123 456 7890

SJK pelaa lauantaina 8.2. klo 14:00 Wallsport Areenassa Suomen Cupin karsintojen toisen ja samalla viimeisen kotiottelunsa, kun FC Lahti saapuu vieraaksi. Kaikkiaan pelejä Suomen Cupin karsintalohkossa on jäljellä vielä kolme, mutta kaksi viimeistä niistä on vierasmatseja. Lauantain peliin liput saa ainoastaan ovelta hintaan 10€ ja ovet aukeavat klo 13:00. Kauden 2020 kausikorteilla pääsee sisään ilmaiseksi. Kausikortti ei kuitenkaan takaa sisäänpääsyä, joten kannattaa olla ajoissa paikalla. Myös vanhat seurakortit sekä C-osakaskortit käyvät vielä tähän otteluun. Ottelu näkyy suorana maksullisesta Ruutu-palvelusta.

Lauantaina kohtaa kaksi joukkuetta, jotka metsästävät avausvoittoa Suomen Cupin karsinnoissa. FC Lahti on lohkossa viimeisenä kahdella tappiolla ja SJK on RoPS:n kanssa tasapisteissä samalla maalimäärällä. Lohkosta etenee varsinaiseen Suomen Cupiin neljä parasta joukkuetta.

Viime viikonloppuna Haka oli joukkueena meitä parempi tällä hetkellä. Marginaalitilanteissa näki, että he olivat valmiimpia. Meidän peruspelaaminen on ihan ok monin paikoin, mutta sitten kun tuli tiukkoja paikkoja, niin meillä vähän vielä muuttuu yhteispelaaminen. Sitä olemme yrittäneet parantaa tällä viikolla. Se on selvää, että kyllä mekin haluamme jo pikkuhiljaa tulosta, eikä voi mennä sen taakse, että emme ole valmiita. Meidän pitää alkaa olemaan valmiita, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

KuPS:a vastaan pelaamassaan ottelussa, Lahti oli aika vahva varsinkin pallollisesti. He pitivät paljon palloa ja loivat pelaamalla monta maalipaikkaa. Joten FC Lahti on varmasti paljon parempi mitä tulokset näyttää. Ja varmasti mekin olemme parempia kuin mitä tulokset näyttää. Emme ole kuitenkaan FC Lahtea vielä miettineet niin paljoa, sillä meillä on ollut omassa pelissä tekemistä.

Olemme pureskelleet edellistä Haka-peliämme ja käyneet puolustamista vähän enemmän läpi. Ihan perusasioita. Olemme aika innokkaita prässäämään ja olemme nyt käyneet läpi erilaisia vaihtoehtoja siihen. Meillä on ollut hyvä viikko kaiken kaikkiaan. Voin olla tyytyväinen siihen mitä jätkä ovat saaneet aikaan ja miten he ovat esiintyneet harjoituksissa, kiittelee Honkavaara lopuksi pelaajiaan.

SJK:n kaikissa peleissä tänä talvena on pelannut nuori keskikenttäpelaaja Aatu Kujanpää, joka teki paluun kasvattajaseuraansa parin vuoden tauon jälkeen. 21-vuotias Kujanpää oli myös pitkään loukkaantuneena ja nyt SJK:ssa hän on päässyt mukaan täydessä iskussa.

Ihan jees on mennyt. Ehkä viime pelissä en päässyt parhaalle tasolleni, mutta muuten ihan hyvin. Kovaa ollaan menty myös harjoituksissa kokoajan, vaikka pelejä tässä onkin. Ja niin pitääkin, sillä on kuitenkin pre-season. Kausi tulee vastaan nopeasti, pohtii Kujanpää.

Lauantaina on taas tärkeä matsi ja pitäisi alkaa saamaan myös pisteitä. Emme ole vielä käyneet FC Lahden pelaamista läpi, vaan keskitytty omaan tekemiseen. Nämä on raskaita viikkoja, mutta on tosi siistiä olla täällä taas ja tehdä sitä mistä tykkää, Kujanpää toteaa lopuksi.

Lauantaina 8.2. klo 14:00 Wallsport Areenalla Suomen Cupin karsintaottelu SJK – FC Lahti. Liput ovelta 10€ ja kauden 2020 kausikorteilla ilmaiseksi. Kausikortit myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä arkisin klo 9-17 SJK Shopissa. Voit lukea lisää ottelun järjestelyistä, ennakon loppuosasta. Tervetuloa!

FC Lahden riveissä tuttuja

Täysin uudessa valmennuksessa ja uudistuneella joukkueella kauteen lähtevä FC Lahti, kiinnitti juuri viime viikonloppuna riveihinsä entisen SJK-hyökkääjä Vahid Hambon. SJK:n jälkeen RoPS:ssa ja Romanian sekä Liettuan pääsarjoissa piipahtanut Hambo, pelasi SJK:ssa kausilla 2017 ja 2018, onnistuen maalinteossa 6 kertaa pelaamissaan 27:ssä ottelussa. Hambon nimissä on Suomen Cupin nopein maali, joka on samalla SJK:n historian nopein maali. Hambo osui Wallsport Areenalla talvella 2018 pelatussa SJK – TPV Suomen Cupin ottelussa ja tarvitsi osumaansa vain 12 sekuntia pelin alkuvihellyksestä.

Hambon lisäksi FC Lahdessa jatkaa keskikenttäpelaaja Matti Klinga, joka edusti SJK:a kausilla 2016-2019 ja pelasi yhteensä 93:ssa ottelussa. Klinga onnistui maalinteossa 8 kertaa ja hän oli mukana voittamassa SJK:n kanssa Suomen Cupia sekä pronssimitaleita kaudella 2016. Klinga palasi kotikaupunkiinsa Lahteen kaudeksi 2019 ja viime kaudella hän pelasi isossa roolissa FC Lahden keskikentällä. Klinga ja Hambo saanee mukavan vastaanoton vanhassa kotihallissaan lauantaina.

FC Lahteen teki paluun alkavaksi kaudeksi Suomen maajoukkueen pitkäaikainen laitapuolustaja Kari Arkivuo. Vielä viime kaudella Arkivuo pelasi Ruotsin pääsarjassa BK Häckenissä. Maajoukkuepelejä 36-vuotias Arkivuo on pelannut kaikkiaan 56 kappaletta ja Ruotsin pääsarjan lisäksi hän on pelannut Hollannin Go Ahead Eaglesissa ja Norjan Sandefjordissa. Viimeksi hän pelasi Suomessa ja FC Lahdessa kaudella 2005. Häckenissä pelejä kertyi lähes kymmenessä vuodessa yli 200.

Merkittävin muutos FC Lahdessa tapahtui valmennusosastolla, kun uudeksi päävalmentajaksi palkattiin hieman yllättäen 36-vuotias Ilir Zeneli, joka on aiemmin valmentanut FC Espoota. Hänellä ei ole aiempaa kokemusta pääsarjatasolta, mutta hän toimi Shefki Kuqin apuvalmentajana PK-35 Vantaan riveissä ja sitä ennen samassa seurassa Pasi Pihamaan valmennuskaverina. Valmentajana hän on kertonut luottavansa kolmen A:n taktiikkaan – aloite, aggressio ja alistus, tulisi näkyä sen mukaan FC Lahden pelaamisessa.

SJK:n kokoonpano elää

Viime ottelussa FC Hakaa vastaan, SJK:lta puuttui useita sopimuspelaajia ja moni kokenut pelaaja aloitti vielä vaihdosta. Tässä vaiheessa harjoituskautta ei oteta riskejä pientenkään kolhujen kanssa ja pelaajat kuntouttavat itseään sivussa, elleivät ole täydessä pelikunnossa. SJK:lla ei ole kuitenkaan lihasvammoja tai vakavia loukkaantumisia, vaan peleissä tai harjoituksissa tulleita iskuja ja silkkaa epäonnea. Veikkausliigan alkuun on vielä aikaa pari kuukautta ja Suomen Cupin karsinnoissakin on kolme peliä aikaa ottaa voitto tai pari, joilla jatkopaikka kenties irtoaisi.

Keaton Isaksson sai pari viikkoa sitten pelatun RoPS-vierasottelun lopulla iskun päähänsä ja hän huilaa sen vuoksi varotoimenpiteenä. Joonas Sundman ja Robin Sid olivat sivussa harjoituksissa tulleiden vammojen vuoksi. Sid on koko ryhmän ainoa, jolla menee vamman kanssa muutama viikko, ennen paluuta mukaan. Denys Oliinyk ja José Nadson ovat vasta hiljattain liittyneet harjoituksiin, joten heillä ottaa aikansa päästä pelituntumaan. Minuutteja lienee kuitenkin luvassa taas lauantaina. Aiemmista vammoista toipunut Jude Arthur palasi mukaan jo viime otteluun ja on päivä päivältä paremmassa iskussa.

Haka-ottelussa puolen tunnin pelin jälkeen loukkaantumisen vuoksi vaihtoon tullut Dárvin Chávez kävi viikolla tarkemmissa tutkimuksissa, ja säikähdyksellä selvittiin. Alaraajaan Haka-pelissä iskun saanut Chávez huilaa kuitenkin vielä tämän viikonlopun ja palaa taas ensi viikolla harjoituksiin. Ariel Tuco Ngueukam odottelee edelleen oleskelulupaa Suomeen. Miehen pelipassi ja muut paperit ovat kuitenkin jo kunnossa ja luvan tullessa mies saadaan nopeastikin mukaan pelaavaan kokoonpanoon.

Suomen Cupin karsinnoissa SJK kohtaa vielä FC Lahden jälkeen KuPS:n ja Ilveksen. Hallitseva Suomen mestari KuPS kohdataan Kuopiohallissa perjantaina 14.2. klo 18:30. Ja hallitseva Suomen Cupin mestari Ilves puolestaan kohdataan lauantaina 22.2. klo 14:30 Pirkkahallissa. Karsintalohkon neljä parasta etenee maaliskuussa pelattavaiin varsinaiseen Suomen Cupiin. Suomen Cupin finaali pelataan lauantaina 16.5. Turussa.

Lauantain ottelun järjestelyt ja lipunmyynti

Suomen Cupin karsintojen ottelu SJK – FC Lahti potkaistaan käyntiin klo 14:00 Seinäjoen Wallsport Areenassa. Ovet ja lipunmyynti aukeaa klo 13:00 ja lipunhinta on 10€. Sisään pääsee myös kauden 2020 kausikorteilla sekä vanhoilla C-osakkaiden ja SJK-junioreiden seurakorteilla. Kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä arkisin klo 9-17 SJK Shopissa. Kausikortti ei takaa kuitenkaan sisäänpääsyä, sillä hallin yleisökapasiteetti on rajallinen. Kannattaa tästä syystä tulla paikalle ajoissa.

Parkkitila on rajallinen Wallsportin edessä, mutta tässä pystymme hyödyntämään OmaSp Stadionin piha-aluetta lisäparkkitilan muodossa.

Wallsport Areenan molemmat parvet toimii K18-anniskelualueina. Kuntosalin yläpuolella olevalle parvelle sijoittuu SJK:n kannattajaryhmä Klopit ja muut SJK-kannattajat. Siellä on myös rajattu tila alle 18-vuotiaille. Ennakkotietojen mukaan tähän otteluun ei ole tulossa vieraskannattajia. Wallsportin kioski ja kahvilapalvelut löytyy parven alta, sisäänkäynnin puoleisesta päädystä. Sieltä löytyy myös WC-tilat.

Tervetuloa viihtymään SJK – FC Lahti otteluun!