123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon U19 joukkue pelaa vielä yhden ottelun SM-karsintasarjaa, kun se kohtaa lauantaina Pirkkahallissa isäntäjoukkue Tampereen Ilveksen. Ottelu alkaa jo klo 11.00 aamulla ja joukkue lähtee Seinäjoelta jo aamun pikkutunneilla kohti Tamperetta.

SJK U19 on jo varmistanut sarjapaikan kesällä pelattavaan A-nuorten SM-sarjaan, mutta pelissä on kuitenkin vielä hiukan panosta, milkäli halutaan lähtöpisteitä mukaan karsintasarjasta.

Lohkon kolme parasta saa lähtöpisteitä – voittaja saa kolme pistettä, kakkonen kaksi ja kolmanneksi tullut yhden. Neljäs pääsee mukaan suoraan ja viides sekä kuudes karsii toisen lohkon joukkueita vastaan jatkokarsinnassa.

SJK on lohkossa ennen viimeisiä otteluita toisena, kahden pisteen päässä FC Hakasta. Jos Haka sattuisi pelaamaan vaikka tasan viimeisen ottelunsa KuPS:a vastaan ja SJK kaataisi Ilveksen, olisi SJK paremmalla maalisuhteella ykkönen. Tappiolla Ilves menisi vielä SJK:sta ohi ja näin pisteitä lähtisi mukaan varsinaiseen sarjaan vain yksi.

Ilveksellä pelattavaa vielä riittää, sillä jos takana olevat JJK ja KuPS ottavat täydet pistepotit, tarvitsisi Ilves voiton päästäkseen SM-sarjaan.

SJK:n lisäksi kesän 10:nen joukkueen SM-sarjaan on paikan varmistanut jo TPS, HJK ja FC Haka.

SJK U19 pelaa varmuudella kesän SM-sarjassa.

Tuppu ja Ellu olivat maajoukkueen mukana

Todennäköisesti Tampereen reissulla ei nähdä SJK kaksikko Elias Ahdetta ja Tuomas Lähdesmäkeä, jotka pelasivat vielä torstai-iltana Puolassa Suomen U18 maajoukkueen mukana. Suomi kohtasi isäntämaa Puolan kahdesti maaotteluissa ja ensimmäisessä kaksikko oli avauksessa. Elias Ahde onnistui siinä myös maalinteossa. Torstain ottelussa molemmat aloittivat vaihdosta, Eliaksen tultua 69 minuutin kohdilla sisään ja Tuomaksen 77 minuutillla. Ensimmäinen Puola U18 – Suomi U18 päättyi 3-3 tasatulokseen ja torstaina Puola oli vahvempi luvuin 2-0 (1-0) Tarkemmat raportit pääsee lukemaan Pallolliitton sivuilta.

Tupun ja Ellun lisäksi SJK U19 joukkueen matkasta puuttuu varmuudella pitkäaikaisloukkaantuneet Valtteri Peitso ja Joona Ala-Hukkala. Viime viikon JJK ottelun lopussa kovia kokeneen Emil Lidmanin pelikunto selviää vasta lähempänä.

Osa joukkueen pelaajista oli jo maanantaina Kerho 07 mukana harjoitusottelussa Lapuan Ponnistusta vastaan ja Kerho pelaa ottelun myös sunnuntaina Helsingissä Käpylän Palloa vastaan, joten sinne saattaa myös lähteä A-nuoria mukaan.

SM-karsintasarjan päätösottelu: Ilves U19 vs. SJK U19 lauantaina 5.4. Tampereen Pirkkahallissa klo 11.00