123 456 7890

SJK otti kolmannen voittonsa putkeen ja ensimmäisen vierasvoiton, kun se kaatoi FC Hakan Valkeakoskella peräti 1-4 lukemin. Maalinteon SJK aloitti rangaistuspotkusta ja lisää tuli reilun puolen tunnin jälkeen. Toisen puoliajan alkuun Haka sai rangaistuspotkun ja hetkeksi myös ottelun haltuunsa. Lopulta vaihdosta tullut Mehmet Hetemaj iski SJK:n kolmannen ja vielä lopuksi kaunisteltiin lukemia 4-1:een vapaapotkusta. Seuraava ottelu on viikon päästä lauantaina ja silloin matkustetaan FC Interin vieraaksi Turkuun. Seuraava kotiottelu on keskiviikkona 23.9. klo 18:30 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu FC Lahti. Liput SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavissa.

FC Haka – SJK 1-4 (0-2)
0-1 22 min Emmanuel Ledesma rp.
0-2 34 min Denys Oliinyk
1-2 47 min Salomo Ojala rp.
1-3 78 min Mehmet Hetemaj
1-4 88 min Serge Atakayi

SJK sai peliin hyvän startin ja se painoi pelin kotijoukkueen päätyyn. Ensimmäisen tilanteen FC Hakan maalivahti pelasti maaliviivalta, kun Matej Hradecky puski kulmatilanteessa takatolpalta. 20 minuutin kohdalla Serge Atakayi nousi hyvin boksiin oikealta ja FC Hakan puolustaja kaatoi hänet repimällä maahan. Erotuomari osoitti pallon rangaistuspilkulle ja siitä Emmanuel Ledesma iski SJK:n johtoon.

Joonas Lepistö oli päästä iskemään Ledesman syötöstä ottelun toisen maalin, mutta kaksinkamppailussa hän ja Hakan puolustaja kaatuivat maahan ja tuomari katsoi Lepistön käden osuneen Haka-pelaajaa kasvoihin ja seurauksena vapaapotku kotijoukkueelle.

SJK:n 2-0 maali oli komea, ja siihen esityön teki jälleen Ledesma. Hänen erinomainen syöttö löysi Denys Oliinykin vasemmalta laidalta. Oliinyk purjehti boksin rajalle ja tykitti vasurilla pallon alakulmaan. Tauolle mentäessä näytti jo siltä, että SJK menee menojaan.

Toisen puoliajan alussa Haka pääsi kuitenkin peliin mukaan, ja rangaistuspotkusta. Erotuomari katsoi Atakayin rikkoneen kaksinkamppailussa. Hakan viimekauden maalitykki Salomo Ojala pallon taakse. Jesse Öst oli vedossa mukana ja sai kättä hieman pallon eteenkin, mutta veto oli sen verran kova, että se upposi maaliin joka tapauksessa. Haka sai maalin jälkeen pelissä hieman otetta, mutta Honkavaara reagoi tilanteeseen ja otti kentälle tuoretta verta. Tämä muuttikin pelin ja vaihdosta sisään tullut Mehmet Hetemaj vei SJK:n jälleen kahden maalin johtoon vapaapotkusta. Ledesma laittoi vasemmalta laidalta hyvän keskityksen ja Hetemaj puski pallon läheltä sisään.

Loppuluvut pääsi vapaapotkusta hyvällä pelipäällä tänäänkin ollut Serge Atakayi. Atakayi upotti pallon etukulmaan ja riensi tuulettamaan maalia paikalle runsaslukuisena saapuneen SJK-kannattajaryhmän eteen.
Hyvä peli kokonaisuudessaan. Alussa näytti siltä, että Haka jää täysin meidän jalkoihin, mutta kun he vaihtoivat kenttäryhmitystä 3-5-2:een ja alkoivat pelata suoraviivaisemmin, pelistä tuli vaikeampi, mutta se oli hyvin kontrollissa. Haka putosi kuitenkin kyydistä, kun teimme toisella puoliajalla kolme vaihtoa. Vaihtomiehet, Keaton Isaksson, Daniel Håkans ja Mehmet Hetemaj, toivat kentälle niin paljon energiaa, että loppu oli täysin meidän näytöstä, kommentoi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara ottelun jälkeen.

Vaikka tulos olikin meille todella hyvä, itse peli oli aika vaikea. Hyvällä joukkuetyöllä me kuitenkin hoidimme tarvittavat maalit ja kolme pistettä lisää sarjataulukkoon. Hieno tulos, mutta nollataan tämä nopeasti ja aletaan valmistautumaan ensi viikolla uuteen taisteluun, sanoi kentän hahmoina häärinyt Emmanuel Ledesma. Argentiinlainen teki itse avausmaalin pilkusta ja syötti kaksi.

SJK: Jesse Öst MV, Nikko Boxall, Tero Mäntylä, Ville Tikkanen, Jude Arthur (66’ Mehmet Hetemaj), Matej Hradecky, Serge Atakayi, Murilo, Emmanuel Ledesma (84’ Robin Sid), Denys Oliinyk (66’ Daniel Håkans) ja Joonas Lepistö (66’ Keaton Isaksson).