123 456 7890

SJK U23 matkaa sunnuntaina Närpiön Mosedalille, missä se kohtaa isäntäjoukkue Kraftin klo 18:30 alkavassa ottelussa. Kyseessä on siten taas Kakkosen Pohjanmaan alueen paikalliskamppailusta ja edellisen sellaisen SJK U23 voitti viime viikonloppuna, kun se kaatoi VIFK:n OmaSp Stadionilla.

Joukkueen kausi on alkanut hyvin. Neljän ottelun jälkeen se on C-lohkossa toisena, tasapisteissä kärjessä olevan GBK:n kanssa. Voittoja on kasassa kolme ja yksi tappio. Sunnuntain vastustaja Kraft on aloittanut vähän vaihtelevemmin, mutta heillä on vasta kolme ottelua pelattuna. Niistä se on saalistanut vasta yhden voiton. Missään tapauksessa Kraftia on turha aliarvioida kauden alun perusteella, sillä Kraft on perinteisesti parantanut peliään, mitä pidemmäksi kausi etenee. Joukkueen pelaajisto on aina laadukas ja sitä se on nytkin.

Kyllä meillä aika tarkkaan on tiedossa millainen joukkue on tulossa vastaan. Edellisen pelinsä he toki pelasivat Tampereella Pyynikin pikkukentällä TamU:a vastaan, joten se ei anna ihan täyttä kuvaa. Nyt olosuhteet vaihtuu ja tämä on ensimmäinen nurmikentän peli, kertoo SJK U23 joukkueen vastuuvalmentaja Jani Uotinen.

Ihan tarkkaan en tämän hetken tilannetta tiedä, mutta ainakin pari viikkoa sitten siellä oli huonokuntoinen kenttä, mutta voihan olla että nämä hyvät kelit on sitä parantanut. Se on iso kenttä ja siellä tuulee aina, naurahtaa Uotinen.

Kentän kunto nähdään sitten vasta paikanpäällä, joten se voi vähän vaikuttaa siihen miten me lähdetään pelaamaan. Olosuhteet pitää ottaa huomioon. Jos ei maata pitkin kertakaikkiaan pysty pelaamaan, niin sitten pitää keksiä jotain muuta, päättää Uotinen.

Kraft on pelannut Kakkosessa kaudesta 2011 lähtien ja se sijoittui viime vuonna neljänneksi C-lohkossa. Nykyään SJK U23:ssa pelaaja ja SJK:n kanssa Veikkausliigavauhtiakin jo kokeillut, Daniel O’Brien siirtyi Seinäjoelle juuri Kraftista. Aiemmin Kraftista on tullut SJK:hon Richard Dorman.

Joukkueen riveissä on yleensä nähty myös useita pelaajia Balkanin alueelta, joita asuu Närpiössä paljon muutenkin. Lähihistorian tunnetuin vahvistus lienee Mario Rac, joka palasi edustusjoukkueen riveihin viime kesänä. Hän ehti pelata jo puolitoista kautta Kraftin kakkosjoukkueessa, mutta iski paluunsa jälkeen jälleen maaleja totutun kovaan tahtiin.

Myös joukkueen valmentajana on entinen Kraft-pelaaja Zoran Bogesic ja hänellä apunaan Nijaz Sarailija sekä maalivahtivalmentaja Vladan Zlatkovic.

Hyökkääjä Jonas Granfors on ollut vastustajan puolustuksen riesana jo usean kauden ajan, ja viime kausi tuotti 16 maalia, mikä riitti Kakkosen maalipörssin kolmanteen sijaan. Granfors ei ollut mukana edellisessä ottelussa, mutta häntä odotellaan takaisin sunnuntain otteluun. Maalivahti Karl-Filip Eriksson on pelannut aikoinaan Suomen poikamaajoukkueissa ja pelasi parikymppisenä pari liigaottelua VPS:ssä.

SJK U23 joukkueen riveistä Arttu Aromaa ja O’Brien olivat mukana edustuksen ryhmässä perjantain Veikkausliigan ottelussa, mutta eivät pelanneet, joten he voivat olla mukana sunnuntaina. Loukkaantuneena on edelleen Tuomas Rintamäki ja Ville Pajula. Ayyub Achenchab oli jo mukana harjoituksissa, mutta kuntoutuksessa tuli hieman takapakkia ja myös hän on edelleen sivussa.

Kakkosen C-lohkoa, Kraft – SJK U23 sunnuntaina 20.3. klo 18:30 Närpiön Mosedalilla.