123 456 7890

SJK nappasi todella maukkaan voiton Vaasan Hietalahdessa pelatussa Pohjanmaan derbyssä. Illan sankariksi nousi vaihdosta sisään tullut Johnny Laaksonen, joka pamautti voittomaalin toisen puoliajan loppupuoliskolla ja hullaannutti paikalle runsaslukuisena matkanneet SJK kannattajat.
Samalla SJK nousi Veikkausliigassa viidenneksi ja vain kolmen pisteen päähän sarjan kakkossijasta. Myös Pohjanmaan Liigassa SJK nappasi tärkeitä pisteitä ja kutisti Jaron johtoa kolmella pisteellä. Voitto oli samalla SJK:lle jo neljäs putkeen.

VPS – SJK 0-1 (0-0)
0-1 80 min Johannes Laaksonen

SJK hallitsi ottelun alkua ja sai muutaman kulmapotkun. Juho Lähde pääsi kertaalleen puskemaan, mutta pusku suuntautui ohi maalin. Reilun vartin kohdalla Jean Fridolin Nganbe Nganbe sai hankittua joukkueelleen kulmapotkun. Keithy Simpson pääsi laukomaan kulman jälkitilanteesta, mutta tolppa pelasti Kerhon, toki Mihkel Aksalukin oli tilanteessa hyvin mukana. Marco Matrone pääsi laukomaan vapaapotkun jälkitilanteesta, mutta Janne Henriksson torjui tilanteen kulmaksi.

Zeljko Savic menetti pallon vaarallisessa paikassa ja Jordan Seabrook oli päästä läpiajoon, Savic ehti kuitenkin paikkaamaan virheensä ajoissa ja tilanteesta selvittiin keltaisella kortilla ja vapaapotkulla. Ensimmäisen puoliajan lopulla VPS oli erittäin lähellä johtomaalia. Jordan Seabrook laukoi boksin sisällä hurjan laukauksen, joka kuitenkin osui jälleen tolppaan ja ottelu pysyi maalittomana. SJK:lla oli ensimmäisellä puoliajalla melkoinen määrä kulmapotkuja, mutta tulosta niistä ei syntynyt. Vaarallisimmat paikat olivat kuitenkin kotijoukkueella.

Cornelius Stewart pääsi laukomaan hyvin 16-alueen rajalta, mutta Mihkel Aksalu selvitti tilanteen helposti. Wayne Brown antoi hyvän kulmapotkun ja Akseli Pelvas pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä, Janne Henriksson kuitenkin torjui ja ottelun erotuomari Jari Järvinen huomasi jossain rikkeen ja tilanne kuivui kasaan. VPS sai ottelussa hurjan määrän vapaapotkuja hyvistä paikoista. Kovin helposti SJK:n puolustusta ei kuitenkaan sellaisissakaan tilanteissa yllätetä. Eikä yllätetty tänäänkään, vaikka VPS sai vapareita 16-alueen rajoiltakin.

Ottelun ratkaisu nähtiin 80. minuutilla. Zeljko Savic harhautti keskiviivan tuntumassa prässänneen Sebastian Strandvallin ja antoi helpon syötön Johannes Laaksoselle, jolla oli tyhjää tilaa edessään. Laaksonen otti tyhjät pois ja laukoi pallon komeasti kaukaa alakulmaan ohi Janne Henrikssonin. Maali oli ottelun parhaaksi pelaajaksi valitulle Laaksoselle uran toinen Veikkausliigamaali. Ensimmäinenkin syntyi kaukolaukauksella. Laaksonen osui VPS:ää vastaan myös Liigacupissa.

Lopussa VPS sai vielä muutamia hyviä erikoistilanteita. Niistä vaarallisin nähtiin pari minuuttia ennen ottelun loppua, kun Sebastian Strandvall laukoi rankkarialueen rajalta yläriman kautta yli. VPS:n kiri jäi vaisuksi ja SJK otti erittäin maistuvan vierasvoiton. Voitto oli Kerholla jo neljäs perättäinen ja sen myötä SJK nousi sarjassa jo viidenneksi. Edellä olevat ovat sarjajohtaja HJK:ta lukuun ottamatta vain muutaman pisteen edellä. Lisäksi SJK on edelleen pelannut kaikista vähiten otteluita.

Hieno paikallispeli. Aloitimme todella hyvin, syöteltiin hyvin ja saimme puolittaisia paikkojakin. Sitten VPS tuli hyvin peliin, mitä pidemmälle mentiin. Oltiin vähän helisemässä ensimmäisen puoliajan lopulla ja rimatkin kolisivat pari kertaa. Toinen puoliaika alkoi samalla tavalla, olimme hiukan jyrän alla. Johannes Laaksosen tulo kentälle tasapainotti meidän peliä ja teki upean maalin. Se oli hieno yksilösuoritus. Lopussa ei ollut erikoistilanteista huolimatta hätää, tiivisti SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun kulun.

Iso kiitos Janne Henrikssonille, joka pelasi, vaikka hänellä on poskiontelontulehdus ja keuhkoputkentulehdus. Aloitimme huonosti, meidän pallollinen peli oli surkeaa. Menetimme pallon helposti. Onnistuimme toki pitämään SJK:n pois paikoilta. Ensimmäisen puoliajan lopussa saatiin pidempiä hyökkäyksiä ja saatiin pidettyä palloa. Toisella puoliajalla ei ollut hätää, vaan peli kontrollissa. Maalinteko tuottaa tuskaa tällä hetkellä. Tuntui ettei ollut hätää, mutta silti hävisimme. Hieno laukaus alanurkkaan Laaksoselta. Tasapaino oli siinä tilanteessa hukassa. Tappiot ovat muutenkin vaikeita, mutta paikallispeleissä vielä vaikeampia, sanoi VPS:n päävalmentaja Olli Huttunen ottelun jälkeen.

SJK kohtaa seuraavaksi kotikentällään FC Hongan jo heti juhannuksen jälkeen maanantaina 23.6. klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan SJK Keskuskentällä jatkoon voittoputkessa.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Zeljko Savic, Cedric Gogoua, Richard Dorman, Timo Tahvanainen, Marco Matrone, Wayne Brown, Justin Moose, Juho Lähde (51′ Johannes Laaksonen), Gert Kams ja Akseli Pelvas (68′ Toni Lehtinen).

Lisää kuvia SJK:n Facebook sivuilla

Ottelun videokooste: