123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon ja Vaasan Palloseuran kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi SJK:n 1-0-voittoon Wallsportissa. VPS:n Antti Mäkijärvi oli kentän hahmo ensimmäisen 20 minuutin aikana, mutta ei saanut palloa tolppaa lähemmäksi maalista. Loppu mentiin SJK:n hallinnassa ja kentän hahmoksi nousi Ariel “Tuco” Ngueukam. Tuco vei SJK:n johtoon 54. minuutilla. Se jäi ottelun ainoaksi maaliksi, vaikka kotijoukkueella oli toisella puoliajalla useita maalipaikkoja.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

SJK-VPS 1-0 (0-0)

1-0 54 min Ariel Ngueukam

Viiden minuutin kohdalla Bahrudin Atajic antoi hyvän zippisyötön boksiin Jussi Vasaralle, jonka nosto meni VPS-vahti Henri Sillanpään yli, mutta samalla niukasti ohi maalin.

Hyvistä erikoistilanteistaan tunnettu Antti Mäkijärvi hätyytteli vapareillaan SJK:n maalia, mutta Mihkel Aksalu selvitti tilanteet vaivoin. Kulman jälkitilanteesta Mäkijärvi laukoi tolppaan.

22. minuutilla Richard Dorman keskitti oikealta laidalta maalille, jossa Atajic ja Timo Tahvanainen olivat lähellä päästä iskemään pallon maaliin. Samassa tilanteessa Ville Koskimaan polvi osui Henri Sillanpään päähän, mutta hän pystyi jatkamaan ottelua.

38. minuutilla Bahrudin Atajic pääsi laukomaan rankkarialueen rajalta, mutta laukaus jäi heppoiseksi. Pari minuuttia tämän jälkeen Johannes Laaksonen näytti jälleen erinomaista kaukolaukausosaamistaan, mutta laukaus kolahti tolppaan. Samassa tilanteessa Henri Sillanpää joutui jättämään kentän.

52. minuutilla Richard Dorman keskitti oikealta laidalta ja Toni Lehtinen pääsi puskemaan, mutta pusku suuntautui yli maalin. Pari minuuttia tämän jälkeen SJK siirtyi ottelussa 1-0-johtoon. Pavle Milosavljevic syötti boksin sisällä Ariel Ngueukamille, joka laukoi pallon ohi maaliin vaihdetun Teemu Pitkäsen.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua Tuco laukoi paristakymmenestä metristä ja Teemu Pitkänen torjui eteensä. Akseli Pelvas pääsi palloon ensimmäisenä, mutta Jerry Voutilainen onnistui häiritsemään sen verran, ettei Pelvas saanut palloa maaliin. 78. minuutilla Jussi Vasara syötti Tucolle, joka laukoi 16 metristä ylärimaa hipoen yli.

Viitisen minuuttia ennen ottelun loppua VPS oli jälleen kerran vaikeuksissa Tucon kanssa. Akseli Pelvas syötti ja Tuco pääsi laukomaan, mutta veto kolahti tolppaan. Pelvas sai itsekin maalipaikan lisäajalla, mutta hän ajautui hiukan liian pieneen kulmaan ja laukaus meni oikealta ohi.

Kuvat Marko Tuominiemi / MyShot, luvaton käyttö kielletty.

Henri Sillanpää joutui käymään vielä ottelun jälkeen sairaalassa, eikä pääse joukkueen kanssa takaisin kotimatkalle. Ensi arviot povasivat aivotärähdystä.

Tiedettiin että tänään tulee vaikea peli jo ennakkoasetelmien perusteella, mutta tästä tuli vielä vaikeampi kuin osasi kuvitellakaan. Tehtiin se mitä pystyttiin, mutta ei tänään ollut mahdollisuuksia tämän parempaan. Tämän päivän teema oli puolustuspeli ja siinä onnistuttiin siinä mielessä, että SJK ei tehnyt kuin yhden maalin, kommentoi pettynyt VPS päävalmentaja Olli Huttunen ottelun jälkeen.

SJK leirissä tunnelmat olivat huomattavasti paremmat.

Siinä oli paljon hyviä asioita, mutta myös paljon on vielä kehitettävää. Me tiedetään missä meidän pitää tulla paremmiksi. Se mihin olen tyytyväinen, on että kun VPS puolusti kovasti, ne repi, raastoi ja oli vaarallisia vastaiskuissa, mutta me pystyimme silti pitää meidän oma pakka hienosti tiivinä. Jaksettiin syöttää ja lopulta se maali sitten tuli. Olisimme voineet tietysti tehdä lisääkin maaleja ja olisi sitä myötä oma homma helpottunut. Mutta mielestäni se oli ammattimainen esitys, kommentoi SJK päävalmentaja Simo Valakari pelin jälkeen.

Liigacup jatkuu SJK:n osalta jo ensi lauantaina, kun Wallsportissa vierailee Pietarsaaren FF Jaro. Tuo ottelu siis la 14.2. klo 14.15. Tervetuloa.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Timo Tahvanainen, Cedric Gogoua, Pavle Milosavljevic, Johannes Laaksonen, Jussi Vasara (86› Marco Matrone), Mehmet Hetemja, Bahrudin Atajic (61› Jesse Sarajärvi), Tuco ja Toni Lehtinen (61› Akseli Pelvas)

Lisää kuvia SJK:n Facebook sivuilla.

VIDEOKOOSTE:

Valmentajat Simo Valakari (SJK) ja Olli Huttunen (VPS) haastatteluissa pelin jälkeen: