123 456 7890

Andorran maajoukkueen Marc Vales vahvistaa SJK:n puolustusta loppukauden ajan. Sopimuksessa on lisäksi optiot seuraavasta ja sitä seuraavasta kaudesta.

26-vuotias Vales on pelipaikaltaan keskuspuolustaja, mutta hän on pelannut myös keskikentän pohjalla. Andorran A-maajoukkueessa hän teki debyytin kaudella 2008 ja on sen jälkeen pelannut yli 40 ottelua maajoukkuepaidassa. Hänestä tulee samalla ensimmäinen Andorran maajoukkuepelaaja Suomen sarjoissa.

Olen todella otettu siitä miten loistavat olosuhteet tässä seurassa on ja miten joukkue tuntuu kuin perheeltä, johon on helppo tulla mukaan. Minut on otettu vastaan hyvin ja juuri nyt minusta tuntuu että tämä on hyvä askel urallani. Olen erittäin onnellinen, sanoo Marc Vales.

Ensivaikutelmani pelaajista on hyvä. He ovat hyviä pelaajia ja olen mielelläni osa tätä joukkuetta. En tunne muita Veikkausliiga-seuroja tai pelaajia, mutta olen kuullut tasosta muilta pelaajilta, kertoo Vales lopuksi.

Pelaajan sopimus kattaa loppukauden, mutta sitä on mahdollisuus jatkaa tulevilla kausilla. Siten nyt rakennetaan joukkuetta myös tulevaisuutta varten.

Meille tarjoutui mahdollisuus vahvistaa puolustustamme erittäin motivoituneella pelaajalla. Marc tulee kilpailemaan pelipaikasta ja hänen täytyy näyttää että hän on pelipaikan arvoinen, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Marc Vales siirtyy Seinäjoelle sopimuksettomana pelaajana, pelattuaan vielä tänä keväänä Espanjan kolmannella sarjatasolla pelaavan L�Hospitaletin riveissä. Urallaan hän on ollut myös Real Madridin ja Real Zaragozan organisaatioissa.

Marc Vales

Marc Vales Gonzalez, on syntynyt Andorran Les Escaldesissa 4. huhtikuuta vuonna 1990. Hän on pelipaikaltaan keskuspuolustaja, mutta on pelannut monesti keskikentän pohjalla, myös maajoukkueessa. Pituutta Valesilla on 184 senttiä.

Vales aloitti ammattilaisuran vuonna 2006 FC Andorran paidassa, vain 16-vuotiaana. jo yhden kauden jälkeen matka jatkui kotimaasta 80 kilometrin päässä sijaitsevaan Espanjan Barcelonan kaupunkiin ja siellä Sabadellin joukkueeseen.

Vuonna 2008 hän pääsi Andorran U21-maajoukkueeseen ja vielä myöhemmin samana vuonna maansa A-maajoukkueeseen, kuukausi ennen kun hän täytti 18 vuotta.

Kausilla 2009 – 2011 hän pelasi Atletico Monz�nin riveissä, Espanjan Tercera divisionissa, missä pelejä kertyi lähes 60 ja maaleja seitsemän. Seuraavalla kaudella koitti debyytti Espanjan kolmannella sarjatasolla Atletico Balearesin riveissä.

Kausi 2012-2013 alkoi siirrolla suurseura Real Madridin organisaatioon, missä pelejä tuli heidän kolmosjoukkueessaan. Yhden kauden jälkeen Real Zaragoza värväsi miehen organisaatioonsa ja lopulta lähes kolmenkymmenen reservijoukkueessa pelatun ottelun jälkeen hän palasi takaisin Barcelonaan, L�Hospitaletin riveihin. Kausi alkoi kuitenkin ikävästi, sillä Vales mursi sääriluunsa ottelussa ja joutui sivuun lähes puoleksi vuodeksi. Keväällä 2016 hän oli taas täydessä pelikunnossa ja pelasi Espanjan kolmannella sarjatasolla viisi ottelua.

Andorran maajoukkueessa hän on pelannut 17 MM-karsintaottelua ja 13 EM-karsintaottelua. Päättyneissä EM-karsinnoissa hän pelasi kuudessa ottelussa täydet minuutit, kohdaten samassa karsintalohkossa mm. kisoissa mukana olleet Walesin ja Belgian. Viimeisin maajoukkueottelu on kesäkuulta, kun Andorra hävisi Virolle 2-0-luvuin Tallinnassa pelatussa ystävyysottelussa. Vales pelasi ottelussa täydet minuutit, SJK:n ja Viron maajoukkueen maalivahti Mihkel Aksalun katsellessa tuon ottelun vaihtopenkiltä.

Marc Valesin sopimus kattaa SJK:n kanssa kauden 2016 loppuun ja siinä on optiot seuraavasta ja sitä seuraavasta kaudesta.