ryösti Seinäjoella Liigacupin voiton rangaistuspotkukilpailussa. Siten perjantain ottelusta voisi kuvitella tulevan jälleen vaikea ottelu SJK:lle.

Lahtelaiset tulevat Seinäjoelle kuitenkin hieman vajaalukuisena, kun maajoukkuetauolla tuli ikäviä loukkaantumisia ryhmään. Joukkueen paras maalintekijä, kymmenen maalia tällä kaudella tehnyt Jasse Tuominen, joutui palaamaan U21-maajoukkuereissulta pohjevamman takia ennen aikojaan ja hänen pelaamisensa loppukauden peleissä on epävarmaa. Suomen alle 20-vuotiaiden joukkueessa Tanskaa vastaan pelannut Mikko Kuningas sai osuman jalkapöytäänsä ja pelikunto on kysymysmerkki.

Hassan Sesayta vaivaa aiempi nivusvamma, joka pitänee hänet sivussa vielä ainakin tästä ja kenties seuraavasta otelusta. Drilon Shala ja maalivahti Joonas Meronen sekä Miikka Mujunen on varmuudella sivussa loppukauden.

FC Lahti sai viikko sitten iloisia ja negatiivisia uutisia, kun seura tiedotti kannattajilleen valmentaja Toni Korkeakunnaksen jatkosopimuksesta. Samalla kuitenkin kerrottiin, että Veikkausliigan legendapelaajiin noussut hyökkääjä Rafael, päättää uransa tämän kauden jälkeen. Tällä kaudella Rafael on pelannut vain 14 ottelussa ja tehnyt niissä yhden maalin. Tuo maali syntyi juuri SJK:ta vastaan OmaSp Stadionilla heinäkuussa. 38-vuotias Rafael on kuitenkin pelannut Veikkausliigassa urallaan yli 300 ottelua ja tehnyt niissä peräti 133 maalia. Tuolla maalimäärällä hän on Veikkausliigan kaikkien aikojen tilastossa toisena, edellään ainoastaan Valeri Popovits. Rafael on myös valittu Veikkausliigan 20-vuotisjuhlan tähdistöjoukkueeseen ja hän on voittanut maalikuninkuuden kausilla 1997 ja 2007. Jos Rafael pelaa perjantaina, kunnioittanee myös kotiyleisö tämän pelimiehen uraa aplodein.

Rafael iski FC Lahden ainokaisen 4-1 päättyneessä ottelussa heinäkuussa.

Jarkko Hurme pelikiellossa

SJK:n puolustaja Jarkko Hurmeen korttitili täyttyi viime ottelussa ennen maajoukkuetaukoa ja hän joutuu huilaamaan kauden kaksi viimeistä kotiottelua. Hurme on kuitenkin pelikelpoinen taas HJK:ta vastaan päätösottelussa 23.10.

Maajoukkueisiin kutsuttiin SJK:n pelaajia ennätysmäärä, kun kaikkiaan kymmenen pelaajaa SJK:n edustuksesta tai SJK Akatemiasta, sai kutsun edustamaan maataan. Samalla myös maalivahtivalmentaja Jori Särkkä oli maajoukkuetehtävissä U19-maajoukkueen kanssa. MM-karsinnoissa Suomea oli edustamassa puolustaja Juhani Ojala ja hyökkääjä Roope Riski. Molemmat pelasivat Suomen kotiottelussa Kroatiaa vastaan. Puolustaja Marc Vales kohtasi Andorran kanssa ensin Portugalin supertähdet Cristiano Ronaldon johdolla ja sitten oli yllättää lohkoa johtavan Sveitsin kotonaan. SJK:n kapteeni ja maalivahti Mihkel Aksalu toimi Viron ykkösmaalivahtina kotiotteluissa Gibraltaria ja Kreikkaa vastaan.

Matej Hradecky ja Matti Klinga kutsuttiin Suomen U21-maajoukkueen mukaan EM-karsintojen päätösotteluihin. Klinga pelasikin molemmat ottelut Azerbaidzhania ja Venäjää vastaan, mutta Hradecky jäi Suomeen parantelemaan aiempia pikkukolhujaan. Suomen U20-maajoukkueeseen lähti SJK:n sopimuspelaajista lainalla SalPassa oleva maalivahti Paavo Valakari ja Ykkösen Hakassa lainalla maaleja takova Elias Ahde. Ahde pelasi Suomen molemmissa otteluissa Ruotsia ja Tanskaa vastaan ja teki molemmissa otteluissa myös maalin. Valakari pelasi Ruotsia vastaan Suomen maalissa. Akatemiassa ja SJK-junioreissa pelaava Onni Valakari kutsuttiin Suomen U18-maajoukueeseen, mutta Valakari joutui jäämään sairastumisen vuoksi sivuun. Suomen U17-maajoukkueessa pelasi kolmessa ottelussa SJK-junioreiden Emil Pannula, joka on tällä kaudella pelannut myös SJK Akatemiassa.

Kaikki maajoukkueissa mukana olleet ovat palanneet terveinä takaisin Seinäjoelle tai lainajoukkueisiinsa. Siten SJK:n päävalmentaja Simo Valakari pääsee jälleen valitsemaan Jarkko Hurmetta lukuunottamatta täydestä pelaajaringistä kokoonpanoa perjantain otteluun. Pitää myös muistaa, että SJK pelaa kymmenen päivän sisään pelattavassa loppurutistuksessa kolme ottelua, joten on hyvä hieman kierrättää pelaajia. Seuraava ottelu on perjantain jälkeen jo maanantaina 17.10., kun SJK isännöi PK-35 Vantaata. Kausi päättyy sunnuntaina 23.10. HJK:n vieraana Helsingissä. Tuohon otteluun lähtee Seinäjoelta bussikuljetus ja pelissä SJK-kannattajat sijoitetaan Sonera Stadiumin Pohjoispäätyyn. Sinne voi ostaa lippuja myös omilla kyydeillä paikalle tulevat. Voit lukea päätösottelun järjestelyistä lisää tästä linkistä.

Melko tukku SJK-pelaajia oli maajoukkueissa tauon aikana.

Ottelun liput ja järjestelyt – Iltajuhla Carlsberg Sports Barissa

Lipunmyynti ennakkoon SJK Shopissa ja SJK:n verkkokaupassa.

Ennakkolippujen hinnat:

Pääkatsomo:
Aikuinen 20 �
Lasten lippu (4-16 -vuotiaat) 10 �

Eteläkatsomo:
Aikuinen 15 �
Alennusryhmä 12 �

Itäpääty & Kannattajapääty 10 �

Alle 4-vuotiaat kaikkiin katsomoihin syliin ilmaiseksi.

Pelipäivänä lippuja myydään myös OmaSp Stadionin tapahtumatorin laidassa olevasta lipunmyyntipisteestä. Tapahtumatorilla on esillä SJK:n omissa väreissä oleva uusi bussi, jolla joukkue matkustaa jatkossa vierasotteluihin. Katsojat pääsevät näkemään auton tuoreeltaan.
Kaikki OmaSp Stadionin katsomot ovat katettuja ja paikat ovat numeroituja pääsylippujen mukaan kaikkialla muualla, paitsi Kannattajapäädyssä. Kannattajapäädyn keskiosa on seisomakatsomoa. Tupakointi ottelutapahtumassa on sallittua vain sille varatuilla alueilla.

Huomioithan myös kielletyt esineet, kuten sateenvarjot, pullot, purkit, ilotulitteet ja muut vaaralliset esineet. Porteilla tehdään turvatarkastukset.

Portit ja palvelut aukeavat OmaSp Stadionilla klo 17.00. Toisen kerroksen Carlsberg Sport Bar, sekä stadionin muut anniskelupisteet, palvelevat janoisia heti porttien avautuessa ja Carlsberg on auki myös ottelun jälkeen. Siellä on myös SJK:n pelaajahaastattelu pelin jälkeen. Pelin aikana Carlsberg Sports Bar on vain pääkatsomolipun ostaneille.

Ennen ottelun alkua, SJK:n tunnusbiisiksi nousseen Meidän Kerho -kappaleen esittää livenä kentällä MC Kloppi.

Ottelu näkyy tuttuun tapaan ISTV:n ja Ruutu+:n palveluissa. Lähetys alkaa noin 10 minuuttia ennen ottelun avauspotkua, eli klo 18.20.

SJK – FC Lahti -ottelun jälkeen alkaa OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa Oktoberfest-juhlat, jotka alkaa klo 21.00 ja kestävät aina klo 01.00 saakka. Tapahtumassa on esiintymässä bilebändi Telaketju, joka esittää suomihiteistä tämän päivän ykköshitteihin mukana laulettavia kappaleita ja pitää tunnelman katossa. Telaketju aloittaa noin klo 22.30. SJK – FC Lahti ottelun lipuilla on sisäänpääsy iltajuhlaan ilmainen, mutta klo 21.00 jälkeen muilta liput on 10 euroa.