123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon U19 joukkue kohtaa lauantaina 22.3. klo 18.30, Kuopion Savon Sanomat Areenalla KuPS U19 joukkueen.

Isäntäjoukkue KuPS on SM-karsintasarjan pohjoislohkossa parhaillaan viidentenä ja SJK U19 johtaa lohkoa neljän pisteen erolla toisena olevaan Valkeakosken Hakaan.

SJK on jo käytännössä varmistanut paikkansa ensi kesän SM-sarjaan, mutta teoriassa se tarvitsee vielä yhden voiton kolmesta viimeisestä ottelustaan. Myös pistekin riittäisi jos KuPS menettäisi pisteitä kahdessa viimeisessä ottelussaan.

Lohkon neljä parasta menee suoraan kesällä pelattavaan SM-sarjaan ja vielä viides sekä kuudes pääsisi jatkokarsintaan etelälohkon joukkueita vastaan. Vaikka SJK häviäisi kaikki loput ottelunsa suurinumeroisesti ja muut puolestaan voittaisi, pääsisi SJK silti mukaan ainakin jatkokarsintaan.

Pelattavaa silti riittää, sillä lohkon voitto ja tappioton karsintasarja on tavoitteena. Tähän mennessä ainoa pistemenetys on ollut tasapeli Vasa IFK:ta vastaan helmikuun alussa, eikä maaleja omiinkaan ole syntynyt kuin yhteensä neljä kaikissa pelatuissa otteluissa. Lohkovoittoa tavoittelee SJK:n lisäksi vielä ainakin FC Haka ja JJK, joilla molemmilla on peli tai kaksi vähemmän pelattuna. JJK nousisi voittamalla omat rästiottelunsa SJK:n kanssa tasapisteisiin ja Haka pisteen päähän.

Siksi Kuopioon lähteekin lauantaina aamupäivällä kova joukkue ja vain pitkäaikaisloukkaantuneet Valtteri Peitso ja Joona Ala-Hukkala ovat pelistä poissa. Ala-Hukkalan jalka leikattiin keskiviikkona ja kuntoutus päästään aloittamaan jo tänä viikonloppuna.

Viime kotipelissä Hämeenlinnaa vastaan 3-1 lukemiin päättyneessä ottelussa, maalinteossa onnistui Antti Palomäki kahdesti ja ensimmäisen osumansa SJK:lle tehnyt ja Käpylän Pallosta Seinäjoelle muuttanut Emil Lidman.

Koko karsintasarjan ja samalla SJK:n paras maalintekijä on ollut Elias Ahde, joka on osunut jo kahdeksan kertaa. Ahde lähtee huhtikuun alussa jälleen Suomen U18 maajoukkueen mukaan pelireissulle Puolaan, yhdessä joukkuetoveri Tuomas Lähdesmäen kanssa.

Myös KuPS palasi voittokantaan viime viikonloppuna, kun se kaatoi VIFK:n vieraissa 0-3 luvuin. KuPS ei ole kuitenkaan SJK:n tapaan maaleilla sarjassa juhlinut ja heidän parhaina maalintekijöinä erottuu kolme pelaajaa kahdella maalilla.

SJK pääsee vielä kertaalleen karsintasarjassa kotikentälleen, kun se Liigacupin finaalin jälkeen kohtaa lauantaina 29.3. klo 16.00 kärkikamppailussa JJK U19 joukkueen. Silloin peli pelataan Wallsport Areenassa sisätiloissa. Alunperin ottelun alkamisaika oli klo 14.00, mutta SJK edustuksen ja VPS:n välinen Liigacupin finaali pelataan samaan aikaan Seinäjoella ja U19 joukkueiden kohtaamista siirrettiin muutamalla tunnilla. Tänä lauantaina SJK pääsee pelaamaan ulos ja komeasti iltavalaistukseen Savon sydämessä.

Kuopion Savon Sanomat Areenalla, lauantaina 22.3. klo 18.30 KuPS U19 – SJK U19.

SJK U19 joukkueen Emil Lidman onnistui maalinteossa viime ottelussa.