123 456 7890

SJK U19 kaatoi A-nuorten SM-sarjaottelussa Valkeakosken Hakan ja voitto oli varsin maistuva, sillä samalla maksettiin takaisin edellisen kohtaamisen tappiota. SJK oli myös pelannut kaksi edellistä ottelua ilman voittoa, joten vapautunut juhlinta ottelun jälkeen oli paikallaan.
Voittomaali oli joukkueen nuorimpien käsialaa, kun vuonna 98-syntynyt Joonas Lepistö onnistui ikätoverinsa Aatu Kujanpään hyvästä läpisyötöstä.

SJK U19 – Haka U19 2-1 (1-1)
1-0 28 min Niko Laaksonen
1-1 30 min Erkka Helminen
2-1 68 min Joonas Lepistö

SJK aloitti ottelun hyvin, mutta ensimmäisen vartin jälkeen maltti katosi ja Haka pääsi peliin mukaan.

Johtomaali syntyi 28 minuutilla, kun Jaakko Vihanta keskitti vasemmalta laidalta hyvän ristipallon keskelle, johon Niko Laaksonen leikkasi oikealta ja upotti pallon vasemmalla jalalla oikeaan alanurkkaan.

Haka tasoitti kuitenkin heti perään maalinedusruuhkasta ottelun 1-1:een, kun puolituntia oli takana ja puoliajalle mentiin myös näissä luvuissa.

Toisella puoliajalla pelissä myös otteet kovenivat ja intensiteettiä oli huomattavasti ensimmäistä enemmän mukana. Tämä näkyi myös muutamana myöhästyneenä taklauksena puolin ja toisin. Erotuomari joutui nostamaan punakortin toisen keltaisen jälkeen Hakan Aki Sihvoselle, kun 59 min oli pelattu. Punakortin jälkeen peli hieman rauhoittui.

xx minuutilla vaihdosta vain hetkeä aiemmin sisään tullut Aatu Kujanpää sai pallon keskialueella, kuljetti sitä muutaman metrin ja syötti hienosti kärjessä kärkkyneen Joonas Lepistön vapaaksi linjan taakse. Maalivahti Mikko Ananin tuli hyvin vastaan, mutta Lepistö siirsi pallon sivuun ja sijoitti sen taka-alakulmaan varmasti.

Haka kuitenkin painoi voittomaalin jälkeen kovaa päälle ja pariin kertaan pääsi hätyyttelemään Paavo Valakaria SJK:n maalissa. Valakari kuitenkin vei näissä tilanteissa pidemmän korren.

Lisää kortteja nähtiin, kun SJK pelaaja syötti ensin harhasyötön keskialueella, jonka Haka pelasi nopeasti pystyyn puolustajien väliin. Tuomas Rintamäellä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin repiä hyökkääjä maahan sääntöjen vastaisesti ja tilanteesta oli seurauksena suora punainen ja ulosajo. Haka myös sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta. Paavo Valakari kuitenkin nappasi vedon haltuunsa.

SJK U19 kesti Hakan loppurynnistyksen ja pääsi juhlimaan kotivoittoa perjantai-illan päätteeksi.

Tuntui siltä että pystytään vähän parempaan mitä me ensimmäisellä jaksolla esitettiin. Se oli vähän väkinäistä ja sellaista näennäistä tekemistä. Mutta kuitenkin tulos oli 1-1 ja se on hyvä asia. Pojat paransivat toiselle puoliajalle ja pystyttiin olemaan paljon vaarallisempia. Oli siinäkin vieläkin parannettavaa, mutta se oli kuitenkin jo paljon parempaa kuin ensimmäiselllä jaksolla. Kun Haka sitten sai punaisen, peli rauhoittui ja pystyttiin pitämään palloa pidempiäkin jaksoja. Mutta sitten Rintsi (Tuomas Rintamäki) lensi ulos ja se oli mielestäni vähän semmoista huolimattomuutta meiltä. Mutta kyllä me ansaittiin tänään lopulta voitto, arvioi vastuuvalmentaja Max Peltonen ottelua.

SJK:n seuraavakin ottelu on merkitty kotiotteluksi, mutta kenttien ollessa varatut, pelaa se ottelun HJK:ta vastaan Ylistaron kentällä lauantaina 13.9. klo 14.00.

SJK U19: Paavo Valakari MV, Matias Kangas (46′ William Tuisku), Joona Lautamaja, Tuomas Rintamäki (71 min ulosajo), Nicolas Kotamäki, Aleksi Leppänen (66′ Aatu Kujanpää), Jaakko Vihanta, Niko Laaksonen (84′ Niko Hietaharju), Janne Tuohisaari, Antti Palomäki ja Joonas Lepistö

16-vuotias Joona Lepistö iski voittomaalin. (Kuva Pasi Palo, luvaton käyttö kielletty)