123 456 7890
SJK U23 ja SJK U20 päättivät kautensa lauantaina. SJK U17 haki voiton Joensuusta ja varmisti samalla paikan ensi talveksi SM-karsintasarjaan, vaikka B-nuorten Ykköstä onkin peli vielä pelaamatta ensi viikolla. SJK U23 sijoittui Kakkosen C-lohkossa kolmanneksi ja pelaa myös kaudella 2019 Kakkosessa. SJK U20 sai suoraan paikan A-nuorten SM-karsintasarjaan talveksi, kun se pelasi SM-sarjassa. Kaikkien joukkueiden peleistä raportit alla.
SJK U23 hävisi niukasti Oulussa Herculesta vastaan pelatun Kakkkosen ottelun. Pelillä ei sarjan kannalta ollut enää merkitystä, kun nousukarsintaan menijät selvisivät viikkoa aiemmin. SJK U23 meni ensin johtoon ottelussa, mutta harmillisesti tasoitti itse ottelun omaan päähän toisen puoliskon lopulla. Lopulta sarjan kovin maalipyssy iski vielä Herculeksen voittomaalin, seuransa 20-vuotisjuhlaottelussa. Kakkosen sarjakausi päättyi tähän otteluun ja lohkojen voittajat sekä C-lohkon toiseksi sijoittunut jatkavat Ykkösen nousukarsintoihin. SJK U23 oli lopulta C-lohkossa kolmas paremman maalieron turvin, vaikka päätyi tasapisteisiin Herculeksen kanssa. SJK U23 pelaa kaudella 2019 jälleen Kakkosessa.

Hercules – SJK U23 2-1 (0-0)
0-1 56 min Layon Dantas
1-1 70 min oma maali
2-1 73 min Paul Obi

Molemmilla joukkueilla oli muutama kelvollinen maalipaikka ensimmäisellä puoliajalla. Hercules pääsi ottelun alussa hyvään vastahyökkäykseen SJK U23:n vapaapotkun jälkeen. Wanderlan Louback pääsi laukomaan boksissa hyvästä paikasta, mutta SJK:n puolustus pystyi blokkaamaan vedon.

SJK U23:n parhaat paikat ensimmäisellä puoliajalla tulivat Layon Dantasille. Dantasin ensimmäinen yritys meni selvästi ohi maalin. Toinen paikka tuli vähän myöhemmin Oskar Pihlajan esityöstä, mutta veto suuntautui päin maalivahti Ville Seppää. Pihlajalla oli itselläänkin yksi puolittainen paikka, mutta pusku meni yli maalin.

Hercules-pelaajista Marcos Moreno ja Paul Obi pääsivät ensimmäisen puoliajan aikana laukomaan muutaman kerran, mutta sihti ei ollut kohdillaan.

SJK U23 oli hallitsevampi osapuoli, mutta toista puoliaikaa Hercules vei selvästi. Etenkin Paul Obi tuotta jatkuvasti ongelmia SJK U23:n puolustukselle. SJK U23 pääsi kuitenkin pariin erinomaiseen vastahyökkäykseen. Ensimmäisestä ei vielä osumaa tullut, kun Joonas Lepistö laukaus epäonnistui, eikä hän saanut siirrettyä Daniel O’Brienin syöttöä maaliin. Hetkeä myöhemmin SJK U23:n hyökkäys tuotti tulosta. Oskar Pihlaja keskitti oikealta laidalta, ja pallo tuli lopulta Layon Dantasille, joka laukoi pallon komeasti takayläkulmaan.
Ottelu jatkui kotijoukkueen hallinnassa ja Severi Ikäheimo joutui tekemään useita torjuntoja. Hercules teki pikamaalit 71. ja 74. minuutilla. Ensimmäinen tuli keskityksestä, joka meni epäonnisesti SJK-puolustajan puskusta maaliin. Toinen maali oli täysin Paul Obin käsialaa. Obi voitti pallon keskialueella ja rynnisti boksiin asti. 21-vuotias Obi on pelannut Kakkosessa 34 ottelua ja tehnyt niissä kelvolliset 32 maalia.

SJK U23:lla oli pari tasoituspaikkaa ottelun lopulla. Ensimmäisessä tilanteessa Daniel O’Brienin syöttö karkasi hieman liian pitkäksi. Lopussa SJK U23 yllätti kotijoukkueen nopealla rajaheitolla. O’Brienin pitkä heitto meni boksiin loistavaan paikkaan Joonas Lepistölle, jonka laukaus kolahti ylärimaan.

Tiukka matsi. Ensimmäisellä puoliajalla pallo oli meillä, mutta emme pystyneet luomaan paljoa paikkoja. Pallo oli kuitenkin paljon meidän omalla kenttäpuoliskollamme. Välillä päästiin vastustajan prässin ohi, mutta palattiin kuitenkin sitten takaisin. Toisella jaksolla Hercules oli ehkä vähän hallitsevampi, mutta meilläkin oli mukavat paikat, mutta ei mennyt sisään, ja pisteet jäivät tänne. Olimme nousijajoukkue ja pelasimme hyvän kauden. Olemme tyytyväisiä kolmanteen sijaan, harmi silti, että hävisimme tämän viimeisen pelin. Positiivinen fiilis lähteä ensi kauteen, sanoi SJK U23:n päävalmentaja Jani Uotinen.

SJK U23: Severi Ikäheimo MV, Oskar Pihlaja (77’ Sami Viljanen), Joona Lautamaja, Daniel O’Brien, Joonas Lepistö, Nicolas Kotamäki, Robbie Malolo, Jaakko Vihanta, Arttu Aromaa, Marcus Vinicius (67’ Diego Martins) ja Layon Dantas (62’ Aleksi Pöntinen)

Layon Dantasin maali videolla.


SJK U20
hallitsi ottelun alkupuolta ja meni johtoon puolen tunnin pelin jälkeen.
Toisella jaksolla HJK näytti olevan kiinnostuneempi pelin voittamisesta
ja otti pelin haltuunsa. SJK myös teki paljon vaihtoja, joka
luonnollisesti hieman sekoitti peliä. Tasoitusta lähemmäs ei vierailija
kuitenkaan päässyt ja näin pisteet tasattiin. A-nuorten SM-sarja päättyi
tähän otteluun ja SJK U20 pelaa ensi talvena SM-karsintasarjaa, muiden
SM-sarjassa pelanneiden joukkueiden tapaan. Karsintasarjan perusteella 10 parasta joukkuetta selviytyy kauden 2019 SM-sarjaan.

SJK U20 – HJK U20 1-1 (1-0)
1-0 33 min Joni Rintatalo
1-1 84 min Samuel Kenvin

SJK U20: Niilo Peräaho MV, Valtteri Olsbo (79’ Lenni Yli-Kiikka), Alex
Kivimäki, Juuso Takanen, Joonas Vesaaja (79’ Esko Yli-Kesäniemi), Leevi
Oksanen (62’ Matti Vähäpesola), Tommi Luopajärvi (62’ Joel Hyytinen),
Nuutti Salo (79’ Olli Katajamäki), Aapo Kuivila, Sami Sipola ja Joni
Rintatalo (62’ Iiro Hautala).

Joni Rintatalon maali videolla

SJK U17 voitti vierasottelussa sarjassa kolmantena olleen Joensuun
JIPPO:n ja varmisti paikan ensi talven B-nuorten SM-karsintasarjassa.
Vaihdosta sisään tullut Kuutti Matila iski SJK U17 voiton ottelun
lisäajalla. Voitto oli joukkueelle samalla 21. perättäinen tappioton
ottelu B-nuorten Ykkösessä. SJK nousi lohkon kärkeen, kahdella pisteellä
ohi JJK:n, joka kuitenkin pelaa vielä myöhemmin oman ottelunsa. SJK
U17 pelaa sarjassa vielä kauden päätösottelun ensi viikolla, kun se
isännöi OmaSp Stadionilla sunnuntaina 7.10. klo 15:00 TP-47:n
U17-joukkuetta. Otteluun on vapaa pääsy.

JIPPO U17 – SJK U17 0-1 (0-0)
0-1 80+1 min Kuutti Matila

SJK U17: Aleksi Luoma MV, Matias Vainionpää, Georg Westerlund, Antti
Torniainen, Kaarlo Rintamäki, Topias Uusi-Autti (64’ Topias Tuomilehto),
Joona Juntunen (68’ Joona Lindgren), Veeti Mustonen, Nicolas Kivimäki,
Elias Kulmala (58’ Kuutti Matila) ja Lauri Pelkkala.