123 456 7890

Kaksi maalia tehnyt 21-vuotias Danny O’Brien.

SJK U23 voitti Wallsportilla lauantai-iltana pelatun harjoitusottelun, testimies Danny O’Brienin osuessa kahdesti. Vastassa oli Viron pääsarjaan viime kauden päätteeksi noussut Tallinna Kalev. SJK akatemian Kakkoseen valmistautuva SJK U23 oli saanut vahvistuksia mukaan SJK:n edustusjoukkueesta ja mukana oli myös testipelaajia. Testipelaajista Danny O’Brien olikin hyvin esillä, tehden molemmat SJK:n maalit. Hetkittäin varsinkin ensimmäisellä puoliskolla, Kalev tuli todella kovaa päälle ja prässäsi ylhäältä. SJK kuitenkin kesti ja loi omat paikkansa ottelussa. Peli oli kaikkiaan varsin hyvätasoinen harjoitusottelu.

SJK U23 – Tallinna Kalev 2-1 (1-0)
1-0 9 min Danny O’Brien
2-0 57 min Danny O’Brien
2-1 77 min Roman Sobtsenko

Heti pelin ensimmäisellä minuutilla SJK oli mennä johtoon, kun nuori englantilaispelaaja Danny O’Brien, tarjoili paikan maanmiehelleen James Sloanelle. Sloane ampui pallon maalivahdin torjunnan kautta ylärimaan ja kulmaksi.

Seuraavan tilanteen sai Kalev, kun Kevin Rääbis pääsi läpi vasemmalta. Hänen vetonsa kuitenkin suuntautui päätyverkkoihin. Jesse Öst SJK:n maalissa avasi tilanteen jälkeen pallon omalle puolustukselle lyhyenä, siitä pallo Jesse Sarajärvelle, joka pisti pallon linjan taakse juosseelle O’Brienille. Tämä kiersi vielä vastaan tulleen maalivahdin ja sijoitti pallon tyhjään maaliin.

Maalin jälkeen Kalev prässäsi todella kovaa ja ylhäältä ja sai siten painopisteen SJK:n päätyyn. Kalevin Gregor Wahl koitti hakea hienosti linjan taakse pystyyn juossutta Rääbsiä, mutta Joel Mero katkaisi syötön kulmaksi. Mero siivosi myös tilanteesta tulleen kulman. Hetkeä myöhemmin O’Brien haki hyvällä puolenvaihdolla Sarajärven ja tämän kova keskitys tuli maata pitkin kärjessä olleelle Sloanelle. Kalevin maalivahti ehti kuitenkin väliin.

Entinen Nömme Kaljun keskikenttäpelaaja ja Suomessa viime kaudella Gnistanissa pelannut, japanilainen Hidetoshi Wakui, koitti puolen tunnin pelin jälkeen kaukaa Jesse Östin reaktioita. Öst torjui ja liimasi pallon varmasti. Hetkeä myöhemmin testipelaaja Valentin Trouiller loukkaantui ja joutui tulemaan vaihtoon reittään pidellen. Harmittava tilanne, sillä nuori ranskalainen oli pärjännyt Meron toppariparina mallikkaasti siihen asti. Tauolle mentiin SJK U23:n 1-0 johdossa.

Toisen jakson alkupuolella pelissä nähtiin vähemmän tilanteita maaleilla, mutta keskialueella vääntäminen oli kovaa ja siinä SJK:n Ville Pajula ja Diego Martins pärjäsi kiitettävästi, yhdessä Matti Klingan kanssa.

50. minuutilla Jesse Öst teki hienon torjunnan, kun Kalevin kärki pääsi vetämään keskeltä kovaa. Östin reaktiotorjunnasta pallo nousi yli maalin ja kulmaksi. Neljä minuuttia myöhemmin SJK:n Pajula kaadettiin keskialueella ja mies itse keskitti vapaapotkusta pallon takatolpalle nousseelle Joonas Sundmanille. Sundmanin kova keskitys tuli matalana maalille, mutta siellä Kalevin puolustus purki pallon kauas alueelta.

Joitain minuutteja myöhemmin SJK sai kulman, ja Mero voitti pallon pilkun tuntumassa. Hän sai pökättyä pallon alueen ulkopuolella odotelleelle Diego Martinsille, joka veti kovaa kohti alakulmaa. Pallo otti kimmokkeen omasta puolustajasta ja olisi mennyt ohi, mutta se tuli sopivasti takatolppaa kohden juosseelle O’Brienille. Tämä ohjasi pallon kengänkärjellään sisään. SJK jo 2-0 johtoon.

Maalin jälkeen Kalev sai jälleen virtaa ja painoi pelin SJK:n päätyyn. Kertaalleen Öst pääsi torjumaan vastaantulolla nopean Roman Sobtsenkon läpiajon, mutta 77 minuutilla tulleelle tilanteelle Öst ei voinut mitään. Sobtsenko laukoi suoraan Rääbsin syötöstä pallon etualakulmaan.

Vähän ennen päätösvihellystä Matti Klinga nosti pallon keskialueelta Jesse Sarajärvelle. Kalevin maalivahti ehti ottaa kovan vauhdin ja tuli vastaan tilanteessa hyvin. Sarajärvi koitti nostaa pallon hänen ylitseen, mutta maalivahti oli ehtinyt liian lähelle ja pallo meni ohi maalin. Loppunumeroiksi jäi 2-1 voitto SJK U23:lle.

Hyvä ja vauhdikas matsi. Meillä oli paljon testipelaajia, mutta hyvä esitys meiltä. Olen todella tyytyväinen, toteaa SJK U23 vastuuvalmentaja Jani Uotinen heti pelin jälkeen.

Vastustaja oli kova ja näytti että he ovat valmiina ensi viikolla olevaan sarja-avaukseensa. Meillä oli lopulta vain kaksi vaihtomiestä käytettävissä ja jouduimme ensimmäisen vaihdon tekemään jo ensimmäisellä puoliskolla. Oli harmillinen juttu Valentinen Trouillerin loukkaantuminen. Reidessä ilmeisesti joku pieni revähdys tai vastaava. Hän pelasi siihen asti kyllä hyvän pelin, Uotinen jatkaa.

Meillä olisi ollut siinä heti pelin alussa paikka mennä johtoon, mutta heidän maalivahti teki hyvän torjunnan. Meillä taas Jesse Öst teki hyvän seivin toisen puoliskon alkuun, muistelee Uotinen

Ehkä pallollisessa pelissä meillä on vielä kehitettävää. Meidän hyökkäykset oli tosi nopeita ja niistä puuttui ne hetket kun oltaisiin voitu levätä vähän pallon kanssa. Meillä on vähän sellaisia pelaajia, että ne haluaa palloa linjan taakse, mutta jos se menee koko ajan siihen, niin se väsy vain lisääntyy. Olikin nyt pelin jälkeen väsyneitä jätkiä ja kaikki antoi varmasti kentällä 100%. Joten kaikkien työmoraaliin olen enemmän kuin tyytyväinen, kiittelee Uotinen vielä lopuksi.

SJK U23: Jesse Öst MV, Joel Mero, Matti Klinga, Joonas Sundman, Jesse Sarajärvi, Diego Martins (71’ Sami Viljanen), Ville Pajula, Joona Lautamaja, Valentin Trouiller (38’ Jaakko Vihanta), James Sloane ja Danny O’Brien.

SJK akatemian edustusjoukkue, eli SJK U23 koittaa sopia harjoitusottelua tähän väliin. Ohjelman mukaan joukkueen seuraava peli on lähes kuukauden päästä JBK:ta vastaan vieraissa pelattava harjoitusottelu. Kakkosen sarjakausi alkaa huhtikuussa ja SJK U23:n avausottelu on 28.4. TP-47:aa vastaan OmaSp Stadionilla. Löydät Kakkosen otteluohjelman ja talven harjoituspelit tästä linkistä.