123 456 7890

SJK akatemian nuorten SM-karsintoihin osallistuvilla joukkueilla oli kaksijakoinen viikonloppu. SJK U20 jatkaa A-nuorten SM-karsinnan kärjessä ilman tappioita, otettuaan tärkeän vierasvoiton Hämeenlinnassa, lohkossa vielä ennen viikonloppua kolmantena olleen HJS:n vieraana. SJK U17 puolestaan kaatui kotihallissa vahvalle KuPS:n yhdistelmäjoukkueelle B-nuorten SM-karsinnassa.

Molempien joukkueiden sarjoissa on vielä neljä karsintaottelua jäljellä ja kummankaan sarjapaikka ei ole vielä varma kesän SM-sarjaan. Molemmista kilpailuista neljä parasta menee SM-sarjaan suoraan ja sijoille 5. sekä 6. sijoittuneet karsivat ristiin toisen lohkon joukkueiden kanssa. SJK U20-joukkueella tilanne on parempi, kun se johtaa sarjaa neljän pisteen erolla. SJK U17 puolestaan on neljäntenä omassa lohkossaan ja tarvitsee vielä ainakin pari voittoa varmistaakseen vähintään neljännen sijan ja siten suoran paikan SM-sarjaan. Molemmat joukkueet pelaavat kotiottelut ensi lauantaina 7.3. Wallsport Areenalla.

Tästä alta voit lukea lisää molempien joukkueiden viikonlopun peleistä.

SJK U20 haki tärkeän vierasvoiton A-nuorten SM-karsinnoissa Hämeenlinnasta. Lohkossa kolmantena ollut HJS U20 meni ottelussa ensin johtoon, mutta SJK U20 tuli tasoihin Valtteri Olsbon maalilla. Vielä ennen puoliaikaa Omar Adawi iski ottelun johto-osuman, joka jäi myös voittomaaliksi. Lopullinen sinetti tuli kymmenisen minuuttia ennen loppua, kun Kuutti Matila teki SJK:n kolmannen maalin ja Jyri Kiuru kaunisteli luvut ottelun lisäajalla rangaistuspotkusta. SJK U20 johtaa nyt SM-karsintalohkoa neljän pisteen erolla, ennen pelin vähemmän pelannutta Ilvestä. Kolmantena oleva FC Espoo on viiden pisteen päässä takana. SM-karsinnassa on jäljellä vielä neljä ottelua ja niistä ensimmäinen on ensi lauantaina 7.3. klo 14:00 pelattava kotiottelu FC Jazzia vastaan. Peli pelataan Wallsport Areenalla. SM-karsinta päättyy 28.3. Lohkon neljä parasta selviytyy suoraan kesän SM-sarjaan.

HJS U20 – SJK U20 1-4 (1-2)
1-0 22 min Gaaid Abdi
1-1 30 min Valtteri Olsbo
1-2 33 min Omar Adawi
1-3 83 min Kuutti Matila
1-4 90+5 min Jyri Kiuru

SJK U20: Niilo Peräaho MV, Kuutti Matila (89’ Daniel Säily), Jyri Kiuru, Robbie Malolo, Juuso Takanen (89’ Teemu Ala-Ranta), Omar Adawi, Valtteri Olsbo, Topias Uusi-Autti (71’ Oskar Pihlaja), Matias Vainionpää, Aapo Kuivila ja Sami Sipola.

SJK U17 joutui taipumaan kotihallissa KuPS:n yhdistelmäjoukkueelle B-nuorten SM-karsinnoissa. KuPS oli vahvempi varsinkin fyysisesti ja oli lähellä iskeä isommatkin luvut taululle. KuPS meni 0-2 johtoon rangaistuspotkulta ja oli tehdä 0-3 maalin vielä ennen SJK:n kavennusta. Toisella puoliajalla SJK U17 pääsi muutamaan kertaan nousemaan hyvin tilanteisiin. Kertaalleen tilanne päätyi pystyhirteen ja toisessa palloa ei saatu harmillisesti tyhjästä paikasta sisään. Myös KuPS kolisutteli tolppia pariin otteeseen toisessa päässä ja Topi Säilynoja sai tehdä torjuntahommia. B-nuorten SM-karsinnassa alkaa nyt erottumaan kolme kovinta joukkuetta, kun neljä ottelua on vielä pelaamatta. Neljäntenä nyt oleva SJK U17, jatkaa kamppailua suoraan sarjapaikkaan oikeuttavasta neljännestä sijasta tai vähintään jatkokarsintapaikasta. Seuraava ottelu on ensi lauantaina 7.3. Wallsport Areenalla ja silloin tulee vastaan 6. sijalla oleva FF Jaro. Ottelu alkaa klo 16:30.

SJK U17 – KuPS U17 1-3 (1-2)
0-1 19 min Henri Elovirta
0-2 24 min Niklas Orjala rp.
1-2 42 min Nico Rajala
1-3 64 min Niklas Orjala

SJK U17: Topi Säilynoja MV, Nico Rajala, Mikael Anttila, Henri Kallio (68’ Onni Mannila), Kaarlo Rintamäki, Aapo Heikkilä, Antti Takala, Daniel Hietala (84’ Veeti Ristilä), Elari Hautamäki (46’ Paavo Nyrhinen), Alex Hietala (68’ Oskari Nyrhinen) ja Atte Kiviluoma (46’ Rasmus Kujala)