123 456 7890

FC Interin vahva ensimmäinen ensimmäinen puoliaika riitti voittoon U19 SM-sarjan ottelussa Seinäjoen Jouppilanvuoren tekonurmella, sunnuntaina pelatussa ottelussa. Fyysisesti edellä olleet turkulaiset iskivät kahdesti ja vielä tauon jälkeen kaunistelivat numerot kolmannella osumalla. SJK painosti toisella puoliajalla, mutta kuparista ei tällä kertaa päästy rikkomaan. Niko Laaksonen pääsi lähimmäksi komealla kaukovedolla, mutta maalivahti Teemu Muurinen veti pidemmän korren.

SJK U19 – FC Inter U19 0-3 (0-2)
0-1 37 min Mikael Lahtivuori
0-2 45 min Demba Camara
0-3 64 min Mikael Lahtivuori

Vartin pelin kohdalla FC Interillä oli ottelun ensimmäinen maalipaikka, mutta Paavo Valakari torjui hienosti 16-alueen rajalta lähteneen laukauksen. Pian tämän Demba Camara pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta veto meni yli maalin. 13 Veikkausliigaottelua pelannut Camara oli vaikea pideltävä SJK-puolustukselle.

Ottelun 37. minuutilla Camara laukoi kovaa Paavo Valakarin käsien kautta tolppaan, josta se kimposi Mikael Lahtivuorelle, jolla oli helppo työ viedä vierasjoukkue johtoon. Camara pääsi pian uudestaan paikkaan, mutta tällä kertaa laukaus meni sivuverkkoon.

SJK:lla oli ensimmäisen puoliajan lopulla mahdollisuus tasoitukseen, kun Elias Ahde nousi laidalta maalille ja syötti Niko Laaksoselle. Teemu Muurinen onnistui kuitenkin torjumaan. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Demba Camara vei Interin kahden maalin johtoon komealla kaukolaukauksella. Ensimmäinen puoliaka oli selvästi Interin. SJK ei saanut peliään käyntiin eikä onnistunut luomaan juurikaan maalipaikkoja.

Toisen puoliajan alussa Teemu Kukila meinasi päästä läpiajoon, mutta Inter-puolustus hoiti tilanteen kulmapotkuksi. Vajaan tunnin kohdalla Niko Laaksonen nousi hyvin maalipaikkaan, mutta laukaus tuli suoraan Muurisen syliin. Kerho haki kavennusta, mutta Inter iski kolmannen maalin ja peli oli selvä.

Toisella puoliajalla SJK kuitenkin sai luotua maalipaikkoja, mutta tällä kertaa ne eivät tuottaneet tulosta. Niko Laaksonen laukoi hyvin kaukaa, mutta Teemu Muurinen selvitti tilanteen kulmaksi. Eilen Kakkosessa Pallo-Iiroja vastaan onnistunut Emil Lidman oli lähellä maalintekoa myös tänään. Hyvin pelannut Inter-maalivahti Teemu Muurinen onnistui kuitenkin torjumaan Lidmanin laukauksen jalallaan. Lidman nappasi reboundin ja tarjoili viereen Elias Ahteelle, jonka laukaus meni kuitenkin yli maalin.

Vajaa kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua Tuomas Rintamäki keskitti hyvin maalille Kukilalle, jonka pusku meni kuitenkin ohi maalin. Interin Juha-Pekka Jääskeläinen oli lähellä iskeä jo neljännen maalin. Jääskeläinen harhautti jo Valakarinkin, mutta SJK-puolustus ehti pallon alle ja sai selvitettyä tilanteen.

Ensimmäinen jakso oli kärsimystä. Inter oli kaikessa parempi ja nostan hattua heille. Ensimmäisen puoliajan peliesitys ottaa päähän. Inter ansaitsi voittonsa ja lukemat olisi voineet olla rumemmatkin. Toinen jakso oli vähän parempi. Olimme vähän aktiivisempia ja oli paikkoja. Toki Inter ei varmaan johtonsa takia ollut yhtä aktiivinen, tiivisti SJK U19 –joukkueen vastuuvalmentaja Max Peltonen.

SJK U19 pelaa seuraavaksi kolme vierasottelua, kun se kohtaa ensin JJK:n Jyväskylässä 25.5., sitten FC Hakan Valkeakoskella 29.5. ja vielä HJK:n Helsingissä 8.6. Seuraava kotiottelu on vasta 14. kesäkuuta ja tuolloin SJK U19 isännöi Tampereen Ilveksen U19 joukkuetta.

SJK U19: Paavo Valakari MV, Matti Lähde, Tuomas Rintamäki, Janne Tuohisaari (35′ Teemu Kukila), Jaakko Vihanta, Niko Laaksonen, Arttu Aromaa, Antti Palomäki (27′ Niko Hietaharju), Joona Lautamaja, Jesse Sundman (46′ Emil Lindman) ja Elias Ahde.

Varoitukset: Tuomas Rintamäki 26 min