123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon U19 joukkue murjoi SM-karsinnan Pohjanmaan paikallisessa Vasa IFK:n selvin luvuin ja nousi Pohjoislohkossa toiseksi, vain pisteen päähän pelin enemmän pelannutta Oulun Luistinseuraa.

SJK U19 – VIFK U19 4-0 (2-0)
16 min 1-0 Elias Ahde
39 min 2-0 Niko Laaksonen
46 min 3-0 Niko Laaksonen
52 min 4-0 Veli-Pekka Pajula

SJK aloitti ottelun heti vauhdikkaasti ja vasemmalla laidalla viilettänyt Jesse Sarajärvi sai paikan laittaa pallon maaliin jo parin minuutin pelin jälkeen, mutta VIFK maalivahti veti vielä pidemmän korren.

Kuudennellä minuutilla pallo saatiin kulmapotkusta suoraan ylärimaan, mutta ei vieläkään sisään maaliin.

SJK piti palloa ja vyörytti hyökkäyksiä VIFK maalille koko ensimmäisen vartin ajan ja viimein 16 minuutilla Aleksi Ahteen kaukolaukaus putoaa VIFK maalivahdilta suoraan Elias Ahteen jalkoihin. Elias siirtää sivuun ja pallon tyhjään maaliin ja taululle 1-0 lukemat.

SJK prässää ylhäältä ja VIFK ei pääse ensimmäisen puolentunnin aikana juurikaan omalta alueelta pois ja syötöt menevät monesti suoraan SJK pelaajan jalkaan. Vaasalaisten kärjessä pelannut Hugo Vilför jää lähes toimettomaksi ja puoliajalla valmentaja Tomasz Arceusz ottikin pallotaiturin sivuun.

37 minuutilla kapteeni Antti Viita saa Aleksi Ahteelta pallon alaspäin ja Viita tykittää hirmuisen pommin n. 30 metristä kohti maalin ylänurkkaa, mutta veto suuntautui noin metrin yli.

Vain pari minuuttia edellisestä, SJK pelaa todella komean yhdistelmän keskikentällä, josta Jesse Sarajärvi pelataan oikealle laidalle vapaaksi ja hän jatkaa pallon suoraan ykkösellä maalin eteen hiipineelle Niko Laaksoselle, joka tällää pallon varmasti verkkoon.

Ensimmäinen puoliaika myös päättyy noihin 2-0 lukuihin, eikä pelin voittajasta tuntunut enää tässä vaiheessa olevan epäselvyyttä. Ainoat VIFK paikat tuli voimattomista kaukolaukauksista, eikä maalissa Paavo Valakarilla ollut niissä mitään vaikeuksia ottaa palloa haltuun.

Toinen puoliaika alkoi yhtä myrskyisästi, kun Niko Laaksonen iskee jo illan toisen maalinsa vain minuutin pelin jälkeen. Maali on jälleen hyvän syöttökuvion ansiota ja ratkaisevana syöttäjänä oikealta puolelta toimii Veli-Pekka Pajula, joka olikin kentällä yksi tämän päivän hahmoista.

52 minuutilla syntyy illan viimeinen ja samalla komein osuma, kun ensin Jaakko Vihanta pelaa pystyyn linjan taakse ehtivälle Jesse Sarajärvelle, joka jatkaa samantien pallon takaviistoon Veli-Pekka Pajulalle. Pajula ei erehdy ja iskee loppunumeroiksi 4-0 syöksyvän VIFK maalivahdin ali.

Tunnin pelin jälkeen SJK tekee useita vaihtoja ja peli sekoittuu hieman, missään vaiheessa pallohallinta ei kuitenkaan katoa mustapaidoilta ja viimeinen puolituntinen onkin enemmän kosmetiikkaa.

Lisämaaleja ei pelissä nähdä ja SJK ottaa hienon voiton.

– Meille jäi vielä pikkaisen parannettavaa ensimmäiseltä puoliskolta, vaikka olihan se tietysti ok ja johdimme 2-0. Mutta pitää pystyä vielä parantamaan ja näin myös toisella puoliajalla teimme, kommentoi päävalmentaja Max Peltonen ottelua.

– Maalit oli nimenomaan tehtyjä ja hienoja. Pitää muistaa että tämä oli meille nyt kolmas nolla peli putkeen, meidän puolustuspeli joukkueena toimii hyvin ja vastustaja ei pääse paikkoihin meitä vastaan. Mutta nyt meidän peli onnistui myös eteenpäin paremmin kuin viime viikolla ja se on hyvä asia. Mielestäni koko joukkue pelasi tänään erinomaisesti ja tämä oli koko joukkueen voitto, jatkaa Peltonen.

SJK: Paavo Valakari, Joona Ala-Hukkala, Aleksi Leppänen, Joona Lautamaja, Antti Viita (60.Tuomas Rintamäki), Aleksi Ahde (75.Tuukka Hiltunen), Elias Ahde (60.Janne Tuohisaari), Jaakko Vihanta (60.Antti Palomäki), Niko Laaksonen, Jesse Sarajärvi ja Veli Pekka Pajula.

SJK U19 viettää tämän pelin jälkeen parin viikon taukoa peleistä ja seuraava ottelu on Vaasassa VPS:ää vastaan tiistaina 5.3.