123 456 7890

SJK U19 pelaa lauantaina 3.8. klo 14.00 U19 SM-sarjassa Oulun Luistinseuran vieraana.

OLS on tällä hetkellä sarjassa seitsemäntenä kuusi pistettä SJK:n takana. SJK U19 on sarjassa viidentenä.

Edellinen kohtaaminen SM-sarjassa joukkueiden kesken päättyi SJK:n komeaan 4-2 voittoon. Talvella joukkueet olivat samassa SM-karsintalohkossa ja OLS voitti tuon lohkon melko selvästi vaikka keskinäisissä kohtaamisissa molemmat nappasivat täydet vieraspisteet.

SJK rivejä harventaa armeijan harmaat, mutta toisaalta tilanne on sama kaikille tämän ikäluokan joukkueille. Samoin osa joukkueesta pelaa myös Kerho 07:n mukana Kakkosta, joka pelaa myös tänä viikonloppuna oman ottelunsa. Tämä käännetäänkin siten positiiviseksi mahdollisuudeksi laajentaa joukkueen rinkiä nuoremmilla pelimiehillä ja homma on myös toiminut hyvin.

Jo viime ottelu hallitsevaa mestari JJK:ta vastaan, näytti että nuorista löytyy potentiaalia ja pelimiehiä kasvaa tulevina vuosina SJK riveistä enemmänkin.

Oulussa riittää jalkapallo-oppia

Kuten SJK:kin, käyttää myös OLS nuorempia lupauksiaan A-junioreiden mukana. Talvikaudella OLS:n riveissä nähtiin myös koviakin nimiä, kuten Matias Ojala, mutta kesän aikana nämä pelaajat ovat keskittyneet pääosin peleihin Ykkösessä AC Oulun paidassa.

Siten vastuuta on olllut tarjolla OLS:n B-junnuikäisillekin miehille ja Oulussa hyviä junioripelaajia todellakin riittää. Tämän takaa jo Jalkapallolukio, jollainen Oulusta löytyy. Kastellin urheilulukiolla on oma linjansa jalkapalloilijoille, jossa on valmentajina toimunut Juha Malisen tapaisia huippuvalmentajia ja sen kautta on maailman huipullekin noussut pelaajia, mm. Antti Niemi ja Mika Nurmela.

Vastaavaa lukiota on aikoinaan kaavailtu Seinäjoellekin, mutta toistaiseksi koulupuolen väki ei ole aiheesta innostunut.

OLS:n riveistä löytyy myös poikien maajoukkuepelaajia, kun ainakin puolustaja Akseli Kalermo on tuttu näky sekä U17- että U18-maajoukkueessa. Myös Mika Nurmelan poikaa Anselmia on povailtu tulevaisuuden tähdeksi ja ainakin vapaapotkuissa on oppia haettu isän potkutekniikasta.

SJK haluaa voiton

SJK U19 lähtee lauantain kamppailuun voitto mielessään ja siihen on tietenkin täydet mahdollisuudet.

Viime ottelu JJK:ta vastaan päättyi JJK:n 0-3 voittoon, mutta pelissä oli omat hyvät hetkensä ja ajoittain SJK jopa hallitsi pelitapahtumia. Vastustajan maaleista kaksi tuli erotuomarin antamalla lisäajalla ja siten tulos ei välttämättä kerro koko totuutta SJK:n ja sarjavoitosta jälleen taistelevan JJK:n kohtaamisesta.

Jos SJK saa mukaansa viime viikonloppuna armeijassa kiinni olleet pelimiehensä, saattaa joukkue saada mukaansa erittäin kovan joukkueen. Pelikieltoja ei ole ja viime ottelussa pikkukolhun jälkeen varotoimenpiteenä sivuun otettu Joona Ala-Hukkalakin pitäisi olla täydessä pelikunnossa. Mukaan saadaan todennäköisesti myös SJK:n omat poikamaajoukkuemiehet, Antti Palomäki ja Tuomas Lähdesmäki.

Toisaalta Kerho 07 pelaa sunnuntaina kotiottelun sarjakärki FC YPA:a vastaan Kakkosessa ja saattaa tarvita pelimiehiä mukaan tuohon otteluun.

Viime ottelussa SJK joka tapauksessa laajensi rinkiään, kun kolme nuorempaa pelimiestä teki debyyttinsä A-junnujen SM-sarjassa. Penkillä näitä oli vielä kaksi lisää ja varmasti heidänkin vuoronsa vielä tällä kaudella tulee.

OLS U19 – SJK U19 lauantaina 3.8. klo 14.00, Raatin tekonurmella, Oulussa.