123 456 7890

SJK U23 nousi lopussa 2–2-tasapeliin GBK:ta vastaan Daniel O’Brienin vapaapotkumaalilla. Tasapelissä oli silti karvas sivumaku, sillä SJK U23 johti ottelua, ja sillä oli selvästi enemmän maalipaikkoja kuin GBK:lla. GBK johtaa lohkoa kolmen pisteen erolla TPV:hen. SJK U23 ja Hercules ovat viisi pistettä TPV:tä perässä. Jäljellä on kolme kierrosta.

SJK U23 – GBK 2-2 (0-0)
1-0 48 min Joona Lautamaja
1-1 59 min David Carlsson
1-2 65 min David Carlsson
2-2 90+1 min Daniel O’Brien

Ottelun ensimmäiset huippupaikat tulivat GBK:lle reilun vartin kohdalla. Severi Ikäheimo esitti kuitenkin upean tuplatorjunnan, ja puolustus blokkasi kolmannen yrityksen. Ikäheimo torjui myöhemmin ensimmäisellä puoliajalla myös hyvän kaukolaukauksen.

SJK U23:lla oli ensimmäisellä puoliajalla paljon hyviä maalipaikkoja. Ensimmäinen tuli, kun Ville Pajulan pitkä avaus tavoitti Daniel O’Brienin. Maalivahti Olli Nylund sai näppejään hieman väliin ensimmäiseen yritykseen, mutta O’Brien sai pallon uudelleen ja laukoi heti, mutta veto meni etukulmasta ohi.

Myös Joonas Lepistöllä oli hyvä vetopaikka boksissa, mutta GBK:n puolustus pystyi blokkaamaan vedon. Kotijoukkueella oli ensimmäisen puoliajan lopulla vielä yksi paikka. Ville Pajula keskitti hyvin vasemmalta, mutta Lepistö ja Sami Viljanen eivät aivan saaneet ohjattua palloa maaliin.

Toisella puoliajalla SJK U23 oli ongelmissa David Carlssonin kanssa. Heti toisen puoliajan alussa Carlsson sai pallon boksissa, mutta puolustajat pystyivät taistelemaan pallon lopulta pois.

SJK U23:lla oli Carlssonin paikan jälkeen todella hyvä jakso, ja kotijoukkue siirtyikin ottelussa johtoon 49. minuutilla. Kulmapotku pelattiin lyhyenä Janne Tuohisaarelle. Tuohisaari katsoi rauhassa Joona Lautamajan hyvän nousun ja keskitti. Lautamaja puski pallon pienestä kulmasta ohi Olli Nylundin.

Johtomaalin jälkeen kotijoukkueella oli muutama hyvä hyökkäys. Sami Viljanen keskitti oikealta Joonas Lepistölle, joka ei kuitenkaan aivan ehtinyt palloon. Hetkeä myöhemmin Layon Dantas harhautti pari GBK-pelaajaa ulos tilanteesta ja eteni boksiin asti, mutta GBK:n puolustus pystyi blokkaamaan vedon.

Hyvä vaihe päättyi tunnin kohdalla turhan helppoon pallonmenetykseen, jonka David Carlsson hyödynsi ja tasoitti ottelun. Viitisen minuuttia myöhemmin Carlsson iski uudestaan ja vei GBK:n johtoon. Carlssonilla on nyt kasassa jo 17 maalia tällä kaudella. Hän johtaa C-lohkon maalipörssiä ja on koko Kakkosen maalipörssissä toisena. GBK:n kolmas maali oli lähellä 73. minuutilla, kun Arjan Goljahanpoor pääsi laukomaan erikoistilanteen jälkeen lähietäisyydeltä, mutta veto meni ohi takatolpan.

Viimeisen 20-minuuttisen aikana SJK U23 vyörytti hyökkäyksiä kohti GBK:n maalia. 74. minuutilla Ville Pajula keskitti erinomaisen paikan Joonas Lepistölle, mutta pallo jäi jalkoihin. Vähän sen jälkeen Aleksi Pöntinen syötti boksissa Marcus Viniciusille, mutta veto lähietäisyydeltä meni päin Nylundia.

SJK U23 sai kulmapotkun viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Ville Pajulan keskitys tuli Joona Lautamajalle, jonka pusku ei aivan ehtinyt tippua ennen maalia, ja pallo meni yli maalin.
Lopulta kotijoukkue tuli väkisin tasoihin lisäajalla, kun Danny O’Brienin vapaapotku painui maaliin 92. minuutilla. Vielä tasoituksen jälkeen kotijoukkueella oli paikkoja voittoon. Ensin Aleksi Pöntisen kaukolaukaus painui ohi maalin, ja sen jälkeen GBK:lla oli vielä oma hyökkäyksensä. SJK U23 pääsi vastahyökkäykseen oikealta laidalta. Oskar Pihlaja keskitti, mutta GBK:n puolustaja pystyi pysäyttämään syötön liukumalla. Pallo olisi muuten tullut Aleksi Pöntiselle vapaaseen paikkaan. Sekään ei jäänyt viimeiseksi tilanteeksi, vaan Arttu Aromaa pääsi vielä kerran puskemaan, mutta lopulta pisteet jaettiin 2-2-tuloksella.

Pelasimme mielestäni kauden parhaan pelimme. Se osoittaa jätkiltä hyvää luonnetta ja henkistä kykyä pystyä tällaisessa paikassa hyvään suoritukseen. Paria maalia lukuun ottamatta ilta olisi ollut täydellinen. Olisimme toki voineet puolustaa ne tilanteet paremmin, mutta Carlsson teki siinä aika hyvät yksilösuoritukset. Hän on todella hyvä hyökkääjä tähän sarjaan. Noustiin hienosti vielä lisäajalla ja saatiin edes yksi piste. Kolme pistettä tästä olisi kuitenkin pitänyt ottaa, olimme mielestäni parempia. Meidän maalimme tulivat erikoistilanteista, mutta pelitilannepaikkojakin oli aika paljon. Kolme peliä on jäljellä ja mitä tahansa voi sattua. Olemme menneet kauden aikana huikeasti eteenpäin. Niin kauan, kun on sarjaa jäljellä, niin pelataan, sanoi SJK U23:n vastuuvalmentaja Jani Uotinen.

SJK U23: Severi Ikäheimo MV, Joona Lautamaja, Ville Pajula, Daniel O’Brien, Joonas Lepistö, Janne Tuohisaari (66’ Marcus Vinicius), Ville Tikkanen, Arttu Aromaa, Sami Viljanen, Diego Martins (80’ Oskar Pihlaja) ja Layon Dantas (71’ Aleksi Pöntinen).