123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon U19 joukkue varmisti käytännössä SM-sarjapaikan ensi kesälle, kaatamalla Hämeenlinnan Jalkapalloseuran Wallsport Areenassa. Teoriassa on toki mahdollista että sarjapaikka vielä lipuisi käsistä, mutta se vaatisi SJK:n kolmen viimeisen ottlelun tappioputkea ja muille joukkueille suurinumeroisia voittoja. SJK:n maalisuhde on sen verran komeasti plussan puolella.
Tänään ottelun sankarit olivat Antti Palomäki ja Emil Lidman, joista molemmat onnistuivat maalinteossa ja Lidman oli lisäksi mukana ottelun avausosumassa.

SJK U19 – HJS Akatemia 3-1 (2-0)
1-0 01 min Antti Palomäki
2-0 30 min Antti Palomäki
3-0 57 min Emil Lidman
3-1 72 min Juho Nordström

Ottelu alkoi heti SJK:n hyökkäyksellä ja Emil Lidman tykittää Jesse Sarajärven puskusta kohti maalivahtia. Pallo pomppii käsistä eteen ja paikalle ensimmäisenä ehtii Antti Palomäki, joka laukoo lujaa alakulmaan.

Peli jatkui SJK:n määrätessä tahdit ja koko ensimmäinen puoliaika oli aikalailla yhtä maalia. Antti Palomäki pääsi iskemään jo päivän toisensa puolen tunnin pelin jälkeen ja maali syntyy komealla sekä kovalla volleyvedolla aivan riman alle, eikä maalivahdilla ole mitään saumaa ruuhkan takaa torjumiseen.

Puoliajalle mentiin SJK:n 2-0 johdossa ja hieman paremmalla viimeistelyllä taukonumerot olisivat olleet vähintään tuplasti suuremmat.

Toiselle jaksolle HJS tuli kuitenkin kovemmalla asenteella ja he kävivät lujasti kiinni SJK:n pallollisiin pelaajiin. SJK kuitenkin onnistuu jälleen maalinteossa ja nyt kovaa laukaisutekniikkaansa pääsee esittelemään Emil Lidman joka pommittaa parista kympistä kohti maalia ja vaikka HJS maalivahti osuukin vähän kädellään palloon, on vedossa sen verran voimaa, että pallo uppoaa verkkoon.

3-0 maalin jälkeen HJS pelaajat alkoivat hiukan turhautua ja otteetkin kovenivat. Mitään sikailuja ei kuitenkaan nähty, mutta muutamaan kertaan tilanteisiin tultiin napit edellä ja hieman myöhässä.

SJK teki vaihtoja ja kenties hiukan tyytyi kolmen maalin johtoonsa. HJS pääsi yhä useammin hätyyttelemään vastahyökkäyksistä ja varsinkin laidoista he vääntivät pariin kertaan voimalla SJK puolustajista ohi. Viimeiset syötöt kuitenkin jäivät vaarattomiksi ja SJK maalissa Ville Viljala pääsi pienellä vaivalla.

Noin vartti ennen ottelun loppua HJS:n Juho Nordström pääsee yksin läpi keskialueelta, mutta Viljala tulee hyvin vastaan ja peittää laukaisupaikat. Mutta heti tilanteen perään HJS pääsee laidasta murtautumaan boksiin ja äsken läpiajossa ollut Nordstörm kyttää nyt vapaana takatolpalla ja pallo hänelle myös pelataan. Nordstöm siirtää pallon vaivattomasti ulkosyrjällä maalin perukoille ja kaventaa 3-1:een.

Lopussa HJS saa vielä painostuksen SJK maalille ja kulmatilanteessa maalivahtikin nousee mukaan, mutta lisämaaleja ei ottelussa enää nähty ja SJK voittaa 3-1 maalein.

Ensimmäinen jakso oli mielestäni meillä hyvin hallussa. Vastustajalla oli muutama hyvä suoraviivainen hyökkääjä jotka pari kertaa pääsi vähän yllättämään vastaiskuilla, mutta muuten siinä ei ollut meilllä mitään hätää ja pojat hoiti homman oikein mallikkaasti, kertoo SJK U19 vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Toisella jaksolla sitten se viimeinen kaksikymmenminuuttinen ei tyydytä ollenkaan. Kenties vähän henkistä kun taululla on 3-0 ja luullaan että homma on jo hoidettu. Kaveri kuitenkin taisteli hyvin vielä mukaan ja se tuli sitten vaikeaksi se viimeinen puolisko. Tämä meidän pitää kyllä parantaa. Mutta kokonaisuudessa ihan ok, sanotaanko tarpeeksi hyvä suoritus kuitenkin. Ei mikään spektaakkeli ja jäi toivomisen varaa sen viimeisen kakskytminuuttisen takia, mutta voitto kuitenkin, päättää Peltonen.

SM-karsintasarjan Pohjoislohkoa on SJK:lla pelaamatta vielä kolme ottelua ja seuraavaksi kohdataan vieraskentällä Kuopion Palloseura. Tuo ottelu pelataan ensi lauantaina 22.3. Viimeinen kotiottelu on lauantaina 29.3. ja silloin vastaan tulee JJK. Lohkon muista otteluista riippuen SJK on kenties jo varmistanut paikkansa kesällä pelattavaan SM-sarjaan.

SJK U19: Ville Viljala MV, Elias Ahde (86› Teeku Kukila), Joona Lautamaja, Joonas Sundman, Arttu Aromaa, Jesse Sarajärvi, Jaakko Vihanta, Antti Palomäki, Tuomas Rintamäki, Tuomas Lähdesmäki (62› Matias Kangas) ja Emil Lidman (68› Niko Laaksonen)

Vaihdossa: Konsta Rintala MV, Jesse Sundman, Niko Hietaharju ja Matti Lähde.

Maalivahti Ville Viljala torjui hienosti Juho Nordstömin läpiajon toisella puoliajalla.