123 456 7890

Edustusjoukkueen tapaan, myös SJK U23 pelasi 1-1 tasapelin OmaSp Stadionilla. Kakkosen erinomaisesti aloittanut SJK U23 oli ensimmäisellä puoliajalla hieman alakynnessä, OLS:n pidettyä enemmän palloa. Puoliaika oli kuitenkin maaliton ja toisella jaksolla SJK otti OLS:lta paremmin tilan pois. Tämä toikin tulosta ja SJK U23 sai painettua pelin vierailijan päätyyn sekä tekemään johto-osuman. Lisämaaleja ei kuitenkaan kovasta yrityksestä huolimatta tullut ja hieman ennen loppua OLS onnistui tasoittamaan pelin 1-1:een. Tämä jäi myös ottelun lopputulokseksi. SJK U23 jatkaa tasapelistä huolimatta lohkon kärkikahinoissa ja kohtaa seuraavassa ottelussa takana neljäntenä olevan GBK:n. Ottelu pelataan Kokkolassa sunnuntaina 3.6. klo 18:30.

SJK U23 – OLS 1-1 (0-0)
1-0 62 min Oskar Pihlaja
1-1 88 min Juho Meriläinen

Avausmaali syntyi tunnin pelin jälkeen, kun vain hetki aiemmin kentälle vaihdettu Oskar Pihlaja pääsi oikelta etenemään ja keskitti pallon hyvin maalille. Se osui matkalla hieman OLS puolustaja Juho Meriläiseen ja meni maaliin. Maali merkittiin kuitenkin Pihlajalle.

SJK olisi voinut lisätä johtoaan ja saikin pallon uudelleen maaliin, mutta Diego Martinsin hyvä pusku liputettiin paitsioksi. Aleksi Pöntinen ampui myös vapaapotkusta pallon aivan yläkulmaan, mutta OLS:n maalivahti venyi komeasti ja torjui tuon pallon kulmaksi.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua, Sami Viljanen pääsi läpiajoon ja hänet kaadettiin rangaistusalueella tai aivan sen rajalla. Kotiyleisön protestoinnista huolimatta erotuomari näytti että peli saa jatkua. Tämä antoi OLS:lle virtaa ja he onnistuivat painamaan pelin SJK U23:n päätyyn.

Tasoitus syntyi hyvin samalla tavalla kuin SJK U23:n johtomaalikin, eli pallo kulmalipulle oikealle ja sieltä matala keskitys maalin eteen. Pallon liukui sisään sama mies kuin toisessa päässäkin, eli mukaan hyökkäykseen noussut puolustaja Juho Meriläinen. Tässä vaiheessa peliä oli vain pari minuuttia jäljellä ja pisteet tasattiin 1-1 tuloksella.

Johdettiin peliä 88 minuutille asti ja päästettiin siinä sitten maali, joten se vähän harmittaa. Mutta tasapeli lienee pelitapahtumiin nähden sitten kuitenkin oikeutettu tulos. Se oli tämän päivän maksimi mitä pystyttiin repimään. Oli siinä kolmekin pistettä lähellä, vain muutamasta minuutista jäi kiinni, sanoi SJK U23 joukkueen vastuuvalmentaja Jani Uotinen ottelun jälkeen.

Ekan jakson pelaaminen ei ollut kauhean hyvää. Ei puolustuksellisesti eikä pallollisestikaan. OLS hieman dominoi. Tarkoitus oli, että olisimme saaneet heidän pallollisen pelin ajettua ahtaalle, koska tiedettiin, että he pystyvät pelaamaan lyhytsyöttöpelillä kun tilaa ja aikaa antaa. Siinä olimme ensimmäisellä jaksolla vähän vaiheessa. Toisella jaksolla se sitten selkeästi kääntyi ja saimme prässin toimimaan ylhäältä. Pakotettiin heidät käyttämään pitkää palloa. Siinä olimme parempia ja olimme pallollisestikin parempia. Joten siinä mielessä vähän harmittaa vain se yksi maali mikä tuli. Olihan siinä meillä yksi paitsiomaalikin ja yksi tilanne aika lähellä rankkaria. Viljanen tuli hyvin sieltä, mutta ei nyt tuomari viheltänyt, niin silloin se ei viheltänyt, jatkoi Uotinen.

Sen tilanteen jälkeen passivoiduttiin ja annettiin ote vastustajalle. Johtuiko se sitten siitä, että kun johdettiin peliä, niin siinä helposti tulee vähän varovaiseksi ja alkaa välttämään riskejä. Tietyllä tavalla meidän pelaaminen suoraviivaistui ja menetettiin palloa. Ei uskallettu enää pelata niin rohkeasti, kuin olisi johtoasemassa pitänyt. Olisi pitänyt pitää palloa ja juoksuttaa vastustajaa. Me annettiin pallo vain kertakaikkiaan siinä lopussa liian helposti pois, jolloin pallo oli sitten siellä meidän päässä. Tasoituksen jälkeen se taas kääntyi siten, että saimme muutaman tilanteen ja me jahdattiin maalia. Olisiko kaveri sitten ollut siinä jo tyytyväinen pisteeseen ja vähän ehkä vetäytyi, arveli Uotinen lopuksi.

SJK U23: Paavo Valakari MV, Aleksi Pöntinen, Joonas Lepistö (78’ Janne Tuohisaari), Robbie Malolo, Nicolas Kotamäki, Jaakko Vihanta, Arttu Aromaa, Sami Viljanen, Joonas Kuivalainen (59’ Oskar Pihlaja), Valentin Trouiller (20’ Joonas Vesaaja) ja Diego Martins.