123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho jatkaa tappioitta U19 SM-sarjassa myös Luvialla pelatun FC Jazz vierasottelun jälkeen. Suoritus on hyvä, vaikka voittoja ei ole vielä tullutkaan, sillä SJK on pelannut lähes kaikki ottelut tähän asti vieraskentällä ja vastassa on ollut ennakkoon sarjan kovimpiin laskettavia joukkueita.

FC Jazz U19 – SJK U19 1-1 (0-1)
0-1 13 min Antti Palomäki
1-1 47 min Benjamin Tuovinen

Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti klo 19.30 alkaen Luvian tekonurmella, vaikka se oli alunperin merkitty alkavaksi klo 19.00 Herralahden kentällä Porissa. Porissa on parhaillaan menossa Julkisten ja hyvinvointialojen liiton aloittama kolme päiväinen lakko kunnan urheilupaikkojen ja julkisten alueiden kunnossapidon ulkoistamista vastaan. Näin lakko sulkee myös kaikki kentät ja lakkovahdit pitävät huolen että niille ei kenelläkään ole asiaa lakon aikana.

Onneksi toinen pelipaikka ottelulle löydettiin naapurikunta Luvialta pikavauhtia tänä aamuna, eikä SJK joutunut tekemään turhaa reissua Poriin. Kenttäolosuhteet eivät siirron myötä ainakaan huonontuneet, sillä Luvian kenttä oli erinomaisessa kunnossa.

SJK aloitti ottelun vahvalla pallohallinnalla ja painoi pelin alusta alkaen asetelmiin jossa kotijoukkue puolustaa ja SJK koittaa etsiä rakoja puolustuksen välistä. Hallinta tuo myös tulosta, kun 13 minuuttia on pelattu, Tuomas Rintamäki laukoo vihaisesti kohti maalivahtia. Maalivahti torjuu eteensä ja paikalla on vikkelä Antti Palomäki, joka iskee irtopallon sisään ja SJK:n johtoon.

25 minuutilla SJK joutuu suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa, kun Jaakko Vihanta pitelee takareittään ja tilalle juoksee Tuukka Hiltunen. Tässä vaiheessa myös peli hieman tasoittuu, mutta SJK ottaa hallinnan jälleen ennen puoliajan loppua.

Koko ensimmäinen jakso on Kerholta vahva, mutta enempää maaleja ei silti nähdä ja tauolle mentiin Kerhon johtaessa Palomäen maalilla 0-1.

Toinen puoliaika kerkeää vasta alkaa, kun FC Jazz painaa lujaa päälle ja jo parin minuutin jälkeen he voittavat kulmatilanteen ja Benjamin Tuovinen puskee ottelun 1-1:een.

FC Jazzin hyvä jakson alku kestää aina 60 min paikkeille, kunnes joukkue jälleen vetäytyy omalle puolustusalueelleen ja SJK alkaa pyörittää peliä.

Toisella puoliajalla ei kuitenkaan enempää maaleja nähdä, SJK:lla on muutama maalipaikka, mutta ei mitään vaarallisempaa ja näin pisteet tasataan.

FC Jazzilla ei pelissä oikeastaan maalitilannetta lukuunottamatta tilanteita Paavo Valakarin vartioimalle maalille synny. FC Jazz sumputti oman puolustupäänsä tiukasti läpi pelin ja pelasi fyysisesti kovaa. SJK ei saanut oikein purettua tätä sumppua ja hallinnasta huolimatta tilanteisiin ei päästy. Myös fyysisyydessä nuoret pelaajat jäivät hieman toiseksi.

Vastustaja oli fyysinen, tunnollisesti puolustava ja koitti päästä meidän linjan taakse suoraviivaisesti. Mutta pojat hoiti kyllä puolustuksen hyvin, eikä Jazz päässyt oikeastaan kertaakaan meidän linjan taakse, kommentoi SJK vastuuvalmentaja Jorma Tuohisaari.

Olen edelleen kovin tyytyväinen meidän tekemiseen. Me nimenomaan koitetaan pelata ja hyödyntää koko kentän leveyttä. Voittaa tietenkin halutaan ensisijaisesti, mutta jos pelaamme näin ja kehitämme joukkuepeliämme sekä yksilöitä, niitä voittojakin tulee jatkossa, jatkaa Tuohisaari.

Seuraava ottelu SJK:lla on U19 SM-sarjassa myös vieraskentällä ja se pelataan jo ensi lauantaina 18.5. klo 13.15 Kaarinan kentällä ja vastassa on tietenkin FC Kaarina yhdistelmäjoukkue.

SJK U19: Paavo Valakari, Joona Ala-Hukkala, Antti Viita, Tuomas Rintamäki, Aleksi Leppänen (62′ Roope Takala), Jaakko Vihanta (25′ Tuukka Hiltunen), Aleksi Ahde, Tuomas Lähdesmäki, Jesse Sarajärvi, Antti Palomäki (62′ Niko Laaksonen) ja Elias Ahde (81′ Panu Leppä).

Kortit: Keltainen Roope Takala ja Niko Laaksonen.