123 456 7890

A-nuorten SM-karsintasarjojen lohkot ovat päättyneet, ja SJK U20-joukkue on mukana ratkaisevassa jatkokarsintaottelussa, jossa se kohtaa helsinkiläisen PK-35:n. Ottelun voittaja pelaa kesän SM-sarjassa ja häviäjä Ykkösessä. SJK U20 – PK-35 U20 pelataan lauantaina 23.3. klo 13.00 Wallsport Areenalla. Jos ottelu päättyy varsinaisella peliajalla tasan, haetaan voittajaa ensin 2×15 minuutin jatko-ottelusta ja sen jälkeen tarvittaessa vielä rangaistuspotkukilpailulla. Otteluun on vapaa sisäänpääsy ja toivottavasti mahdollisimman moni löytää paikalle kannustamaan A-junnuja SM-sarjaan.

Viime kaudella PK-35 oli SJK:n tapaan SM-sarjassa ja se sijoittui yhden pykälän SJK:n yläpuolelle seitsemänneksi. Keskinäisissä otteluissa SJK U20 oli kuitenkin niskan päällä, sillä SJK voitti kotiottelun 2-0 ja vieraissa tasattiin pisteet 1-1-tuloksella.

Saimme kotiedun, ja kotona olemme pelanneet ainakin toistaiseksi tosi hyvin. Pääsemme pelaamaan omassa hallissamme, jossa harjoittelemme joka päivä, joten onhan se etu meille ja se pitää hyödyntää. Toivottavasti saamme myös yleisöä kannustamaan, sanoo SJK U20-joukkueen valmentaja Jani Uotinen.

Vastustajaan olen tutustunut ja aika hyvin on tiedossa mitä tuleman pitää. Siihen myös valmistaudutaan vielä lisää ja olemme lauantaina varmasti valmiita. Pelaajat ovat ottaneet koko ajan kauden edetessä askeleita eteenpäin ja he ovat päässeet paremmin ja paremmin peliin mukaan. Paljon on menty eteenpäin ja se on tärkein asia. Peli kehittyy ja pelaajat kehittyvät, jatkaa Uotinen.

SJK U20 sijoittui karsintasarjan B-lohkossa viidenneksi, jääden vain kahden pisteen päähän toisesta sijasta sekä pisteen päähän kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneista. Joukkue voitti yhdeksästä ottelustaan kuusi ja hävisi kolme ottelua, maalieron ollessa +16 maalein 31-15. Joukkueen parhaat maalintekijät ovat Aatu Metsä-Ketelä ja Kuutti Matila, joilla molemmilla on seitsemän tehtyä maalia. Antti Torniainen säesti kaksikkoa viidellä täysosumalla. Pääsy vähintään karsintaotteluun oli jo pitkään selvä, mutta vasta viimeisellä kierroksella selvisi, että suora SM-sarjapaikka jäi pisteen päähän. Kuudenneksi sijoittunut FC Inter jäi kuuden pisteen päähän taakse ja seitsemänneksi jäänyt TPV 11 pisteen päähän.

Aika kaksijakoinenhan tämä meidän lohko oli. Siinä oli kovia pelejä, mutta sitten oli myös vähän helpompia. 18 pistettä saimme kasaan yhdeksästä pelistä ja sijoitus oli viides, joten ei siihen nyt ihan välttämättä pettynytkään voi olla. Maalierokin oli hyvä. Tiukkaa oli sarjan kärkipäässä. Mutta sitten olisi pitänyt kyllä saada pisteitä niissä TPS- ja Ilves-peleissä, jotka hävittiin. Lähimpänä pisteet olivat FC Espoota vastaan, se oli tiukin peli. KaaPo-pelistä saimme hyvät pisteet, jos mietitään näitä vastustajia, jotka menivät jatkoon. Myös Inter-voitto oli meiltä hyvä ja mallikas esitys, arvioi Uotinen karsintalohkon pelejä.

Olemme aika ohuella ja nuorella ryhmällä vetäneet näitä pelejä. Joitain valitettavia loukkaantumisia on ollut, mutta niitä kamppailu-urheilussa aina tulee. Meillä on ollut paljon 01-ikäluokkaa ja jos ajattelee kokonaisuutena karsintalohkoa, niin me olemme siihen nähden olleet nuorella porukalla liikenteessä. Emme ole myöskään peluuttaneet yli-ikäisiä pelaajia. Suorittaminen kentällä on ollut koko ajan nousujohteista. Peli on parantunut paljon siitä mistä lähdettiin karsintoihin liikkeelle kauden alussa, päättää Uotinen.

PK-35 puolestaan sijoittui karsintasarjan A-lohkossa kuudenneksi. Joukkue voitti kolme ottelua, pelasi kolme tasapeliä ja hävisi kolme kertaa. Maaliero oli yhden maalin plussalla maalein 16-15. Juuri tuo yhden maalin ero toi sille paikan jatkokarsintaan, kun seitsemänneksi ja siten ulos jatkopeleistä jäänyt Gnistan, oli tasapisteissä maalein 14-14. Joukkueen parhaat maalintekijät olivat Jonathan Johansson, Jonathan Muzinga ja Roope Stening, joilla kaikilla oli kolme tehtyä maalia. Joukkueen päävalmentajana toimii Sacha Navalkar ja hänellä on apuna Rodrigo Acosta ja Matti Winter. Joukkueenjohtajana on entinen huippufutaaja Jukka Santala, joka on myös seuran toiminnanjohtaja. PK-35:n valmennuspäällikkönä toimii viime vuoden puolella tehtävässä aloittanut Sixten Boström, joka oli vielä kaudella 2017 SJK:n päävalmentajana.

A-nuorten SM-jatkokarsintaottelu SJK U20 – PK-35 U20 lauantaina 23.3. klo 13.00 Wallsportilla. Peliin on vapaa sisäänpääsy. Wallsportin kahvio palvelee asiakkaita normaalisti.