123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa ensi kaudella Veikkausliigassa ja tähän valmistautuminen on jo hyvässä vauhdissa.

Pelaajasopimuksista neuvotellaan parhaillaan urheilutoimenjohtaja Keith Armstrongin johdolla ja jatkosopimuksia, sekä uusia sopimuspelaajiakin pyritään julkistamaan vielä lähiaikoina, ennenkuin pelaajat lähtevät ansaitulle talvilomalle.

SJK:n pelaajabudjetti tulee kasvamaan ensi kaudelle ja se tulee todennäköisesti olemaan ainakin Veikkausliigan ylempää keskikastia.

Päävalmentaja Simo Valakari on kertonut haluavansa joukkueeseen 4-6 vahvistusta ensi kaudelle ja nimenomaan pyritään hommaamaan vahvistuksia jotka selvästi parantavat joukkuetta tulevaisuudessa. Viime kauden joukkueen runko halutaan kuitenkin ensisijaisesti säilyttää.

Seurajohto on asettanut tavoitteeksi olla viiden parhaan joukossa ja mielessä siintää myös mahdolliset europaikat, jotka edellyttäisivät sitten jo mitalisijoja tai menestystä Suomen Cupissa.

Missään tapauksessa SJK ei lähde Veikkausliigaan vain selviytyminen mielessä, vaan sinne mennään menestymään ja haastamaan pidempään siellä jo viihtyneet joukkueet.

Myös SJK organisaatiota pyritään vahvistamaan entisestään monella tavalla ja tähän kuuluu myös uuden toimitusjohtajan hakeminen sekä SJK:lle että Wallsportille.

SJK:n toimitusjohtajan hommia parin viime kauden ajan hoitanut Jarkko Mäkelä keskittyy jatkossa W-Medioiden ja ravintolatoiminnan puolelle ja hän jatkaa mukana SJK hallituksessa edelleen.

SJK lähtee Simo Valakarin johdolla ensi kauteen ja tavoitteena on olla sarjan päättyessä vähintään viiden parhaan joukossa.

Olosuhteet puhuttaa

Sarjanousu asettaa haasteita myös Seinäjoen olosuhteille, jotka eivät täytä tällä hetkellä Veikkausliigan minimivaatimuksia.

Harjoitusolosuhteet Seinäjoella on jo aivan Suomen kärkeä, mutta varsinainen päänäyttämö, eli kotikenttänä toimiva Seinäjoen Keskusurheilukenttä vaatisi suuren mullistuksen ja mm. lisää katettua katsomokapasiteettia toimiakseen tulevaisuudessakin SJK:n kotina.

Lehdissä olleiden keskusteluiden perusteella Veikkausliigaa ollaan kenties laajentamassa 16 joukkueen sarjaksi jo ensi kauden jälkeen, joten on todennäköistä että SJK:n visiitti Liigassa ei siten jäisi ainakaan lyhytaikaiseksi. Samoin kuuluu huhuja että Veikkausliiga haluttaisiin aloittaa jatkossa jo maaliskuussa, jolloin joukkueilla tulisi olla lämmitettyjä tekonurmikenttiä, sekä olosuhteet yleisöä varten kunnossa.

SJK onkin tehnyt omat esityksensä Seinäjoen Kaupungille oman jalkapallostadionin rakentamisesta nykyisen Jouppilanvuoren tekonurmen paikalle. Kaupunki on luvannut myös oman esityksensä lähiviikkoina, joten elämme tämän suhteen mielenkiintoisia odotuksen aikoja.

Liigalisenssihakemus tulee jättää vielä tämän vuoden puolella 15.11. mennessä ja tuolloin tulee olla toteuttamiskelpoisia suunnitelmia mm. stadionhankkeesta tai päätöksiä olosuhteiden parantamisesta ehtojen määräämälle tasolle seuraavan viiden vuoden siirtymäaikana.

Selvää on kuitenkin jo nyt, että missään tapauksessa mitään rakentamista ei tänä talvena enää aloitea, ja siten ensi kaudella pelataan varmuudella Keskuskentällä entisissä olosuhteissa.

SJK teki oman stadionesityksensä Kaupungille jo aiemmin. Haaveissa on 4000 – 6000 ihmisen jalkapallostadion nykyisen Jouppilanvuoren tekonurmen päälle.

Komia-turnausta jälleen tänä talvena

SJK aloittaa joukkueena harjoittelun ensi kauden varalle jo tämän kuluvan vuoden joulukuussa ja perinteisesti Veikkausliigajoukkueiden Liigacup on alkanut tammikuussa.

SJK:n ja Wallsportin yhteistyössä järjestämä jalkapallon kansainvälinen KOMIA-turnaus tullaan pelaamaan myös tänä talvena.

Ajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta todennäköisesti se tullaan pelaamaan jälleen helmikuun puolenvälin paikkeilla.

KOMIA-turnauksen on tarkoitus olla tänäkin vuonna kunnollinen kilpailu, jossa selviää turnauksen voittaja ja sijoitukset. Viime vuodesta saatiin paljon hyvää palautetta ja joukkueet lähimaista sekä Suomesta haluaa olla mukana jatkossakin.

KOMIA-turnauksesta tiedotetaan loppuvuodesta erikseen, kunhan osallistujia ja ajankohtaa on saatu varmistettua.

Viime talvena pelattu KOMIA-turnaus teki oman yleisöennätyksensä ja yksi päivä myytiin jopa loppuun. KOMIA-turnaus pelataan tulevana talvena jo viidettä kertaa.