123 456 7890

SJK otti maukkaan 3-0 voiton Ilveksestä ja etenee Suomen cupin neljännesvälieriin. Voitto oli maukas siksi, että SJK ei ole viime vuosina voittanut keltanuttuja 14 edelliseen otteluun. Taika on viimein murrettu ja parhaalla mahdollisella tavalla. Myös Suomen cupin jatkopaikka on äärimmäisen maistuva. Suomen cupin neljännesvälierät pelataan lauantaina 6.3. SJK pelaa ennen sitä vielä harjoitusottelun ensi torstaina 25.2. klo 18:45 Jaroa vastaan. Veikkausliiga alkaa 10.4. ja SJK:n kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Shopissa.

SJK – Ilves 3-0 (1-0)
1-0 30 min Joonas Lepistö
2-0 69 min Emmanuel Ledesma
3-0 90+2 min Denys Oliinyk

Peli alkoi vauhdilla, ja molemmat joukkueet saivat vapaapotkut hyvilltä etäisyyksiltä jo parin minuutin pelin jälkeen. Panokset näkyivät ottelussa muutenkin, ja välillä nähtiin kovia taklauksia sekä pieni torikokouksia.

SJK sai erinomaisen paineen Ilveksen maalille, kun puolituntia oli täyttymässä. Sen paineen jälkeen nähtiin myös ensimmäinen maali, kun Tero Mäntylä käynnisti hyökkäyksen puolustuksesta. Pallo Murilolle laitaan ja tämä keskitti takatolpalle Gustaf Backalidenille. Backalidenin voimakas pusku tuli aivan maaliviivan eteen takatolpalle ja siellä Joonas Lepistö pääsi laittamaan sen sisään. Hieno joukkuemaali ja ansaittu johto SJK:lle. Tauolle mentiin myös samoissa 1-0 luvuissa.

SJK oli tehdä välittömästi puoliajan alkuun maalin. Daniel Håkans spurttasi päätyviivalle asti pallon kanssa ja syötti takaviistoon Lepistölle. Tämän sijoitus meni kuitenkin hieman ohi takatolpan väärältä puolelta.

Toista maalia saatiin odottaa ottelun viimeiselle puoliskolle. Murilo ja Emmanuel Ledesma nousivat yhtä vauhtia vasenta laitaa, ja Murilo syötti pallon viereen Ledesmalle. Ledesma löyti tilaa takakulmasta ja sijoitti oallon tolpan juureen. Peliä oli pelattu 69 minuuttia.

80. minuutin kohdalla SJK sai kulmapotkun, ja siitä Cristhian Valencia oli puskea 3-0 maalin, mutta Ilveksen maalissa Rasmus Leislahti esitti huikean torjunnan aivan alakulmasta, tolpan juuresta. Torjunnan jälkeen Ilves sai pienen paineen SJK:n maalille, mutta tilanne kestettiin.

Muutama minuutti ennen loppua nähtiin ikävä tilanne, kun Ilveksen kapteenina toiminut Felipe Aspegren ajoi törkeästi Cristhian Valenciaa nilkoille ja sai suoran punaisen. Entinen SJK-pelaaja Aspegren omaa kaksoiskansalaisuuden, joten tilanteessa oli kaksi kolumbialaista vastakkain. Valencia jouduttiin taluttamaan vaihtoon.

Vaihdosta sisään tulleet Tuco ja Denys Oliinyk ehtivät olla kentällä vain pari minuuttia, kun Tuco vapautti Oliinykin maalintekoon. 3-0 kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa.

SJK: Jesse Öst MV, Matias Vainionpää, Tero Mäntylä, Cristhian Valencia (87’ Denys Oliinyk), Murilo, Rodrigo Arciero, Jude Arthur, Gustaf Backaliden (85’ Ariel Tuco Ngueukam), Manu Ledesma (87’ Joonas Sundman), Daniel Håkans (90’ Mehmet Hetemaj) ja Joonas Lepistö (85’ Jake Jervis).