123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho nappasi jo viidennen voittonsa putkeen Veikkausliigassa ja nousi sarjassa kolmanneksi, tasapisteisiin kakkosena olevan FC Lahden kanssa. Lahtelaisilla on kuitenkin kaksi maalia parempi maalisuhde. Ottelun sankari oli Seinäjoen oma Toni Lehtinen, joka aloitti maalinteon rangaistuspilkulta ja teki muutenkin hurjasti töitä kärjessä. Hongan kavennus syntyi hieman onnekkaasti, kun Mäkijärven keskitys meni maaliin oman puolustajan purkuyrityksestä. Vauhdikas ottelu tarjosi paljon katsottavaa ja maalimäärät olisivat voineet olla suuremmatkin Kerhon hyväksi.
Ennen ottelua paikalla suurella joukolla olleet SJK-juniorit esittäytyivät ja SJK pelaajat Juho Lähde ja Akseli Pelvas palkittiin sadasta pelatusta Veikkausliigaottelusta.

SJK – FC Honka 2-1 (1-0)
1-0 37 min Toni Lehtinen rp.
2-0 82 min Justin Moose
2-1 84 min Antti Mäkijärvi

Ilari Äijälä hankki Hongalle sivuvaparin hyvästä paikasta, Antti Mäkijärven vapaapotku meni kuitenkin muurin kautta kulmaksi. Lum Rexhepi pääsi puskemaan, mutta pusku suuntautui maalin ohi. SJK sai vapaapotkun noin 18 metristä ja Wayne Brown pelasi pallon Marco Matronelle. Matrone pääsi puskemaan melko vapaasti, mutta pusku meni kuitenkin selvästi ohi maalin. Wayne Brown oli lähellä livahtaa läpiajoon, mutta Lum Rexhepi pääsi häiritsemään sen verran, että tilanne kuivui kasaan. Hetkeä myöhemmin Marco Matrone pelasi Gert Kamsin läpiajoon, mutta Kamsin viimeistely kolahti kuitenkin ylärimaan.

Johannes Laaksonen on ehtinyt jo kauden aikana väläyttelemään loistavaa kaukolaukaustaan, niin tänääkin. Loistavaa debyyttikautta liigassa pelaavan Johnnyn laukaus meni tällä kertaa kuitenkin hiukan ohi. Minuutti tämän jälkeen Dani Hatakka kaatoi Toni Lehtisen rankkarialueella. Lehtinen laukoi pallon pilkulta varmasti maaliin kasvattaen tämän kauden maalimääränsä kolmeen. Lehtisen maali jäi ensimmäisen puoliajan ainoaksi.

HJK:ta vastaan viime kierroksella uran ensimmäisen Veikkausliigamaalinsa tehnyt Aristote Mboma pääsi kuin varkain loistavaan maalipaikkaan. Cedric Gogouan pusku taaksepäin Mihkel Aksalulle epäonnistui ja Mboma pääsi yrittämään tasoitusta, Aksalu kuitenkin selvitti tilanteen. Wayne Brown syötti hienosti puolustajan yli Toni Lehtiselle. Lehtinen ajautui pieneen kulmaan ja syötti maalille kohti Brownia. Sauli Väisänen pääsi palloon kuitenkin ensimmäisenä eikä Brown päässyt iskemään tyhjiin.

SJK sai pysäytettyä Hongan hyökkäyksen keskikentällä ja Cedric Gogoua nappasi irtopallon keskiympyrän tuntumassa. Gogoua syötti nopeasti Justin Mooselle. Moose odotti hetken ja antoi pystysyötön Gogoualle, joka juoksi heittämällä Honka-puolustajien ohi ja karkasi läpiajoon. Gogoua nosti pallon Walter Viitalan yli, mutta se meni harmittavasti myös maalin yli. Vartti ennen loppua Akseli Pelvas pääsi laukomaan boksin sisällä, mutta Viitala torjui tilanteen kulmaksi.

SJK sai vapaapotkun kymmenisen minuuttia ennen ottelun loppua. Wayne Brown keskitti maalille, mutta Ilari Äijälä pääsi ensimmäisenä palloon ja sai purettua tilanteen hetkellisesti. Äijälän purku tuli Matronelle, joka sai pidettyä pallon Kerhon hallussa ja puski Gogoualle. Gogoua syötti taaksepäin Richard Dormanille, jonka syöttö tavoitti Gert Kamsin. Kams pääsi keskittämään poksissa ja yritti pelata Johannes Laaksoselle. Lum Rexhepi pääsi hieman väliin ja pallo tulikin Laaksosen taakse Justin Mooselle. Moose sijoitti pallon lähietäisyydeltä ohi Viitalan ja peli oli 2-0. Maali oli loistavaa kautta pelaavalle Mooselle jo neljäs, lisäksi hän on syöttänyt kolme maalia.

Peli näytti ratkenneelta, mutta vain minuuttia myöhemmin pallo oli Kerhon maalissa. Antti Mäkijärvi keskitti maalille kulman jälkeen ja Zeljko Savic syöksyi palloon. Purkuyritys kuitenkin epäonnistui ja pallo kimposi omaan maaliin. Lopussa Honka ei enää pystynyt hätyyttelemään Kerhon maalia. SJK sen sijaan loi lopussakin melkoisen määrän paikkoja. Johannes Laaksonen nousi röyhkeästi kohti maalia ja häntä rikottiin ihan rankkarialueen rajalla ja seurauksena oli vapaapotku. Marco Matrone antoi sen nopeana Akseli Pelvakselle, mutta ainoa hereillä ollut Honka-puolustaja onnistui blokkaamaan laukauksen kulmapotkuksi.

Wayne Brown pelasi Johannes Laaksoselle hienosti poksin sisään ja Laaksonen pääsi yrittämään maalintekoa tällä kertaa lähietäisyydeltä. Laaksosen sijoitus meni kuitenkin hiukan ohi maalin. Kerholla oli lopussa useita kulmapotkuja ja rajaheittoja. Maalia niistä ei yritetty, vaan SJK tappoi aikaa onnistuneesti. Viidennen perättäisen voiton myötä SJK nousi sarjassa jo kolmanneksi.

En ole tietenkään tyytyväinen. Pienet virheet ratkaisivat, tehtiin tyhmä virhe ekassa maalissa. Sitten oltiin taas takaa-ajoasemassa. Tietyt pelaajat antavat viikosta toiseen kaikkensa. Puolustaminen on mennyt parempaan suuntaan, harmittaa, että nyt tuli tällainen. Miehistö vaihtunut paljon koko ajan, se vähän vaikeuttaa peliä. Meillä on ollut loukkaantumisiakin. Nuori joukkueemme alkaa vähän väsyä tässä otteluruuhkassa, he eivät ole tottuneet tällaiseen, sanoi FC Hongan päävalmentaja Shefki Kuqi ottelun jälkeen.

Ansaittu voitto, kokonaisuudessaan tämä oli meiltä ihan ehjä ysikymppinen. Meidän prässi toimi hyvin ja teimme Hongan pelin vaikeaksi. Hyökkäyspelaaminen oli alussa vähän rauhatonta. Sitten saimme annettua painetta Hongan puolustukseen. Siitä tuli se pilkkukin, kun pääsimme murtautumaan sinne ja Honka oli koko ajan vähän myöhässä. Päästiin väleihin ja selustaan. Toisella puoliajalla oli mahdollisuus tappaa peli, mutta ei onnistuttu aiemmin. Sitten tehtiin 2-0, mutta yhtäkkiä peli olikin 2-1. Lopun jätkät pelasi hienosti, täysin ansaittu voitto. Olemme kasvaneet kauden aikana. Meidän peli on mennyt eteenpäin, mutta emme ole vielä tyytyväisiä. Tarvitsemme vielä kylmäpäisyyttä viimeisiin ratkaisuihin, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

Ottelun parhaana palkittiin SJK:n Toni Lehtinen, kaksi tähteä meni SJK puolustaja Cedric Gogoualle ja yksi tähti FC Hongan Antti Mäkijärvelle.

SJK kohtaa seuraavaksi TPS:n Turussa ensi perjantaina 27.6. ja ottelu alkaa Veritas Stadionilla klo 19.30.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Cedric Gogoua, Zeljko Savic, Timo Tahvanainen, Richie Dorman, Johannes Laaksonen, Marco Matrone, Wayne Brown, Gert Kams, Justin Moose ja Toni Lehtinen (66› Akseli Pelvas).


Kuvat SJK mediatiimi ja Antti Huhtamäki. Luvaton käyttö kielletty.
Lisää kuvia SJK:n Facebook sivuilla.

Ottelukooste:

Lehdistötilaisuus: