123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho otti historiansa ensimmäisellä Veikkausliigakaudella hopeamitalit, voittamalla kauden viimeisessä ottelussa kotikentällään MYPA:n.
Hopeamitalit ovat samalla koko Seinäjoen jalkapallohistorian ensimmäiset, joten nyt on todellakin aihetta juhlaan. Hopeamitaleita oli luovuttamassa sekä Veikkausliigan että Palloliiton edustajat.
Ennen ottelun alkua Jalkapallotoimittajien yhdistys Pallo-Kopla, palkitsi Vuoden Valmentajana SJK:n Simo Valakarin, Vuoden Keskikenttäpelaajana Johannes Laaksosen ja Vuoden Puolustajana Cedric Gogouan.
Ottelun suurin sankari oli kuitenkin Gert Kams, joka iski kahdesti ja varsinkin ensimmäinen osuma oli todella kaunis kaukolaukaus. Puolustaja Cedric Gogoua iski uransa ensimmäisen SJK maalin.

SJK – MYPA 3-1 (2-0)
1-0 15 min Gert Kams
2-0 26 min Cedric Gogoua
3-0 50 min Gert Kams
3-1 72 min Ville Salmikivi

Gert Kams hankki SJK:lle kulmapotkun vartin pelin jälkeen. Juho Lähde antoi kulman rankkarialueen ulkopuolelelle Gert Kamsille, jonka upea kaukolaukaus vei kotijoukkueen johtoon. SJK:n kulmapotkut olivat tänään vaarallisia. Juho Lähde antoi 24. minuutilla kulman Cedric Gogoualle, jonka pusku meni kuitenkin hiukan yli maalin.

Paria minuuttia myöhemmin tapahtui kauan odotettu hetki, Cedric Gogouan kauden ensimmäinen maali. Juho Lähteen keskitys ei onnistunut ihan täysin ja Gogoua joutui puskemaan hieman hankalasta asennosta. Hän sai puskuun silti riittävästi voimaa ja vei SJK:n kahden maalin karkumatkalle.

SJK ratkaisi pelin toisen puoliajan alussa. Toni Lehtinen keskitti vasemmalta laidalta Gert Kamsille, joka ohjasi tyylikkäästi kauden kolmannen maalinsa. Hetkeä myöhemmin SJK:n kulmapotku oli jälleen lähellä tuottaa tulosta. Cedric Gogoua jatkoi Richard Dormanin antaman kulman Akseli Pelvakselle, jonka laukaus kuitenkin epäonnistui. 3-0-maalin jälkeen MYPA pääsi peliin paremmin mukaan. Stefano Pinhon laukaus muutti suuntaa SJK-puolustajasta, mutta Mihkel Aksalun komea torjuna piti tilanteen 3-0:ssa.

55. minuutilla Denis Abdulahi laukoi hyvän kaukovedon, mutta Aksalu onnistui jälleen torjumaan. MYPA onnistui kaventamaan vajaa 20 minuuttia ennen loppua. Ville Salmikivi sai pallon rankkarialueen rajalla ja laukoi pallon ohi Aksalun. Maali oli kolmen vuoden takaiselle Ykkösen maalikuninkaalle liigauran kuudes.

Ottelun loppuhetkillä Stefano Pinho keskitti Salmikivelle, jonka pusku meni kuitenkin suoraan Aksalun syliin. Justin Moose näytti lopussa nopeuttaan ja ohitti MYPA-puolustajan vaivattoman näköisesti ja oli lähellä karata läpiajoon. Moose kuitenkin kaadettiin keltaisen kortin ja vapaapotkun arvoisesti. Enempää maaleja ei nähty, joten SJK päätti kautensa 3-1-voittoon ja hopeajuhliin.

Onnittelut koko SJK:n organisaatiolle. Ensi vuonna SJK:lla on kovemmat paineet. Ensi kaudelle on kovemmat odotukset, se on haastavaa, mutta motivoivaa. SJK:hon on varmasti imua, europaikankin takia. Simo Valakari on intohimoinen valmentaja, kuten oli pelaajanakin. Suomessa pääse pitkälle, jos on intohimoinen valmennustiimi ja intohimoiset pelaajat. SJK näyttää juuri siltä. Valakari on hyvä ihmiskäsittelijä ja hän saa intohimon tarttumaan pelaajiin, sanoi MYPAn päävalmentaja Antti Muurinen ottelun jälkeen.

Olimme valmistautuneet hyvin. Latauksen näki jätkistä jo kopista, ei jätetty mitään sattuman varaan. 3-0-maalin jälkeen MYPA pääsi peliin mukaan. Hoidettiin hyvin peli loppuun. Kokonaisuutena tämä on ollut huippukausi, olemme nauttineet joka hetkestä. Halutaan mennä seurana ja joukkueena eteenpäin. Monet sanoivat, että tämä kausi on nousijajoukkueella vaikea. Ensi kaudella on uudet haasteet. Iso kiitos seuralle ja erityisesti pelaajille. Olen niin onnellinen pelaajien puolesta. He ovat tehneet kovaa työtä. Tämä on ensisijaisesti ihmisten johtamista ja valmentamista, ihmissuhdetyötä. Vasta sitten tulee pelaajan valmentaminen ja taktiset, tekniset ja fyysiset jutut. Pelaajien ja valmentajien välinen vuorovaikutus on tärkeässä roolissa. Valmennustiimi on eritäin tärkeä, he haastavat minua joka päivä, joudun perustelemaan kaikki ratkaisuni. Olemme olleet joukkue tällä kaudella. Kun me pelaamme joukkueena hyvin, yksilötkin näyttävät paremmalta, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

Ottelun parhaana palkittiin Gert Kams, kahdella IL-leijonalla palkittiin Cedric Gogoua ja yksi meni vieraiden Ville Salmikivelle.

SJK juhlii vielä tänään lauantaina kauden päättäjäisiä ja ISOJA mitalijuhlia Sorsanpesällä ja juhlat alkavat klo 22.00. Joukkueen bussi tulee kuitenkin paikalle jo klo 21.30 ja SJK Kannattajat ovat paikalla vastaanottamassa joukkuetta. Tervetuloa muutkin mukaan.

SJK:Mihkel Aksalu MV, Cedric Gogoua, Pavle Milosavljevic, Zeljko Savic, Timo Tahvanainen, Marco Matrone, Justin Moose, Juho Lähde (40› Richard Dorman), Akseli Pelvas, Gert Kams ja Toni Lehtinen (89› Teemu Penninkangas).

Ottelun lehdistötilaisuus:

Ottelun videokooste, sekä mitalien jako: