123 456 7890

SJK jatkaa tappiottomana joukkueena Liigacupin lohko B-ssä ja samalla lohkon kärjessä. PS Kemi – RoPS päättyi tasatulokseen, joten SJK varmisti paikan finaalissa. SJK piti palloa suurimman osan ajasta, mutta maalia saatiin odottaa toiselle puoliajalle asti. Lopulta kuparinen rikkoutui kulmapotkusta, kun Tuco iski pallon lähietäisyydeltä sisään. Ottelun loppuhetkillä Ilves sai painetta SJK:n maalille, mutta ylärimaa lähemmäksi ei tamperelaiset päässeet. SJK pelaa vielä Liigacupin alkulohkossa yhden ottelu, kun se kohtaa Rovaniemen Palloseuran lauantaina 27. päivä. Ottelu pelataan Oulun Heinäpään hallissa. Sitä ennen SJK kohtaa vielä harjoitusottelussa FF Jaron.

Kuvat Antti Huhtamäki ja Marko Tuominiemi, luvaton käyttö kielletty.

SJK – Ilves 1-0 (0-0)
1-0 57 min Ariel Tuco Ngueukam

Roope Riski pääsi 4. minuutilla erinomaiseen maalipaikkaan, mutta Mika Hilander onnistui torjumaan jalallaan. Vajaan puolen tunnin kohdalla Elhadji Kane laukoi kaukaa kovan kudin, joka viuhui vain hiukan yli maalin. 39. minuutilla Tarmo Kink laukoi kovan ja matalan vapaapotkun, jonka Mika Hilander torjui eteensä. Roope Riski oli ensimmäisenä paluupallossa, mutta seurauksena oli vain kulmapotku. Tuco pääsi laukomaan ensimmäisen puoliajan lopulla kaksi kertaa boksin sisällä, mutta tulosta ei tullut.

56. minuutilla Alexei Eremenko syötti Jesse Sarajärvelle, joka jatkoi Roope Riskille. Riski pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta Mika Hilander torjui tilanteen kulmapotkuksi. Jesse Sarajärvi antoi kulmapotkun, Teemu Penninkangas jatkoi ja Tuco siirsi kotijoukkueen johtoon.

Ilveksen kiri ei lähtenyt kunnolla käyntiin, vaikka joukkue saikin pallon kertaalleen ylärimaan. SJK:n voitto ja PS Kemi – RoPS –ottelun tasatulos tarkoittaa sitä, että SJK pelaa Liigacupin finaalissa. Finaalin vastustaja ratkeaa viimeistään lauantaina 20.2. Vastustaja on FC Lahti, FC Inter, PK-35 Vantaa tai HJK.

Tämä oli varmaan pre-seasonin paras peli. Pallollinen pelaaminen oli ekan tunnin erittäin hyvää, pallottomien liike teki sen mahdolliseksi. Tehtiin maali ja puolustettiin loppu hyvin. Vähän paremmalla rauhallisuudella olisimme voineet tappaa pelin ja tehdä enemmän maaleja. Koposelta erinomainen peli, meillä on kova kilpailu pelipaikoista. Tämä oli neljäs peli yhdeksään päivään ja homma parani koko ajan, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Tiedettiin, että vastassa on isokokoinen laadukas ryhmä kotiareenallaan. Pidettiin SJK:ta muodon ulkopuolella hyvin paljon. Tämä oli kolmas perättäinen peli, kun meille ei tehty yhtään pelitilannemaalia. Pikkaisen halpa maali tuli juuri silloin, kun olimme nostamassa omaa peliämme. Aluksi kunnioitettiin liikaa vastustajaa kaksinkamppailuissa, mutta se on myös vastustajan hyvyyttä. Viimeisestä ottelusta KuPSia vastaan haetaan ensimmäistä voittoa, ollaan varmasti kotikentällä aktiivisempia kuin tänään, sanoi Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss.

SJK pelaa seuraavaksi harjoitusottelun ensi lauantaina, kun se kohtaa Pietarsaaren Tellushallissa FF Jaron. Ottelu alkaa klo 15.30 ja se televisioidaan suorana nettistriiminä YLE Areenassa.

SJK: Jere Koponen MV, Teemu Penninkangas, Jarkko Hurme (C), Elhadji Kane, Timo Tahvanainen, Matej Hradecky (41′ Alexei Eremenko), Jesse Sarajärvi, Jussi Vasara, Ariel Tuco Ngueukam, Tarmo Kink (83′ Arttu Aromaa) ja Roope Riski (74′ Elias Ahde).

Valmentajien kommentit videolla:

Videokooste: