123 456 7890

SJK U19 kaatoi Prunttimäessä SM-sarjaa johtavan Ilveksen peräti 4-1 luvuin ja nousi samalla kuudenneksi, vain viiden pisteen päähän Ilveksestä.
Kovassa tuulessa pelattu ottelu oli kovaa taistelua, mutta lopulta toisen puoliajan alkuun tullut 2-0 osuma ratkaisi ottelun. Ilves onnistui vielä iskemään lohdutusmaalin, mutta ei aiheuttamaan pahempia vaaratilanteita SJK:n maalille.

SJK U19 – Ilves U19 4-1 (1-0)
1-0 30 min Janne Tuohisaari

2-0 46 min Teemu Kukila

3-0 57 min Antti Palomäki rp.

4-0 62 min Niko Laaksonen

4-1 65 min Ilves

SJK sai jo ottelun alkuhetkillä hyvän tilanteen, mutta Ilves kesti alkurynnistyksen. Ensimmäinen maali nähtiin jo puolentunnin pelin jälkeen, kun Antti Palomäki syötti ja Janne Tuohisaari jatkoi pallon rangaistuspilkun kohdilta sisään.

SJK sai useita paikkoja jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta vielä viimeiset syötöt karkasivat harhateille. Palloja puolustukseen viljellyttä Ilvestä ei kuitenkaan päästetty hätyyttelemään Ville Viljalan maalia, joten puoliajalle mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi SJK:n osalta yhtä vauhdikkaasti kuin ensimmäinen ja tällä kertaa Teemu Kukila pelattiin hienosti vapaaksi ja hän tuikkasi läpiajosta pallon vastaan tulleen maalivahdin alitse. Tämä toisen puoliajan alkuun tullut osuma tuntui vähän katkaisevan Ilveksen selkärankaa ja SJK U19 vyörytti hyökkäyksiä heidän maalilleen jatkuvasti.

Lisää maaleja tuli kun Antti Palomäki keskitti oikealta vasemmalle olevalle Niko Laaksoselle ja tämä revittiin sääntöjen vastaisesti kumoon. Erotuomari Olli-Jussi Sariola näytti pilkkua ja tilanteen arkkitehti Palomäki meni sitä antamaan. Pallo maaliin ja 3-0 luvut taululle.

Hetkeä myöhemmin Niko Laaksonen murtautui vasemmalta sisään ja laukoi todella komeasti pallon ohi Ilves maalivahdin ja 4-0 johto sarjakärjestä tosiasia.

Tämän jälkeen ottelu oli ohi, mutta kova tuuli aiheutti vielä tepposiaan ja piti pelata huolellisesti ottelu loppuun asti. Ilves kuitenkin sai vapaapotkun kuudentoista rajan ulkopuolelta vaarallisesta paikasta. Pallo osui ensin muuriin, mistä se pomppasi täysin vapaana kuudentoista kaarella olevalle Ilves pelaajalle, joka iski suoraan ilmasta pallon voimalla verkkoon.

Nämä jäivätkin loppunumeroiksi ja SJK nousi kuudennelle sijalle SM-sarjassa, vain viiden pisteen päähän ennen tätä ottelua kärjessä olleesta Ilveksestä.

Hieno voitto. Kun miettii mitä duuniä äijät ovat tehneet pitkin kautta, mutta tulosta ei ole oikein tullut. On ollut vähän pienestä kiinni kokojan. Nyt kärkijoukkue vastassa kotona ja tulos on mielestäni oikeutettu, sanoo voitosta iloitseva vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Sivutuulessa suoraviivainen vastustaja teki pelin meille vähän vaikeaksi. Tuli paljon kaksinkamppailua ja paljon pääpalloja, mutta jätkät hoiti sen hienosti. Ja mielestäni se oli tänään voiton avain. Me olimme valmiita siihen ja hoidimme sen voiton. Löysimme enemmän tilaa heidän puolustuksensa takaa ja päästiin iskemään, analysoi Peltonen.

SJK U19 jää yli kuukauden mittaiselle tauolle ja seuraava ottelu on vasta 19. heinäkuuta, jolloin SJK isännöi Kuopion Palloseuraa Prunttimäessä.

SJK U19: Ville Viljala MV, Joonas Sundman, Matias Kangas, Matti Lähde, Tuomas Rintamäki, Janne Tuohisaari, Jaakko Vihanta, Teemu Kukila (75′ Martti Uusitalo), Niko Laaksonen, Antti Palomäki ja Arttu Aromaa.