123 456 7890

SJK U23 nappasi maukkaan päänahan lauantai-iltana, kun se kaatoi tappioitta koko kauden pelanneen TPV:n 1-0. Voitto oli ansaittu, sillä SJK oli pelissä niskan päällä, joskin TPV:llä oli omat hetkensä. Kaikkiaan OmaSp Stadionilla nähtiin erittäin hyvätasoinen Kakkosen ottelu. Pelissä nähtiin myös paljon varoituksia ja molemmilta joukkueilta lensi pelaaja kahdella lapulla ulos. Niiltä osin peli ei pysynyt ihan täysin erotuomarin hallussa, vaikka mitään sikailuja ei nähtykään. SJK U23:n voiton myötä lohkon kärki meni jännäksi, kun neljä ensimmäistä joukkuetta on vain kahden pisteen sisällä ja vielä viideskin kolmen pisteen päässä. SJK U23:n seuraava ottelu on viikon päästä sunnuntaina, kun se matkustaa Iisalmeen PK-37:n vieraaksi.

SJK U23 – TPV 1-0 (0-0)
1-0 62 min Aleksi Pöntinen

TPV aloitti ottelun kovalla prässillä ja alku menikin vierailijoille. SJK U23 pääsi kuitenkin paremmin mukaan mitä pidemmälle mentiin ja se loi useita maalintekopaikkoja. Paremmalla viimeistelyllä SJK olisi voinut mennä tauolle parinkin maalin johdossa. SJK:n tilanteista huolimatta peli oli molemmilla aika tasaisesti kontrollissa. TPV ei päässyt kuitenkaan SJK:n tapaan murtautumaan puolustuksen läpi.

Toisen jakson alussa TPV aloitti jälleen pirteästi, mutta nyt SJK otti pelin haltuunsa entistä paremmin ja alkoi luomaan paikkoja pidemmillä hyökkäyksillä. Noin tunnin pelin jälkeen SJK pääsi hyvään nopeaan hyökkäykseen, jossa Danny O’Brien antoi matalan ja hyvän keskityksen oikealta laidalta takaa vasemmalta tulleelle Aleksi Pöntiselle. Pöntinen pääsi laittamaan pallon TPV:n maalissa torjuneen Tuomas Karjanlahden alta sisään. Maali oli Pöntisen ensimmäinen tällä kaudella, vaikka mies onkin ollut useissa aiemmissa niiden järjestelijänä.

Hetkeä myöhemmin Pöntinen olikin kiittää O’Brienia ensimmäisen maalinsa toisinnolla toiselta laidalta, mutta nyt pallo lähti hieman liian korkeana, eikä O’Brien saanut puskettua sitä takatolpalta sisään. Pöntinen oli muutenkin pelipäällä ja välillä hän pujotteli kolmekin TPV puolustajaa perätysten.

75. minuutilla TPV:n Jesse Oksanen olisi pitänyt kenties ajaa ulos, potkaistuaan suoraan Ville Pajulaa pohkeeseen. Erotuomari säästi Oksasen ja antoi vain keltaisen ja vapaapotkun SJK:lle. Oksasen pää ei kuitenkaan kestänyt peliä loppuun asti, vaan vain reilu kymmenen minuuttia aiemmasta, hän raivosi ja heitti palloa tuomarin nenän edessä maahan toisen keltaisen arvoisesti ja lähti siten aikaiseen suihkuun.

TPV:n loppukiri sulikin joukkueen hermoiluun, sillä jokaisen tilanteen jälkeen joukkue keskittyi huutamaan toisilleen tai erotuomareille. Myös SJK:lta ajettiin vielä pelaaja toisella keltaisella ulos, kun hyvin koko ottelun keskikenttää yhdessä Robbie Malolon kanssa dominoinut Diego Martins lähti suihkuun. Pelikello kävi tuolloin kuitenkin jo yliaikaa ja loppuvihellys tuli muutamia minuuteja myöhemmin.

Peli oli kaikinpuolin viihdyttävä Kakkosen ottelu ja se päättyi kotijoukkueen kannalta iloisesti voitonjuhliin.

– Voitettiin tänään paljon kaksinkamppailua keskikentällä ja nollapeli mahdollisti meille voiton. Varsinkin kun edellisessä pelissä meni omiin viisi maalia, niin siitä huikea tason nosto. Joka jätkä teki duunia joukkueelle, ihan sieltä ylhäältä lähtien. Puolustettiin koko joukkueena hyvin ja uhrautuvasti. Tehtiin juoksuja ja voitettiin niitä kaksinkamppailuja, vaikka varmaan fyysisesti oltiinkin pienempi joukkue
, summaa SJK U23:n vastuuvalmentaja Jani Uotinen ottelun jälkeen.

– Toisella jaksolla saimme vielä rohkeutta pallolliseen peliin. Minusta ainakin näytti ja tuntui siltä, että meillä oli ote pelistä jo ennen sitä maalia. Oli oikeasti hyvää sellainen tunne, että nyt me tehdään se maali ja luotiin lisää maalipaikkoja. Ja meidän maali oli kyllä hieno maali. Hyvä, matala syöttö sinne maalin eteen ja Pöntinen sai nyt tehtyä sen ensimmäisen maalin, mikä on tärkeä hänelle. Hän on saanut jo tehoja, kun on syöttänyt maaleja. Hän on kuitenkin varmasti kokenut vähän painetta kun ei ole saanut maalia ja nyt hän sai hienon onnistumisen
, iloitsi Uotinen.

– Ottelun loppu oli aika rikkonainen, siinä tuli katkoja ja kortteja, erikoisiakin kortteja, ja tilanteita joista taas ei tullut kortteja. Mutta ei vastustaja mielestäni saanut siinä missään vaiheessa minkäänlaista loppukiriä enää aikaan. Joskus kun tappiolla oleva joukkue semmoisen saa vielä loppuun. Mutta me ei menty paniikkiin, jatkettiin rohkeaa peliä, ei alettu roiskimaan vaan pystyttiin pitämään palloa pidempiäkin jaksoja siinä lopussa, Uotinen arvioi.

– Me saatiin muutama pelaaja lisää tähän peliin, mutta me ollaan myös harjoiteltu tämä viikko todella hyvin. Olemme kaikki tehneet yhdessä kovasti töitä ja mielestäni tehtiin muutenkin nyt nöyremmin duunia joukkueena, kuin viime viikon pelissä. Sen koki jo ennen peliä että nyt oli hyvä vireystila jätkillä päällä, sanoi Uotinen vielä lopuksi.

SJK U23: Paavo Valakari MV, Ville Pajula (83’ Jaakko Vihanta), Daniel O’Brien (90+2’ Joonas Lepistö), Aleksi Pöntinen (84’ Oskar Pihlaja), Ville Tikkanen, Robbie Malolo, Nicolas Kotamäki, Sami Viljanen, Joonas Vesaaja, Diego Martins ja Maximo Tolonen