123 456 7890

Kakkosen kauteen valmistautuva SJK U23-joukkue kohtaa lauantaina harjoitusottelussa OLS:n. Ottelu alkaa Wallsport Areenassa klo 19:30. Aiemmin iltapäivällä, klo 15:30 samassa hallissa pelataan Suomen Cupin lohkovaiheen ottelu SJK – TPV, joten samana iltana näkee kaikki SJK:n aikuisten joukkueet tositoimissa. Suomen Cupin otteluun pääsee SJK:n kausi- ja seurakorteilla sekä ennakkolipuilla joita saa SJK:n verkkokaupasta. SJK U23 – OLS otteluun on vapaa sisäänpääsy.

SJK U23 pelasi jo yhden harjoitusottelun tänä talvena, kun se kohtasi SJK U20-joukkueen. Ottelu oli siinä mielessä epäviralllinen, että aika moni kesällä Kakkosessa pelaava pelaaja, pelasi tuossa matsissa nimenomaan U20-joukkueen mukana. Lauantaina SJK U23:n mukana nähdään myös testipelaajia, joista odotetaan vahvistuksia kesän joukkueeseen.

Meillä on ainakin kaksi pelaajaa mukana, kenties jopa neljä näyttöjä antavaa pelaajaa. Diego Martins ja Danny O’Brien ovat jo olleet mukana harjoituksissakin ja sitten on pari nuorempaa suomalaista junioripelaajaa. Vielä ei ole varmaa ovatko he mukana lauantaina, kertoo SJK U23 joukkueen vastuuvalmentaja ja SJK:n akatemian johtaja Jani Uotinen.

Kyllä tämä oman mausteensa tuo, että päästään pelaamaan ensimmäistä kertaa niin sanotusti oikeaa vastustajaa vastaan. OLS pelaa meidän kanssa samassa lohkossa, joten siten nähdään jo vähän meidän omaa tasoa sekä tasoa tulevaa kautta silmällä pitäen. Tämä on hyvä näyttö missä vaiheessa kautta kumpikin joukkue tällä hetkellä menee, Uotinen jatkaa.

Muutama meidän pelaaja on nyt harjoitellut edustusjoukkueen mukana, mutta näillä näkymin perjantaina pääsemme pelaavalla kokoonpanolla harjoittelemaan. Silloin pääsemme käymään läpi myös muutamia pelillisiä teemoja. Omaa puolustusta ja hyökkäyspeliä. Lauantaina näkee kuinka olemme saaneet lyhyessä ajassa näitä asioita läpi, Uotinen kertoo.

Brasilialainen Diego Martins on 31-vuotias keskikentän keskustan tai puolustuksen pelaaja, jolla on kokemusta Thaimaan ja Puolan sarjoista. Hän on myös tuttu pelaaja ennestään Jani Uotiselle FC Jazzista. Englantilainen 21-vuotias laitapelaaja Danny O’Brien puolestaan pelasi viime kauden Närpiön Kraftissa ja kävi alkutalvesta antamassa näyttöjä muun muassa Ruotsin sarjoissa. O’Brien on pelannut Englannin U17-maajoukkueessa neljä ottelua sekä iskenyt niissä kaksi maalia.

Molemmat pelaajat on meille jo tuttuja, mutta tietenkin sitä testipelaajilta odottaa jotain ekstraa. Diego on nyt ollut ilman seuraa lokakuusta alkaen ja pitänyt itseään kunnossa harjoittelemalla omatoimisesti. Hän pelasi minun valmennuksessa FC Jazzissa kaudella 2014 ja pelasi silloin jokaisessa pelissä Ykkösessä. Maalivahdit tulee peliin edustuksen riveistä, sillä kaikki eivät voi pelata edustuksen kanssa Suomen Cupia. A- ja B-nuorilla on omat sarjapelit sunnuntaina, joten he keskittyvät niihin, valottaa Uotinen.

Lauantaina vastaan tuleva OLS on SJK U23:n tapaan nousijajoukkue. OLS voitti oman Kolmosen lohkonsa ja varmisti siten paikan ensi kesän Kakkosen Pohjoislohkosta. Joukkuetta valmentaa Petri Hautajärvi ja ensimmäisten sopimuspelaajien joukossa on ainakin yksi tuttu nimi, sillä AC Oulun seurajohtajana toimiva Juho Meriläinen pelaa OLS:n paidassa puolustajana. Äffä-lempinimellä tunnettu Meriläinen on pelannut AC Oulun paidassa yli 120 ottelua, joten ainakin entinen AC Oulun päävalmentaja ja nykyään SJK akatemian valmennuksessa toimiva Rauno Ojanen tuntee miehen hyvin.

OLS koostuu muuten lähinnä nuorista pelaajista. Mukana on myös meillä testissä käynyt -97 syntynyt hyökkääjä Jyri Vääräniemi. Hän treenasi meidän kanssa tammikuun, ja teki nyt sopimuksen OLS:n kanssa. Noin muuten Ojanen tuntee joukkueen paremmin, kuvailee Uotinen tulevaa vastustajaa.

Harjoitusottelu SJK U23 – OLS Wallsport Areenalla lauantaina 10.2. klo 19:30. Otteluun on vapaa sisäänpääsy.

SJK U20 joukkue kohtaa sunnuntaina 11.2. klo 13:45 alkavassa A-nuorten SM-karsinnassa Vasa IFK:n U20-joukkueen. Ja SJK U17-joukkue matkustaa sunnuntaina Tampereelle ja kohtaa siellä klo 16:30 alkavassa B-nuorten SM-karsinnassa Tampereen Ilveksen. Löydät kaikkien Akatemian nuorisojoukkuiden otteluohjelmat heidän omista osioistaan SJK:n nettisivuilta. Akatemian ennakot ja raportit löytyy aina SJK Akatemian omilta Facebook sivuilta.

SJK U23 vastuuvalmentaja Jani Uotinen