123 456 7890

SJK U19 joukkue palasi voittokantaan viime viikon tasapelin jälkeen Porin Karhuhallissa ja jatkaa siten tappioitta SM-karsintasarjassa, sekä nousee ainakin väliaikaisesti Pohjoislohkon kärkeen.
Kerhon sankarina iltapäivällä pelatussa ottelussa oli Elias Ahde, joka osui kahdesti. Sama mies oli maalinteossa myös viime viikolla, joten loukkaantumisen jälkeen mukaan tullut Ahde on päässyt heti huippuvireeseen.

FC Jazz U19 – SJK U19 0-2 (0-1)
0-1 44min Elias Ahde
0-2 60 min Elias Ahde

Hyvä jengi oli vastassa. Fyysisesti vahva ja jaksoi liikkua varsinkin ekalla jaksolla hyvin. Tämä oli kuitenkin tasokkain peli meiltä tähän asti tässä sarjassa ja voitto oli kovan työn takana tänään, iloitsee paikanpäältä puhelimitse tavoitettu vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Molemmilla joukkueilla oli selkeät pelifilosofiat, joita noudatettiin, joten varsinkin ensimmäinen jakso oli tasaista vääntämistä. Jazz kenties jopa hallitsi hiukan tapahtumia.

Lopulta puoliajan puolessa välissä saimme otetta, aloimme löytämään tilaa Jazzin puolustuslinjan edessä ja hyödynsimme sitä sekä loimme tilanteita, arvioi Peltonen.

Ensimmäinen maali syntyi kun puolustaja Joona Lautamaja antoi keskialueelta diagonaalisyötön Tuomas Lähdesmäelle boksin ulkopuolelle ja hän keskitti matalana maalin eteen, missä Elias Ahde tykittää pallon voimalla verkkoon.

Peli jatkui fyysisenä myös toisella puoliajalla ja tunnin pelin jälkeen SJK iskee jälleen. Asialla jälleen Elias Ahde, joka iskee jo kauden kuudennen osumansa SM-Karsintasarjassa. Maali lähtee Arttu Aromaan hyvästä pallonriistosta keskialueella, pystysyöttö Jesse Sarjajärvelle puolustuslinjan eteen, mistä Jesse jatkaa näppärästi linjan taakse karanneelle Ahteelle ja Jazz malivahti on voimaton.

Maalin jälkeen SJK:n peli vähän herpaantui ja FC Jazz sai hallinnan.

Hallinta kuitenkin loppui noin kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua, kun erotuomari Juho Saarinen nostaa toistamiseen keltakortin kotijoukkueen Juho Kemppiselle ja perään punakortin.

Viimeinen kymmenen minuuttia olikin oikeastaan päätösvihellyksen odottelua.

Olen todella tyytyväinen jätkien peliin tänään. Nyt on aika vähän juhlia ja jatketaan työntekoa jälleen ensi viikolla, päättää Peltonen Porin Karhuhallista.

Ottelut jatkuu lauantaina 22. helmikuuta ja silloin SJK isännöi Pohjanmaan derbyssä VPS U19 joukkuetta. Ottelu pelataan Wallsport Areenassa klo 14.00. SJK edustus pelaa samaan aikaan myös VPS:ää vastaan Liigacupissa, mutta tuo ottelu käydään Vaasan Fennia Areenalla.

SJK U19: Paavo Valakari, Elias Ahde, Joona Ala-Hukkala, Joona Lautamaja, Arttu Aromaa, Jesse Sarajärvi (84′ Niko Laaksonen), Jaakko Vihanta, Janne Tuohisaari (82› Kangas), Tuomas Rintamäki, Tuomas Lähdesmäki ja Niko Hietaharju (55› Antti Palomäki).

Vaihdossa: Konsta Rintala, Jesse Sundman, Valtteri Leppänen ja Martti Uusitalo.

Varoitukset: 51› Elias Ahde, keltainen

Elias Ahde on iskenyt nyt kuusi maalia kolmessa ottelussa.