123 456 7890

Sunnuntaina akatemian kaikilla kolmella joukkueella on ottelut, mutta vain SJK U23 pelaa kotikentällä. SJK U20 aloittaa päivän A-nuorten SM-sarjaottelulla vieraissa FC Lahtea vastaan ja ottelu alkaa klo 13:30. B-nuorten Ykkösessä SJK U17 matkaa puolestaan Varkauteen ja kohtaa siellä klo 16:00 alkavassa ottelussa WJK:n. SJK U23 pelaa OmaSp Stadionilla ja Kakkosen C-lohkon ottelu OLS:a vastaan alkaa klo 18:30.

SJK U23 on aloittanut Kakkosen mainiosti ja se on lohkossa toisena, tasapisteissä paremmalla maalierolla lohkoa johtavan TPV:n kanssa. SJK U23 on hävinnyt vain yhden ottelun pelaamastaan viidestä. Edellinen peli Närpiössä Kraftia vastaan päättyi niin ikään voittoon. Närpiössä pelattu ottelu oli myös ensimmäinen nurmella pelattu ja kenttä ei ollut kovin hyvässä kunnossa, mikä osaltaan vaikutti pelaamiseen.

Päästään taas kotikentälle ja kunnon olosuhteisiin pelaamaan. Oletus on, että sitä myöden meidän pallollisen pelin taso taas paranee. Meillä on ollut ihan normi rutiini viikko otteluun valmistaumisessa, mutta tietenkin on hieman vaikuttanut, kun osa on ollut mukana edustuksen treeneissä. Treenaamme vielä kertaalleen ennen sunnuntain peliä, kertoo SJK U23 joukkueen vastuuvalmentaja Jani Uotinen.

SJK:n edustusjoukkueessa on ollut paljon loukkaantumisia ja siten moni nuori akatemian pelaaja saa nyt näyttöpaikkoja siellä. Myös valmentajan vaihduttua, uusi päävalmentaja Alexei Eremenko on halunnut nähdä mahdollisimman laajasti seuran pelaajia. Edustuksen harjoituksissa on ollut parhaimmillaan jopa kahdeksan SJK U23 joukkueen pelaajaa tällä viikolla. Samalla tämä tietenkin tarjoaa nuorempien ikäluokkien pelaajille mahdollisuuksia SJK U23:n riveissä. SJK U23:lla on kolme omaa pelaajaa sivussa loukkantuneena, Ville Pajula, Tuomas Rintamäki ja Ayyub Achenchab. Edustusjoukkue kohtaa Veikkausliigassa IFK Mariehamnin lauantaina kotikentällä ja jos mukana on SJK U23 joukkueen pelaajia, niin ne pelaajat jotka pelaavat ottelussa, eivät voi pelata sunnuntaina SJK U23:n mukana. Vaihtopenkillä voi istua ja ilman peliaikaa jääneet pelaajat ovat käytettävissä taas sunnuntaina.

Sunnuntaina vastaan tuleva OLS, on voittanut viidestä pelaamastaan ottelusta kaksi ja hävinnyt kolme. OLS nappasi viime viikonloppuna kauden toisen voittonsa, kaatamalla kotikentällään Tampere Unitedin 2-1 luvuin.

Kohtasimme OLS:n talvella harjoitusottelussa, helmikuussa. Se on nuori joukkue ja ainakin siinä talven pelissä he pelasivat lyhytsyöttöpeliä. Oikein pelaava joukkue, joka puolusti aktiivisesti, prässäsi ylhäältä ja puolusti eteenpäin. Se oli oikekin hyvä tapahtuma silloin talvella ja vähän samanlaista odotetaan nyt sunnuntaina, arvelee Uotinen lopuksi.

Talvella harjoitusottelu päättyi 2-2 tasatulokseen. SJK U23 johti silloin ottelua puoliajalla Juuso Takasen ja Danny O’Brienin maaleilla. Vaikka SJK hallitsikin ottelua, pääsi OLS mukaan toisella puoliskolla ja kavensi sekä lopulta tasoitti ottelun aivan loppuhetkillä.

Sunnuntain ottelussa OmaSp Stadionilla palvelee Carlsberg Sports Bar ja SJK:n kausikorteilla pääsee sisään. Liput portilta käteisellä 5€.

Kakkosen C-lohkoa, SJK U23 – OLS sunnuntaina 27.5. klo 18:30.

SJK U20 hakee jatkoa viime viikon voitolle

SJK U20 nappasi viime viikolla Vaasassa maistuvan avausvoiton A-nuorten SM-sarjassa, kun VIFK kaatui 0-2 (0-1). Ottelu oli viides SM-sarjassa ja ennen voittoa pistetili oli auennut kahdella tasapelillä. Nyt vastaan tulee sarjan toistaiseksi ilman tappioita pelannut FC Lahden Akatemia-joukkue, ja vielä kotikentällään. Helppoa ei ole sieltä pisteitä hakea, mutta SJK U20 luottaa valmentajansa Rauno Ojasen pelaavaan pelitapaan ja sen toimiessa, kuka vaan voi kaatua tässä sarjassa.

Ojanen onkin moneen kertaan toistanut, että tässä sarjassa tärkeintä on pelaajien kehittäminen, ei sarjataulukko. SJK U20 on pelannut rohkeasti ja aktiivisesti, varsin nuorella joukkueella, vaikka vastassa on välillä ollut jo Veikkausliigassakin kannuksensa hakeneita pelaajia. Pitkässä juoksussa tämä kehittää pelaajia varmasti. Tietenkin myös voittoja kaivataan, jotta itseluottamus pelaajilla säilyy. Sitä tuli taatusti lisää roppakaupalla viime viikolla.

A-nuorten SM-sarjaa FC Lahti U20 – SJK U20 sunnuntaina 27.5. klo 13:30.

SJK U17 johtaa Ykkösen lohkoa puhtaalla pelillä

SJK U17 on ollut B-nuorten Ykkösessä voittamaton ja kuudessa pelissä se on päästänyt vain yhden maalin. Samalla se on tehnyt niitä itse 14. Kaikki kuusi peliä on voitettu ja edellinen tappio tuli SM-karsintasarjassa Kuusysin vieraana maalis-huhtikuun vaihteessa.

Tulokset ovat olleet siis hyviä Toni Lehtisen valmentamalla joukkueella, mutta vielä ilahduttavampaa on ollut se, että vaikka useat joukkueen parhaista B-nuorista on nostettu jo pelaamaan joko Kakkosta SJK U23:n tai A-nuorten SM-sarjaa SJK U20:n kanssa, on mukaan nostetut nuoremmat pelaajat sekä talvella vähemmillä minuuteilla olleet pelimiehet näyttäneet omat kykynsä esimerkillisesti.

Joukkue myös varmisti jo viime viikolla Ykkösen ensimmäisen vaiheen tavoitteensa, eli pääsemisen ylempään loppusarjaan, kun sarjan toinen vaihe alkaa kesäkuun päätteessä. Silti pelejä halutaan jatkaa voittamalla ja pelaajia kehittämällä.

Sunnuntaina vastassa oleva WJK on parhaillaan juuri ylempään vaiheeseen pääsevien joukkueiden viivan paremmalla puolella ja se varmasti pyrkii saamaan lisää pisteitä SJK U17:sta kustannuksella. Se on kuitenkin voittanut kuudesta pelaamastaan ottelusta vain kaksi ja hävinnyt neljä kertaa.

B-nuorten Ykköstä WJK U17 – SJK U17 sunnuntaina 27.5. klo 16:00