123 456 7890

SJK U19 joukkue kaatoi Oulun Luistinseuran komeasti vieraskentällä lauantaina A-junioreiden SM-sarjassa.
Jälleen varsin nuorella joukkueella matkassa olleelle SJK:lle voitto oli makoisa.

OLS U19 – SJK U19 0-3 (0-1)
0-1 21 min Panu Leppä
0-2 55 min Aleksi Ahde
0-3 77 min Elias Ahde

SJK matkusti Ouluun jälleen varsin nuorella ryhmällä ja mukana oli useampiakin B-junioreita. Vielä ennen reissuun lähtöä saatiin jobinpostia, kun sairastunut Roope Takala ei päässytkään lähtemään mukaan ja armeijassa olevista pelimiehistä saatiin mukana ainoastaan Aleksi Ahde. Matkassa oli siten vain 13 pelaajaa.

Ensimmäisellä puoliajalla pallohallinnan otti OLS ja tämän SJK heille myös soi puolustaen tiukasti. Tilanteita kuitenkin saatiin ja keskikentän prässi toi hyviä vastaiskumahdollisuuksia.

Eikä ottelu ehtinytkään vanhentua kuin parisenkymmentä minuuttia, kun SJK saa pallon ensimmäistä kertaa verkkoon.
Sivuvaparista pallo jää elämään rangaistualueen sisälle ja ensimmäisenä irtopalloon ehtii Panu Leppä, joka tykittää läheltä pallon maalin kattoon niin lujaa, että hyvä ettei verkot revenneet.

Tauolle mentiin SJK:n 0-1 johdossa.

Toisella puoliajalla SJK vetäytyy hiukan enemmän alaspäin ja pallohallinta on entistä selvemmin OLS:lla joka siirtelee palloa lyhyillä syötöillä nopeasti, mutta ei saa luotua tilanteita. Oikeastaan OLS:lla ei ole koko pelissä kuin yksi vaarallinen tilanne ja sekin hoidetaan kunnialla.

Puoliaika on kuitenkin ehtinyt vanhentua vain kymmenen minuuttia, kun SJK saa kulman ja sen pelaa pitkänä Aleksi Leppänen koko ryhmän taakse kaimalleen Aleksi Ahteelle, joka puskee ristiin pallon takakulmaan. SJK johtoon 0-2 ja OLS alkaa tuskastua.

Ottelun viimeinen maali nähdään 77 minuutilla, kun nuori Valtteri Leppänen pistää komeasti yhdellä kosketuksella pallon yli OLS puolustuslinjan ja sen taakse kirmaa Elias Ahde, joka pääsee nokikkain maalivahdin kanssa. Vaikka “Ellu” pääsikin ottelussa kahdesti aiemminkin vastaavaan tilanteeseen ja niissä joko maalivahti vei pidemmän korren tai tolppa tuli eteen, niin nyt nuorimies ei erehdy, vaan laittaa pallon varmasti sisään.

Hieno voitto nuorelta ryhmältä ja tämä nostaa itseluottamusta varmasti jokaisen kohdalla entisestään.

SJK U19 pelaa seuraavan ottelunsa Jyväskylässä torstaina 8.8. klo 18.30. Vastassa silloin ikäluokan hallitseva Suomen Mestari JJK U19.

SJK U19: Paavo Valakari, Elias Ahde, Matti Rajala (57′ Iiro Kiviluoma), Valtteri Leppänen (81′ Matias Kangas), Panu Leppä, Aleksi Ahde, Antti Palomäki, Arttu Aromaa, Aleksi Leppänen, Janne Tuohisaari ja Tuomas Rintamäki.