123 456 7890

OmaSp Stadionilla pelataan taas lauantaina klo 14:00, kun SJK U23 isännöi Närpiön Kraftia Kakkosen ottelussa. Ottelu on niin ikään Pohjanmaan derby. Liput ovelta käteisellä 5€ ja SJK:n kausikortit käyvät normaalisti. Carlsberg Sports Bar palvelee ottelun aikana.

SJK U23 otti voiton tiistaina vierasottelussa Vasa IFK:n vieraana suurinumeroisesti ja nousi kolmanneksi Kakkosen C-lohkossa. Piste-ero lohkon kärjessä olevaan GBK:hon on viisi pistettä ja kakkosena olevaan Herculekseen kolme pistettä. Lauantaina vastustaja Kraft puolestaan on lohkossa toiseksi viimeisenä ja heidän edellinen ottelu maanantaina päättyi 1-3 tappioon kotikentällä TPV:a vastaan. SJK U23 ja Kraft kohtasivat jo toukokuussa Närpiössä ja peli oli varsin tiukka, SJK:n onnistuttua nousemaan voittoon tappiolta viimeisen parikymppisen aikana.

Kevään pelihän oli semmoista taistelupalloa. Kenttä oli keväinen heikko nurmikenttä ja siinä pelissä Kraft meni 1-0 johtoon, joten se oli vaikea peli meille. Mutta noustiin sitten hienosti tasoihin ja ohi. Lopussa vielä puolustettiin hyvin ja Paavo Valakari otti jonkun hyvän torjunnankin siihen vielä loppuun. Se oli taistelupalloa ja hyvät taistelupisteet haettiin silloin sieltä. Vaikea peli tulee varmasti nytkin, mutta tietysti vähän erilainen, kun ollaan isommalla ja paremmalla alustalla. Ja varmaan se kuitenkin suosii meidän pelaamista enemmän. Mutta tiukkoja pelejä nämä kaikki on ja missään nimessä ei saa aliarvioida mitään vastustajaa, vaan pitää aina lähteä nöyrästi pelaamaan, kuten tähänkin asti. Omaa peliä kun pelataan, niin varmasti tuloskin on sitten sen mukainen, sanoo SJK U23:n vastuuvalmentaja Jani Uotinen.

Kraft on jo kokenut Kakkosen joukkue ja viime vuonna joukkue sijoittui neljänneksi. Närpiö on tunnettu kurkku- ja tomaattipitäjä, mutta se on tunnettu myös omasta maahanmuuttajayhteisöstään, joka on kasvanut vuosien saatossa ja jopa pelastanut Närpiön kunnan toimintaa. Ainakin moni oppilaskadosta kärsinyt koulu on voinut jatkaa toimintaansa heidän ansiostaan. Tämä on mahdollistanut paikalliselle jalkapalloseuralle vuosien saatossa laadukkaita pelaajia ja valmennusta, minkä voimin Kraft on ollut aina kova vastustaja mille tahansa Kakkosen joukkueelle. Suuri osa maahanmuuttajista on balkanilalaislähtöisiä ja ainakin yhdeksän pelaajaa on lähtöisin sieltä. Myös joukkueen valmennusryhmä omaa taustansa sieltä. Päävalmentajana toimii Zoran Bogesic, kakkosvalmentajana Nijaz Sarilija ja maalivahtivalmentajana Vladan Zlatkovic.

Seinäjoelle Kraft tulee ikävässä putkessa, sillä se on hävinnyt neljä ottelua putkeen ja viimeisin voitto tuli sarjan jumbona olevasta TP-47:sta kesäkuussa. Joukkueen parhaat maalintekijät ovat Jonas Granfors ja Nemid Ibric, jotka molemmat ovat tehneet neljä maalia mieheen. Semsudin Mujkic on osunut kolmasti. Puolustuksessa tai keskikentän pohjallla pelaava Muhamed Omic on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi.

SJK U23 on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan kolme, pelannut kerran tasan ja hävinnyt niukasti Kuopiossa KuFu98:n vieraana 0-1. Joukkueen parhaat maalintekijät on, vielä viime kaudella juuri Kraftia edustanut, Daniel O’Brien ja Sami Viljanen sekä viimeaikona hyvään vireeseen päässyt Aleksi Pöntinen. Kaikilla kolmella on kuusi maalia koossa. Hyvään vireeseen on äitynyt myös hyökkääjä Joonas Lepistö, jolla on nyt kasassa viisi maalia. Joukkueella ei ole pelikieltoja tai merkittäviä loukkaantumisia rasitteenaan.

Meillä on kyllä hyvä tilanne, kun neljällä pelaajalla on viittä tai kuutta maalia, joten olemme aika laajalla rintamalla. Se on hienoa että tosi moni hyökkäyspään pelaaja on saanut onnistumisia. Se on aina positiivinen asia kyllä. Toivotaan että myös lauantaina löytyy ratkaisijoita. Muutenkin olemme maaleja tehneet sarjassa hyvin, päättää Jani Uotinen.

Kakkosen C-lohkon Pohjanmaan derby, SJK U23 – Kraft lauantaina 4.8. klo 14:00 OmaSp Stadionilla. Liput ovelta käteisellä 5€ ja SJK:n kausikortit käyvät otteluun. Carlsberg Sports Bar palvelee ottelun aikana. Tervetuloa!